Bento

Reacties 7

Ik ben al jaren gefascineerd door bento boxen, de japanse versie van de broodtrommel. Ze zijn altijd zo mooi en stylish en het is weer eens wat anders dan de saaie boterham met kaas. Nu heb ik het probleem dat ik thuis werk, geen lunchdoos nodig, de man heeft lunch op zijn werk dus hij hoeft ook geen brood mee en de babyman hoeft over drie jaar pas een trommeltje mee… Toch heb ik mezelf laten verleiden om wat bento spulletjes te bestellen, gewoon omdat het zo leuk is om een mal te hebben waarmee je een ei in de vorm van een vis kunt maken. Toen de man klaagde over de lunch op zijn werk, het eten stond met deze hitte wel heel lang buiten de koelkast sprong ik er bovenop. Eindelijk kon ik een echte bento maken!

Je hebt echt al die leuke spulletjes niet nodig om een bento te maken. Hier leggen ze heel mooi uit wat het idee er achter is en dat je ook met een diepviesbakje toe kunt. Voor mij zit de lol juist in het artistieke element en na het maken van de Dalek bruidstaart had ik wat geld om een bestelling te doen in Japan. Ik kocht onder andere dus die leuke eggmolds, wat bento en onigiri dozen, vrolijke prikkertjes, mini sausflesjes en nog meer vrolijke Japanse onzin.
image

In de man zijn bento deed ik rijst met pindasaus onder sperziebonen en komkommer. In bak twee een ei in de vorm van een auto, een aardappelsalade met geitenkaas en gedroogde tomaat en twee kerstomaatjes. In bak drie garnalen, visballetjes en twee minisausflesjes met huisgemaakte aeoli en chilisaus.

Spelen met eten, heerlijk. Ook wil ik nog veel meer bento onzin. Gelukkig zijn de dozen ook ideaal om stukjes fruit en groente in mee te nemen naar het park voor de babyman.

Hier ter inspiratie een fantastisch Japans kookprogramma “Cooking with dog” (seriously) waarin ze een bento klaarmaken

Wat neem jij mee in je lunchbox?

 

 

7 reacties

  1. Pingback: Vrolijk paashaas | LeesVoer Vrolijk paashaas | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.