Aangifte

Reacties 6

Ik was nog zo op tijd, echt, wij deden in maart al aangifte, maar ik was even iets heel belangrijks vergeten… Ik ben ondernemer. Nou dat was ik natuurlijk niet vergeten, maar wel dat je dan apart aangifte moet doen. Meneer LeesVoer en ik hadden gewoon gezamenlijk aangifte gedaan en ik besefte gistermiddag tijdens het doen van mijn kwartaalaangifte pas dat er iets niet klopte…

aangifte paniekLach maar hoor, het is ook heel suf, maar de afgelopen jaren deed mijn grootvader, de boekhouder, het altijd voor me, ik wilde hem stoer laten zien dat ik het zelf kon. Ja, dat ging dus niet zo goed aangezien ik hem gister alsnog vijf keer gebeld heb met aangiftevragen. Je moet weten dat het aangifteprogramma niet te vergelijken is met de “normale”aangifte, niets is vooraf ingevuld en het is onoverzichtelijk en ingewikkeld.
Ik voel me op dit soort momenten echt weer zo’n nepvolwassene, de kinderen zijn maar één dag per week naar de opvang dan moet ik knallen: ik wilde een koningsdagfilmpje monteren en een heleboel blogjes schrijven en nu heb ik tot 20.00 zitten klooien aan die aangifte. Maar hee, het is wel gelukt, op tijd en ik geloof dat het allemaal klopt ook nog, hoop ik, zal waarschijnlijk wel, toch?

Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens langs ga bij grootvader, met een fles wijn, en mijn administratie.

Is jouw aangifte al helemaal op orde?

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.