Review: Alga Maris natuurlijke zonnebrand

Reacties 9

Toen ik in elkaar gezet ben is er iets mis gegaan in het DNA: ik heb groene ogen, duizendmiljoen sproeten, ben achterlijk bleek en, blond. De natuur heb ik dus maar een handje geholpen en mijn haar is nu al 15 jaar passend bij mijn complectie. Wat er ook bij mijn complectie past is de noodzaak voor zonnebrand, heel veel zonnebrand. Ik mocht van besopure.nl een natuurlijke zonnebrand uitproberen: Alga Maris.

Ik overleef een zonnige dag niet zonder factor 50, ik heb serieus eens tweedegraads brandwonden opgelopen omdat ik eigenwijs was. Ik was dan ook heel blij toen ik de mogelijkheid kreeg om Alga Maris natuurlijke zonnebrand uit te proberen. Het is een minerale zonnebrand met 99,9% natuurlijke ingredienten en heeft een ecocert certificatie en natuurlijk is het dierproefvrij.

Over bescherming kan ik kort zijn: het werkt als een trein. Ik hoef het op zonnige dagen maar 1 keer op te doen en ik verbrand niet. De zonnebrand is ongeparfumeerd en ruikt een beetje medicinaal maar niet storend. In tegenstelling tot de meeste minerale zonnebrand is hij niet te dik en smeert hij dus makkelijk uit.Alga maris zonnebrand

Alga maris close-upWaar je wel altijd rekening mee moet houden met minerale zonnebrand is dat het werkt door het zonlicht te reflecteren, je moet het echt heel goed uitsmeren anders ben je extra bleek. Gelukkig smeert de zonnebrand wel heel goed uit dus uiteindelijk zie je het amper, bij mij dan. Ik heb een redelijk droge huid van mezelf en deze zonnebrand doet het daar erg goed bij. Ik ben benieuwd hoe hij het doet bij een vette huid. Het product komt in een pompflesje, zo blijft hij mooi schoon en kan je goed doseren.

Ik ben onder de indruk van dit product en gebruik het met plezier. De kinderen vinden deze “zonnesaus” zoals het bij ons heet, niet vervelend om opgesmeerd te krijgen, het is niet te dik en gaat dus lekker snel. Al mag ik het niet altijd grondig uitsmeren en zijn ze dus af en toe wat wittig.

Besopure.nl verkoopt de hele lijn van Alga Maris, ik ben heel benieuwd naar de dagcrème met factor.

Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf of merk heb gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer

Welke zonnebrand gebruik jij?

9 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.