Alleen met zijn drieën

Reacties 3

De afgelopen twee weken zijn we gezellig met zijn vieren geweest, alle luiers werden gedaan door de man en ik kon rustig herstellen. De peuter werd beziggehouden tijdens het voeden en ik kon elke dag lang in bed blijven liggen met de verse baby. Maar aan alles komt een eind, de man moet weer naar kantoor dus de eerste dag alleen is een feit. Hoe moeilijk kan het zijn?

07.15: “Schat, schat! Tijd om op te staan. Ben je wakker?” ZzZzZzzzzzz

07.20: “Hee het is echt tijd, zal ik pukkie verschonen?”

Ok, man heeft de baby even mee naar beneden en zorgt voor schone luier, de peuter zit pap te eten dus ik kan me even aankleden. Wat moet ik in godesnaam aantrekken? Ik moet wel naar buiten kunnen. Hmmm zwangerschapsbroek zit wel lekker maar zakt die niet van mijn kont af? I’ll risk it.

08.30: “Niet de baby slaan! Dan gaat hij huilen, kijk hij vindt het niet fijn. Oh wil je een kusje geven? Dat mag wel hoor. Hey! Dat is geen kusje, dat is een kopstoot, voorzichtig!”

09.10: “Ohhhhhh schat ben je van de bank gevallen. (Doe snel netgeopende vieze babyluier dicht en leg baby in mozesmandje) Kom maar bij mama, was je aan het klimmen en viel je toen heel hard?”

09.15: “Ohhhh boem, nu stoot je je hoofd tegen de muur omdat je om mij en de baby aan het heenklimmen bent. kom maar even knuffelen, voorzichtig met de baby, niet slaan!”

Ok misschien moeten we naar buiten, even logistiek nadenken. Dan moet de Baby in de doek, peuter schone luier, jas en laarzen aan. Wacht, ik heb nog niets gegeten, ook slim. Als ik even onder de afzuigkap ga hangen valt de baby misschien in slaap, hee het werkt!

10.45: (naast het spoor) “Hee peuterman, kom we gaan naar huis fruit eten.” “NEEJ, meer treinuh kijkuh” ” Leverd, de baby wil drinken en mama’s broek zakt af.” “Neej treinuh”

Ok, fruit zit er in, zelf ook wat gegeten maar dan nu het tweede logistieke dilemma: peuter moet slapen. Ik kan niet naast hem gaan liggen met de baby, dan maar in slaap wandelen met de kinderwagen. Dus dan moet ik de baby even aftoppen en in de doek in slaap krijgen. Peuter overtuigen dat hij in de kar moet en zelf mijn schoenen aantrekken.

Hahaaa succes! Peuter slaapt, nu moet ik hem alleen nog even de trap op tillen en in zijn bedje leggen. Oh fuck, ik heb een baby op mijn buik…

13.00: is het al tijd voor Wodka?

3 reacties

  1. Pingback: De eerste weken | LeesVoer De eerste weken | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.