zelfgemaakte kado’s, waarmee je niet voor lul staat

Reacties 12

In het huidige crisismilieu is het voor velen niet meer zo makkelijk om voor elk feestje even een paar tientjes te spenderen. Huisgemaakte kado’s zijn dan een leuke oplossing. Iets waar duidelijk over is nagedacht, waar liefde in zit en wat, als je het goed doet, een stuk goedkoper is. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je niet voor lul staat met je brakke potje chutney met halfafgewassen mayonaise label.

Je kunt nog zulke leuke jam of ingemaakte paprika’s maken, het gaat voor een groot deel ook om de verpakking. Zo maakte ik bij de verjaardag van een vriendin de fout om een potje van voornoemde paprika’s te geven. Goed schoon, dat wel, maar op het deksel was te lezen dat de eerdere inhoud van de pot niets met paprika’s te maken had. De reactie was wat lauw, al vond ze het wel een leuk idee. Datzelfde potje was met veel meer enthausiasme ontvangen als ik iets meer aandacht in de presentatie had gestoken. Als het er niet uitzag alsof ik iets uit de voorraadkast had gepakt maar speciaal iets voor haar had gecreëert.

Presentatie

Print bijvoorbeeld een gepersonaliseerd label uit met behulp van gratis vintage label templates. Gebruik alleen mooie potjes zoals weckpotten of bonne mamam jampotten voor de kado’s. Dit betekend niet dat je al je inmaak in mooie potten moet doen. Al doe je van je batch jam maar twee porties in kadowaardige potjes, das toch weer twee kado’s.

Dek het deksel af met een stukje geruitte stof en bind dat vast met een leuk lintje of raffia. Klinkt kneuterig maar geeft echt een mooi effect. Ook kan je aan het lintje nog een klein kaartje hangen met een persoonlijke boodschap of serveersuggestie.

Als je bijvoorbeeld een pot koekjesmix kado geeft gooi dan niet alle ingrediënten door elkaar maar maak mooie laagjes. Een handleiding op een mooi kaartje er bij en voilá een kado dat ik graag zou krijgen.

Een tof zelfgemaakt kado hoef niet altijd eetbaar te zijn. Hier staat een geniaal idee voor een hol boek waar geheimen in bewaart kunnen worden, of wat gewoon een leuk make-up doosje kan zijn.

Als je eenmaal gaat zoeken naar ongenante huisgemaakte kado’s blijven de goede ideeën komen. Ik heb een pinterest board gemaakt met zelfgemaakte kado’s waarmee je niet voor lul staat.

Zelf heb ik hiervan laatst de kaarsjes in kop en schotel gemaakt.

Heb jij wel eens iets zelfgemaakts gekregen, of gegeven? Hoe beviel dat?

12 reacties

 1. Sascha (Noatje)

  Ik heb van een vriendin een zelfgemaakt mobiel gekregen met regenboog-kaboutertjes voor de baby die op komst is. Supergaaf en helemaal mijn smaak, heeft nu een plekje boven de commode gekregen.

  Ik heb liever een zelfgemaakt cadeau waar goed over na gedacht is dan een duur geurtje o.i.d.

 2. Miranda

  Ik heb een keer iemand een zelfgemaakte tekening gegeven maar kreeg de reactie; “Oké, het echte cadeautje komt wel de volgende keer.” Haha, geen succes dus.

 3. Leuke post! Ik vind zelfgemaakte cadeautjes oprecht VEEL leuker dan gekochte. Vooral omdat ik er zelf te weinig tijd voor heb, maar dol ben op zelfgemaakte hapjes! Trouwens, tijd = geld, dus als je ergens 2 uur mee bezig bent is het eigenlijk al een veel duurder cadeau dan iets uit de winkel 🙂

 4. Barbara

  Ik pleit ook voor meer zelfgemaakte cadeaus! Ik moet zelf nog over de drempel dat mijn tijd en energie ( en soms ook materialen als stof, garen en wol) ook iets waard zijn, en niet ‘ gewoon een aardigheidje erbij’

 5. Lana

  Ok dan, hier dus al wat slachtoffers voor mijn huisgemaakte kado experiment muhahahahaha

 6. Irene

  Erg leuk stukje, wel wat spelfoutjes. Mocht je nog een spellings- of grammaticanazi zoeken, ik ben gratis.

 7. Lana

  Doe je ding 🙂 weinig tijd om te typen met terrordreumes

 8. Pingback: Succes! | LeesVoer Succes! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 9. Pingback: Ff wakkerscrubben | LeesVoer Ff wakkerscrubben | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 10. Pingback: Nog meer zelfgemaakte kado’s, waarmee je niet voor lul staat | LeesVoer

 11. Irma

  Met porselein stiften een beker en schotel versierd met het thema van me vriendin haar lievelingsfilm, groot succes ^_^

 12. Pingback: De best gelezen blogs van 2014 en mijn favorieten - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.