80 stokjes

Reacties 12

Het is alles wat je nodig hebt: 80 lolliestokjes en een blok oase. Alles wat je nodig hebt voor een dreumel die zo gefocust bezig is dat hij zelfs de laptop negeert terwijl zijn oma met hem probeert te skypen. Meer dan een uur heeft hij stokjes in het blok gestoken, er weer uitgehaald, in het bakje teruggedaan en er weer ingestoken. En dat alles voor minder dan een euro.

Na het maken van een busy bag voor mijn vriendin was ik geinspireerd. Mijn dreumel is pas 15 maanden dus voor hem moest ik wat simpeler denken. Iets waar hij dingen in dingen kon proppen was het concept.  Verder wist ik het nog niet echt, dit vage idee leidde mij naar de Action, walhalla van goedkope onzinnige frutseltjes. Daar werd al snel duidelijk wat ik moest doen.

Ik kocht een zakje met 80 lolliestokjes a 60 cent en een blok oase a 35 cent. Thuisgekomen sneed ik heb blok in tweeën, deed de lolliestokjes in een bekertje, stak voor de neus van de dreumel twee stokjes in het schuim en voilá, een supergeconcentreerde mini die ook nog eens verantwoord aan zijn ruimtelijk inzicht en fijne motoriek aan het werken is.

IMG_5901

Na afloop de brakke stukjes van de oase afgesneden en samen met de lolliestokjes in een plastic zak opgeborgen. Over een paar weken, als hij weer eens niet te genieten is, haal ik het weer tevoorschijn. Top spul.

IMG_5910

12 reacties

 1. Marlous

  Goede ideeën! Dat soort dingen zijn onbetaalbaar!

 2. Anouk

  echt een heel slim en origineel idee! ik neem dit mee als ik binnenkort vriendin met dreumes ga bezoeken (en bewaar het idee voor mijn eigen 8 maanden oude hummel)

 3. Jessica

  Briljant, alleen zal dat bij mijn dreumes niet werken. Die stopt waarschijnlijk het oase in haar mond. Denk dat ik het maar hou bij knijpers.

 4. Jessica

  Leuk idee, maar denk dat mij dreumes het oase in haar mond steekt.

 5. Marieke

  Ik heb er ook zo 1 die hier een hele tijd mee bezig kan zijn (in mijn geval met in stukjes geknipte rietjes of wattenstaafjes:)). En als je het in zelfhardende klei steekt en er een waxinelichtje tussen zet, heb je meteen een leuk cadeautje voor oma 🙂

 6. Lana

  Dat is nog eens een geniaal idee! Snel klei kopen.

 7. Lia Hofman

  De oase is niet zonder gevaar,het zwelt op (kindermondje)met water.Oasis is niet milieu afbreekbaar

 8. Sas

  Koop een doosje met verschillende kleuren papieren cups voor cupcakes. Geef aan je dreumes. Gegarandeerd een uur rust aan je kop. Dreumes zal ze allemaal uit elkaar halen en neer gaan zetten, en misschien als je geluk hebt, zelfs gaan sorteren op kleur. Geef hem/haar een paar kleine speeltjes die in de cups passen en je bent weer een half uur verder. Geniet.

 9. Liesbeth

  Geinspireerd door jou, mijn dreumes ook voor een blok oase en 80 stokjes gezet. Mijn dreumes is alleen iets rigoureuzer en er bleef werkelijk geen stukje oase heel 😉

 10. Het idee is hartstikke leuk, maar PAS OP!!! De oase is een OLIEPRODUCT en is dus GEVAARLIJK voor de gezondheid!!!!
  Je kan beter een zak met zand nemen en daar in laten prikken. Of in een bak met zand!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.