Aangifte

Reacties 6

Ik was nog zo op tijd, echt, wij deden in maart al aangifte, maar ik was even iets heel belangrijks vergeten… Ik ben ondernemer. Nou dat was ik natuurlijk niet vergeten, maar wel dat je dan apart aangifte moet doen. Meneer LeesVoer en ik hadden gewoon gezamenlijk aangifte gedaan en ik besefte gistermiddag tijdens het doen van mijn kwartaalaangifte pas dat er iets niet klopte…

aangifte paniekLach maar hoor, het is ook heel suf, maar de afgelopen jaren deed mijn grootvader, de boekhouder, het altijd voor me, ik wilde hem stoer laten zien dat ik het zelf kon. Ja, dat ging dus niet zo goed aangezien ik hem gister alsnog vijf keer gebeld heb met aangiftevragen. Je moet weten dat het aangifteprogramma niet te vergelijken is met de “normale”aangifte, niets is vooraf ingevuld en het is onoverzichtelijk en ingewikkeld.
Ik voel me op dit soort momenten echt weer zo’n nepvolwassene, de kinderen zijn maar één dag per week naar de opvang dan moet ik knallen: ik wilde een koningsdagfilmpje monteren en een heleboel blogjes schrijven en nu heb ik tot 20.00 zitten klooien aan die aangifte. Maar hee, het is wel gelukt, op tijd en ik geloof dat het allemaal klopt ook nog, hoop ik, zal waarschijnlijk wel, toch?

Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens langs ga bij grootvader, met een fles wijn, en mijn administratie.

Is jouw aangifte al helemaal op orde?

6 reacties

 1. Voor het eerst in jaren moet ik weer per kwartaal omzetbelasting doen. Dat is nog te overzien, dat heb ik weer eens zelf gedaan, vorige week.
  Inkomstenbelasting en jaarrekening worden nog steeds door een zeer geduldige dame gedaan. En tijdens een extra controle van de Belastingdienst hield zij haar hoofd koel, terwijl hier in mijn kantoor nu nog steeds de papieren administratie over de grond verspreid ligt.
  Volgens mij is de aangifte wel op orde, maar mijn administratie eventjes niet 🙂
  Henka onlangs geplaatst…Belast

 2. Lana

  Helaas heb ik daarvoor echt nog geen geld. Als ik iets meer omzet ga draaien ga ik dat wel doen, mijn grootvader is tot dan een fantastische backup 😀

 3. Thara

  Hi hi ik moet hier toch wel even om lachen. En begrijp me niet verkeerd het is echt niet uitlachen.
  Ik had net je blogje over de computer zitten lezen waarbij ik echt zoiets heb van eh waar heeft ze het in … over. En bij dit blogje denk ik die belastingaangifte voor ondernemers is juist hartstikke simpel.
  (Nou moet ik daar wel even aan toevoegen dat ik niet weet of jij als zzp-er of als BV aangifte moet doen. ik heb het over die als zzp-er en dat is voor mijn gevoel gewoon een uitgebreidere “normale” aangifte met daarbij de noot normaal voor de belastingdienst)
  Blijkbaar heb jij hartstikke veel verstand van computers en ik totaal niet en andersom. En juist dat vind ik zo grappig. Wat voor de een zo simpel lijkt is voor de ander totaal niet te begrijpen.

 4. Jorien

  Dit jaar voor het eerst aangifte moeten doen. Ik ben zo blij dat ik een moeder heb die vrijwilliger is bij de FNV. Desondanks toch nog drama (ja-maar-ik-snap-het-niet-want-het-werkt-niet-oh-ja-toch-wel-als-je-dit-dingetje-anders-invult-en-dan-weer-naar-het-andere-kopje-gaat), maar het is halverwege maart gelukt.

  Ondanks dat de gewone aangifte nog best makkelijk is, denk ik dat het de komende jaren toch nog ‘fles wijn hoi mam!’ wordt. 😛

 5. oh herkenbaar! Ik doe een keer per jaar mijn ‘zakelijke’ aangifte omdat mij ondernemersinkomen zo minimaal is (heb ook n baan bij n baas) dat per kwartaal niet te doen is.
  Maar ik dacht dus dat ook die aangifte uitgesteld zou zijn tot 1 mei.

  Door een fijne blauwe reminder in mn brievenbus kwam im erachter dat die aangifte wèl voor 1 april ingestuurd moest zijn. Tja, wie zn billen brandt…

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.