25 food vragen

Reacties 13

25vragen over eten vliegen op het moment van blog naar blog. Als het over eten gaat sta ik vooraan dus natuurlijk beantwoord ik ze ook. Wil je weten wat mijn favoriete food film is of waar ik in de keuken echt niet zonder kan? Lees snel verder.

Wat is je favoriete ontbijt?

In de winter een stevige hartige soep, in de zomer bircher muesli

Hoe drink je je koffie?

Zelden. Ik drink eigenlijk veel meer thee, Engelse thee, super sterk met een plens melk er in.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Gerookte makreel, gemarineerde rode ui, veldsla en rucola

Soep of salade?

Soep in de winter, salade in de zomer

Wat is je favoriete kookboek?

Man, dat is als vragen: wat is je favoriete kind. Ik lees kookboeken als romans, ik maak zelden iets direct uit een kookboek maar laat me er vooral door inspireren. Plenty van Ottolenghi en de zilveren lepel gebruik ik nog wel eens echt als kookboek.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet, absoluut!

Welke keuken (land) is je favoriet?

Dan moet ik Indonesië zeggen, die voedselcultuur is zo groot en het is zo lekker. Dat zou ik ook nog wel beter willen kunnen koken.

Wat is je favo foodfilm?

Ik moest hier heeeeel lang over nadenken want ik vind julie & julia erg leuk, als je de helft wegdenkt. Deze video laat alleen de stukken zien van Meryl Streep die Julia Child speelt, veel leuker maar geen complete film.

Aangezien dat geen hele film is ga ik voorRattatouille, superleuk en nog te kijken met mijn kleintjes ook.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Oh dit is echt te erg, zeker als ambachtelijke huisvrouw die alles zelf in maakt…. Baked beans, koud, uit blik, met een beetje extra worcestershire sauce

Wie is je grootste inspiratiebron?

Nigella, ze is geen chef, ze is een kok. Ze maakt geen eten om de beste te zijn ze maakt eten om op de lekkerst mogelijke manier de mensen van wie je houdt te voeden.

En mijn broer, mijn broer is op 32 jarige leeftijd overleden en was chef. Jarenlang vond ik het niet te vreten wat hij maakte maar opeens had hij het door en was alles dat uit zijn handen kwam echt fantastisch. Ik mis hem enorm en denk altijd als ik in de keuken sta aan hem. Zijn portret kijkt uit op mijn gasfornuis en  als ik het even niet meer weet denk ik altijd: what would Rohan do.

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken! Ik kan heel goed koken en heb niet zo’n groot budget voor uit eten gaan. Meestal kan ik het zelf beter… Voor hetzelfde geld zet ik een fantastisch diner voor al mijn goede vrienden op tafel.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dat niet heb, ik ga zo zelden uit eten dat ik niets echt favoriet zou durven noemen. Ik ga met veel plezier Ethiopisch eten bij restaurant Sunshine in Utrecht.

High end of Low profile?

Hoe heerlijk dat dure stukje vlees ook is, als je met goedkope ingrediënten iets lekkers kunt fabriceren kan je pas echt goed koken. Op die basis zeg ik low profile. Ik weet nog wel de laatste keer dat ik met mijn broer uit eten ging, we gingen tapas eten en het was zo bedroevend slecht dat we alleen maar heel hard hebben kunnen lachen.

Boodschappen doe ik bij…

De Lidl, de toko, de biologische winkel, de landwinkel, www.wildrundvlees.nl, en elk winkeltje waar de producten naar me lachen.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is.

Een broodje vers gevangen makreel in istanbul. Dat kocht ik bij een deinend bootje, een flink stuk Turks brood, rode ui en een stuk citroen. Aan de achterkant van de boot werden ze gevangen, aan de voorkant gegrild en verkocht.

Wat is je favo cocktail?

Ik heb in een cocktailbar gewerkt en bedrijfsmatig alles moeten proeven. Ik blijf terugkomen op een margarita met tequila gold.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Heston! En hem dan proberen te overtuigen dat ik mee mag lopen in zijn keuken voor een middag.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn Japanse koksmessen

Mijn favo snack is…

popcorn

Wat zit er op jouw pizza?

in ieder geval ansjovis en zwarte olijven, daarnaast een hele bubs groente.

Wat lust je echt niet?

zoethout, huuuuuu. Stevia, zie zoethout. Quinoa, seriously, bah.  En ik vind okra heel vies, ik heb het maar een keer gegeten en degene die het klaarmaakte wist geloof ik niet zo goed wat er mee te doen dus ik sta er voor open om het eens te proberen als een expert het klaarmaakt.

Mijn favoriete foodblog is…

Smitten kitchen!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Meelwormen denk ik, ook allerlei orgaanvlees maar dat vind ik niet echt raar, dat is voor mij meer respectvol vlees eten, als je een dier dan doodmaakt eet dan ook alles op.

Wat staat er op je food bucket list?

Ik zou heel graag leren koken van mensen zelf. Dus een Marokkaanse die me iets uit haar keuken leert, een echte Italiaanse nonna die me vertelt dat ik het niet goed doe. Een Mexicaanse die mijn tex mex pogingen liefdevol uitlacht en me laat zien hoe het echt moet. Mocht je je aangesproken voelen, graag!

Ik kan niet leven zonder…

Koken. Het is mijn zen moment. Onder je handen iets zien ontstaan dat meer dan de som der delen is. Een risotto is meer dan rijst, bouillon en ui, het is een gerecht, je creëert iets dat vreugde geeft en dat de mensen die je liefhebt voedt. Ja sorry hoor ik wordt er gewoon poëtisch van. Als ik nooit meer zou mogen koken zou ik diep ongelukkig worden.

Met dank aan de leuke vragen van Pauline van uitpaulineskeuken.nl

Doe ook mee! Zet de 25 food vragen op je blog, heb je geen blog? Zet je antwoorden in de comments, ik ben heel benieuwd.

13 reacties

 1. Leuke tag om meet over jou te weten te komen. Zelf hou ik niet van koken (please besmet me met het virus ) en ga ik daarom liever uit eten haha.

 2. maartje

  Wat leuk te lezen!! Wat voor soep eet je als ontbijt?
  Misschien deze tag naar “Heston” mailen 😉

  Wat vreselijk van je broer!!

 3. Nikkie

  ooh die food bucket list…zag twee jaar geleden(?) een documentaire over Italiaanse mama’s die bang waren dat hun tradities verloren gingen. Daarom nodigden ze toetisten bij hun thuis uit, ’s middags werden er boodschappen gedaan op de markt en bij de boer en ’s avonds werd het eten samen klaargemaakt en op gegeten. En dat allemaal zonder dat ze elkaars taal spraken. Ik droom daar nog steeds van. helaas heb ik geen idee welke organisatie dat dat was 🙁

 4. Irene

  Leuk om te lezen! Overigens kan okra wel lekker zijn hoor, maar je moet het inderdaad goed klaar maken! Het kan ook heel slijmerig/draderig worden en dan vind ik het ook heel vies (in Nigeria wordt er een gerecht mee gemaakt dat ‘draw-soup’ heet, je kan je de consistentie voorstellen…ieuw). Maar mijn man maakt er een super lekkere curry mee, dan is het een soort van knapperig en lekker 🙂

 5. Vos

  Ik heb de intro aangepast, sorry dat ik te enthousiast was met de lijst overnemen.
  Hopelijk is het zo goed.

 6. Oh leuk! Moet jij die doorgeven of mag ik die gewoon inpikkificieren? Dan ga ik die binnenkort ook eens op mijn blog zetten… 😀

 7. Hippo

  Ik eet vrijwel alles, op orgaanvlees, schelp-, schaal- en weekdieren na. Maar laatst kookte een buuf jambo (Antilliaans, met okra). Ik werd al gewaarschuwd dat het een aquired taste was, inderdaad voornamelijk wegens de consistentie. Ik kreeg het niet weg ;p

 8. Fatna

  Wat een leuke vragen en wat een sterke antwoorden. Overigens ben ik Marokkaans, ik zag dat je een tajine hebt (duim omhoog) dus mocht je ooit iets willen weten of mocht je ooit willen komen om erbij te staan terwijl ik wat klaar maak let me know.

 9. kim

  Nou hier gaat ie dan;

  Wat is je favoriete ontbijt? Een cracker met gebakken ei

  Hoe drink je je koffie? Niet, niet te drinken, ik heb een theecollectie en drink van alles wat

  Wat zit er op je lievelingsbroodje? Houmous en tomaten met rucola

  Soep of salade? Soep en Salade

  Wat is je favoriete kookboek? Feast van Nigella

  Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Nooit meer zoet

  Welke keuken (land) is je favoriet? Lastig, Frans en Vietnamees

  Wat is je favo foodfilm? Tja Julie en Julia ook …..Al vond ik de hundred foot journey ook geweldig

  Wat is je meest ultieme guilty pleasure? Appeltaart van mijn moeder, die eet ik weg met een vork

  Wie is je grootste inspiratiebron? Nigella en Ottolenghi

  Thuis koken of uit eten gaan? Uit eten gaan tegenwoordig, als ik weer een fatsoenlijke eettafel en keuken heb …koken

  Wat is je favoriete restaurant? Te moeilijk….

  High end of Low profile? Low profile, want eenvoudig is lekker . High end is me weer zo ingewikkeld. Moet wel op voedsel blijven lijken

  Boodschappen doe ik bij…Markt, AH, de turk om de hoek

  Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is. Vis van de bbq in Thailand

  Wat is je favo cocktail? Caipirinha

  Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? Koffie met George

  Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Een goede oven, al heb ik die nu dus niet…

  Mijn favo snack is…Een cracker met houmous

  Wat zit er op jouw pizza? Parmaham mozzarella en rucola

  Wat lust je echt niet?rauwe vis of gepekelde vis yakkes…sushi nee….

  Mijn favoriete foodblog is…Heb niet 1 favoriet….

  Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..Gefrituurde sprinkhaan

  Wat staat er op je food bucket list? Te veel om op te noemen, maar een kookcursus bij Le cordonbleu, een theereis door China, en een foodtour door toscane

  Ik kan niet leven zonder… Thee

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.