25 food vragen

Reacties 13

25vragen over eten vliegen op het moment van blog naar blog. Als het over eten gaat sta ik vooraan dus natuurlijk beantwoord ik ze ook. Wil je weten wat mijn favoriete food film is of waar ik in de keuken echt niet zonder kan? Lees snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?

In de winter een stevige hartige soep, in de zomer bircher muesli

Hoe drink je je koffie?

Zelden. Ik drink eigenlijk veel meer thee, Engelse thee, super sterk met een plens melk er in.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Gerookte makreel, gemarineerde rode ui, veldsla en rucola

Soep of salade?

Soep in de winter, salade in de zomer

Wat is je favoriete kookboek?

Man, dat is als vragen: wat is je favoriete kind. Ik lees kookboeken als romans, ik maak zelden iets direct uit een kookboek maar laat me er vooral door inspireren. Plenty van Ottolenghi en de zilveren lepel gebruik ik nog wel eens echt als kookboek.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet, absoluut!

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dan moet ik Indonesië zeggen, die voedselcultuur is zo groot en het is zo lekker. Dat zou ik ook nog wel beter willen kunnen koken.

Wat is je favo foodfilm?

Ik moest hier heeeeel lang over nadenken want ik vind julie & julia erg leuk, als je de helft wegdenkt. Deze video laat alleen de stukken zien van Meryl Streep die Julia Child speelt, veel leuker maar geen complete film.

Aangezien dat geen hele film is ga ik voorRattatouille, superleuk en nog te kijken met mijn kleintjes ook.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Oh dit is echt te erg, zeker als ambachtelijke huisvrouw die alles zelf in maakt…. Baked beans, koud, uit blik, met een beetje extra worcestershire sauce

Wie is je grootste inspiratiebron?

Nigella, ze is geen chef, ze is een kok. Ze maakt geen eten om de beste te zijn ze maakt eten om op de lekkerst mogelijke manier de mensen van wie je houdt te voeden.

En mijn broer, mijn broer is op 32 jarige leeftijd overleden en was chef. Jarenlang vond ik het niet te vreten wat hij maakte maar opeens had hij het door en was alles dat uit zijn handen kwam echt fantastisch. Ik mis hem enorm en denk altijd als ik in de keuken sta aan hem. Zijn portret kijkt uit op mijn gasfornuis en  als ik het even niet meer weet denk ik altijd: what would Rohan do.

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken! Ik kan heel goed koken en heb niet zo’n groot budget voor uit eten gaan. Meestal kan ik het zelf beter… Voor hetzelfde geld zet ik een fantastisch diner voor al mijn goede vrienden op tafel.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dat niet heb, ik ga zo zelden uit eten dat ik niets echt favoriet zou durven noemen. Ik ga met veel plezier Ethiopisch eten bij restaurant Sunshine in Utrecht.

High end of Low profile?

Hoe heerlijk dat dure stukje vlees ook is, als je met goedkope ingrediënten iets lekkers kunt fabriceren kan je pas echt goed koken. Op die basis zeg ik low profile. Ik weet nog wel de laatste keer dat ik met mijn broer uit eten ging, we gingen tapas eten en het was zo bedroevend slecht dat we alleen maar heel hard hebben kunnen lachen.

Boodschappen doe ik bij…

De Lidl, de toko, de biologische winkel, de landwinkel, www.wildrundvlees.nl, en elk winkeltje waar de producten naar me lachen.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.

Een broodje vers gevangen makreel in istanbul. Dat kocht ik bij een deinend bootje, een flink stuk Turks brood, rode ui en een stuk citroen. Aan de achterkant van de boot werden ze gevangen, aan de voorkant gegrild en verkocht.

Wat is je favo cocktail?

Ik heb in een cocktailbar gewerkt en bedrijfsmatig alles moeten proeven. Ik blijf terugkomen op een margarita met tequila gold.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Heston! En hem dan proberen te overtuigen dat ik mee mag lopen in zijn keuken voor een middag.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn Japanse koksmessen

Mijn favo snack is…

popcorn

Wat zit er op jouw pizza?

in ieder geval ansjovis en zwarte olijven, daarnaast een hele bubs groente.

Wat lust je echt niet?

zoethout, huuuuuu. Stevia, zie zoethout. Quinoa, seriously, bah.  En ik vind okra heel vies, ik heb het maar een keer gegeten en degene die het klaarmaakte wist geloof ik niet zo goed wat er mee te doen dus ik sta er voor open om het eens te proberen als een expert het klaarmaakt.

Mijn favoriete foodblog is…

Smitten kitchen!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Meelwormen denk ik, ook allerlei orgaanvlees maar dat vind ik niet echt raar, dat is voor mij meer respectvol vlees eten, als je een dier dan doodmaakt eet dan ook alles op.

Wat staat er op je food bucket list?

Ik zou heel graag leren koken van mensen zelf. Dus een Marokkaanse die me iets uit haar keuken leert, een echte Italiaanse nonna die me vertelt dat ik het niet goed doe. Een Mexicaanse die mijn tex mex pogingen liefdevol uitlacht en me laat zien hoe het echt moet. Mocht je je aangesproken voelen, graag!

Ik kan niet leven zonder…

Koken. Het is mijn zen moment. Onder je handen iets zien ontstaan dat meer dan de som der delen is. Een risotto is meer dan rijst, bouillon en ui, het is een gerecht, je creëert iets dat vreugde geeft en dat de mensen die je liefhebt voedt. Ja sorry hoor ik wordt er gewoon poëtisch van. Als ik nooit meer zou mogen koken zou ik diep ongelukkig worden.

Met dank aan de leuke vragen van Pauline van uitpaulineskeuken.nl

Doe ook mee! Zet de 25 food vragen op je blog, heb je geen blog? Zet je antwoorden in de comments, ik ben heel benieuwd.

13 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.