Afrikaanse stoffen

Reacties 11

Als je kinderen krijgt leer je veel andere ouders kennen. Soms kom je elkaar tegen op de opvang, misschien zitten je kinderen op dezelfde school of wellicht sta je elke zaterdagochtend bij dezelfde zwemles. Zo leerde ik een leuke vrouw kennen bij onze eerste gastouder 4 jaar geleden. Helaas verloor ik het contact omdat we daar weggingen, nu blijkt haar dochter op dezelfde school te zitten als de kleuter. Een woensdagmiddag speeldate voor de kinderen gaf ons een paar uur om bij te kletsen. Toen ze besefte hoeveel ik hou van kleding maken liet ze vallen: Oh joh mijn man haalt heel veel stoffen uit Gambia, ik heb er nog wel een paar liggen in jouw kleuren.

Blokprint en waxprint stoffen zijn vreselijk populair in Afrika, gek genoeg is een Nederlands merk het meest gewild. Vlisco stoffen worden (gedeeltelijk) in Nederland gemaakt en gaan naar landen als Ivoorkust en Gambia maar ze maken daar zelf ook de mooiste prints. Haar man komt uit Gambia en verkoopt de stoffen die daar gemaakt worden weer in Nederland.

Ze kwam vanochtend langs met een grote tas met allemaal verschillende prints er in. Ik heb me ingehouden en heb voor een vriendenprijsje twee prachtige prints uitgezocht. De eerste is een flinterdunne zomerstof in mijn favoriete kleur geel. Perfect voor bloedhete dagen en zo vrolijk.gele afrikaanse stoffen Gambia

De tweede is een iets dikkere katoen in mooi diep donkerblauw met naast de grote diamantvormige print ook een gave borderprint!afrikaanse stoffen Gambia donkerblauw

Nu vraag je je misschien af wat ik met Afrikaanse blokprint stoffen aan moet, dat is toch niet vintage? Nou dat is het dus wel. Blokprint stoffen waren vreselijk populair in de jaren 50. Het was zelfs een respectabele hobby voor huisvrouwen om hun eigen prints te maken

Het werd verwerkt in vrolijke zomerjurkjes als deze

Hierbij staat dat het een Hawaiaans printje is maar dit soort prints zie je heel veel in Afrikaanse stoffen.

IMG_5768Helaas is dit soort stof altijd smal, ik heb best wat meters over kunnen nemen maar het is nog even de vraag of ik er ook echt een volle fifties stijl zomerjurk uit kan maken. Dat weerhoudt me er natuurlijk niet van om alvast te kijken welke knopen er mooi bij passen.

Het is bijna me made may en ik heb nog zoveel projecten op de wachtlijst staan. Ook was ik van plan eerst mijn stoffenverzameling netjes op te maken, ik heb zelfs een lapjesmarktverbod. 

Toch kon ik geen nee zeggen tegen deze prachtige unieke stoffen. Geef me eens ongelijk, ik zie mezelf er al in flaneren deze zomer.

IMG_5769

Welke knopen zal ik kiezen?

11 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.