zelfgemaakte kado’s, waarmee je niet voor lul staat

Reacties 12

In het huidige crisismilieu is het voor velen niet meer zo makkelijk om voor elk feestje even een paar tientjes te spenderen. Huisgemaakte kado’s zijn dan een leuke oplossing. Iets waar duidelijk over is nagedacht, waar liefde in zit en wat, als je het goed doet, een stuk goedkoper is. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je niet voor lul staat met je brakke potje chutney met halfafgewassen mayonaise label.

Je kunt nog zulke leuke jam of ingemaakte paprika’s maken, het gaat voor een groot deel ook om de verpakking. Zo maakte ik bij de verjaardag van een vriendin de fout om een potje van voornoemde paprika’s te geven. Goed schoon, dat wel, maar op het deksel was te lezen dat de eerdere inhoud van de pot niets met paprika’s te maken had. De reactie was wat lauw, al vond ze het wel een leuk idee. Datzelfde potje was met veel meer enthausiasme ontvangen als ik iets meer aandacht in de presentatie had gestoken. Als het er niet uitzag alsof ik iets uit de voorraadkast had gepakt maar speciaal iets voor haar had gecreëert.

Presentatie

Print bijvoorbeeld een gepersonaliseerd label uit met behulp van gratis vintage label templates. Gebruik alleen mooie potjes zoals weckpotten of bonne mamam jampotten voor de kado’s. Dit betekend niet dat je al je inmaak in mooie potten moet doen. Al doe je van je batch jam maar twee porties in kadowaardige potjes, das toch weer twee kado’s.

Dek het deksel af met een stukje geruitte stof en bind dat vast met een leuk lintje of raffia. Klinkt kneuterig maar geeft echt een mooi effect. Ook kan je aan het lintje nog een klein kaartje hangen met een persoonlijke boodschap of serveersuggestie.

Als je bijvoorbeeld een pot koekjesmix kado geeft gooi dan niet alle ingrediënten door elkaar maar maak mooie laagjes. Een handleiding op een mooi kaartje er bij en voilá een kado dat ik graag zou krijgen.

Een tof zelfgemaakt kado hoef niet altijd eetbaar te zijn. Hier staat een geniaal idee voor een hol boek waar geheimen in bewaart kunnen worden, of wat gewoon een leuk make-up doosje kan zijn.

Als je eenmaal gaat zoeken naar ongenante huisgemaakte kado’s blijven de goede ideeën komen. Ik heb een pinterest board gemaakt met zelfgemaakte kado’s waarmee je niet voor lul staat.

Zelf heb ik hiervan laatst de kaarsjes in kop en schotel gemaakt.

Heb jij wel eens iets zelfgemaakts gekregen, of gegeven? Hoe beviel dat?

12 reacties

  1. Pingback: Succes! | LeesVoer Succes! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Ff wakkerscrubben | LeesVoer Ff wakkerscrubben | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  3. Pingback: Nog meer zelfgemaakte kado’s, waarmee je niet voor lul staat | LeesVoer

  4. Pingback: De best gelezen blogs van 2014 en mijn favorieten - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.