80 stokjes

Reacties 12

Het is alles wat je nodig hebt: 80 lolliestokjes en een blok oase. Alles wat je nodig hebt voor een dreumel die zo gefocust bezig is dat hij zelfs de laptop negeert terwijl zijn oma met hem probeert te skypen. Meer dan een uur heeft hij stokjes in het blok gestoken, er weer uitgehaald, in het bakje teruggedaan en er weer ingestoken. En dat alles voor minder dan een euro.

Na het maken van een busy bag voor mijn vriendin was ik geinspireerd. Mijn dreumel is pas 15 maanden dus voor hem moest ik wat simpeler denken. Iets waar hij dingen in dingen kon proppen was het concept.  Verder wist ik het nog niet echt, dit vage idee leidde mij naar de Action, walhalla van goedkope onzinnige frutseltjes. Daar werd al snel duidelijk wat ik moest doen.

Ik kocht een zakje met 80 lolliestokjes a 60 cent en een blok oase a 35 cent. Thuisgekomen sneed ik heb blok in tweeën, deed de lolliestokjes in een bekertje, stak voor de neus van de dreumel twee stokjes in het schuim en voilá, een supergeconcentreerde mini die ook nog eens verantwoord aan zijn ruimtelijk inzicht en fijne motoriek aan het werken is.

IMG_5901

Na afloop de brakke stukjes van de oase afgesneden en samen met de lolliestokjes in een plastic zak opgeborgen. Over een paar weken, als hij weer eens niet te genieten is, haal ik het weer tevoorschijn. Top spul.

IMG_5910

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.