Logistiek voor de beginnende basisschool ouder

Reacties 21

We zitten nu in de tweede basisschoolweek van de kleuter en ik moet zeggen dat ik nog wat moeite heb met de logistiek. In principe zou het niet moeilijk moeten zijn. Je moet er elke dag op dezelfde tijd staan. Behalve woensdag want dat is een halve dag en dan zijn ze pas om 12.15 uit. Maar vrijdag is ook een halve dag maar daar geld gewoon de gewone tijd van 12.00… En als je ergens vandaan komt moet je niet net te vroeg terugkomen want dan moet je binnen een paar minuten weer weg. Een eerlijk blogje over afgelopen maandag…

0825 Ehm kleuter, je probeert nu de schoenen van je broer aan te trekken en ik denk niet dat dat gaat lukken.  Ok iedereen in de bakfiets. Nee je mag niet zelf fietsen want we zijn al laat en ik moet direct door want je broertje moet naar zijn eigen schooltje. Oh shit wacht jongens even maskara opdoen want er staan natuurlijk ook andere moeders op het plein.

0832 Eh juf, ik ben zijn waterfles vergeten, hebben jullie een bekertjevoor hem  tijdens de pauze?
– Oh haai ja wij zijn nieuw inderdaad, ja tweede week, nee gaat goed hoor. Oh of ik vrijdag de klas wil komen versieren voor Sinterklaas, ja ik werk inderdaad vanuit huis… ja ik heb inderdaad geen goede reden om nee te zeggen.

0845 Ok peuterman, jij gaat vandaag wennen op het kinderdagverblijf, je wil ook graag naar school he? Kijk het is net als bij je grote broer. Dan ga ik even een uur praten met een juf om te omschrijven hoe je bij ons thuis bent terwijl je je hier toch helemaal anders gaat gedragen.

1145 Oh shit, ja peuter ik zie dat je halverwegen je boterham bent en het hier naar je zin hebt maar we moeten je broer ophalen voor de lunch, eet maar op in de bakfiets! Ja het is hier inderdaad leuk en je wil niet weg ik snap het. Je mag morgen weer.

1300 Dag lieve kleuter tot straks, nee peuter jij mag niet ook de klas in, wij moeten een fietsstoeltje ophalen zodat papa jou op weg naar het station bij jouw school af kan zetten… Oh feest dat is in de straat naast jouw nieuwe kinderdagverblijf, daar komen we net vandaan?!

1430 he, he bijna thuis. Oh shit… Als ik nu naar huis ga dan heb ik na het uitpakken van de peuter precies tien minuten tot ik weer weg moet.. Niet handig. Weet je wat? Ik ga wel even naar dat tweedehandswinkeltje om de hoek daar kan ik vast wel tijd doden. Oh nee het begint ook nog te regenen…

1450 “NAT”Ja peuter ik weet het, het regent. ja we worden nat, maar nu kunnen we helemaal niet meer naar huis voor de school uit is ook al wonen we om de hoek. Dat moet ik beter plannen hè schat? Morgen weer een poging.

Had jij ook moeite met de logistiek in het begin, of ligt het aan mij?

21 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.