Bierbenodigdheden

Reacties 5

De smaak te pakken? Er zijn een aantal dingen die je op den duur wel wilt hebben. Hier een lijstje in willekeurige volgorde, allemaal te bestellen online en anoniem thuisbezorgd.

Grote pan:
Marktplaats is je vriend, en of je nou 10 of 30 liter brouwt, het werk is ongeveer evenveel. Veel meer dan 50 liter heb ik nooit in 1 batch gebrouwen, maar dat was wel redelijk de max

Goede schrootmolen:
om je granen te malen, het was wel wat gedoe met je keukenmachine, niet?

Gistingsvaten:
met goed waterslot. Handiger dan die emmer lijkt me zo

Hevel:
handig voor het afvullen van je flesjes, en gepruts met een trechter.

Vaatjes:
gaan per 5 liter, best handig voor thuistappen, ik experimenteer er net mee en het is supergaaf!

Waterweger met maatcyllinder:
kan je gelijk zien wat de dichtheid van je wort is, en de dichtheid van je uitgegiste bier. Heb je gelijk een goed antwoord op de vraag: Hoe sterk is dit spul eigenlijk?

Kroonkurken apparaat:
zelf flesjes vullen? En zo kan je met verschillende kroonkurken goed uit elkaar houden wat wat is (ik heb zelf 3 kleuren)

Jodium en ph papier:
Voor het betere meetwerk. Brits bier brouw je vaakt bij een iets lager pH dan 7. De jodium gebruik je om na je maischen te zien of je wel echt alle suikers los hebt, het kleurt namelijk paars met zetmeel.

 

Tot slot wil je misschien nog wat andere dingen dan alleen blond brouwen. Daarvoor zal je andere mouten hebben. In het vorige recept hebben we pils mout gebruikt. Er bestaan ook andere mouten die donker gebrand zijn, en zo meer karamel en koffie tonen in je bier geven (denk guiness / dubbels). Voor inspiratie ga ik vaak naar www.twortwat.nl, of gewoon google op naar brouwsites.

 

Succes!

 

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.