Ahoy! Me made 50’s zeilboten rok

Reacties 6

Deze rok stond al heel lang op de planning. Ik liet jullie in september de stof al zien! Eindelijk is hij daar dan: mijn zeilbotenrok. Ik heb meteen de neiging om een vakantie te boeken naar Zuid-Frankrijk om in deze rok met een langs de kust te flaneren. Zucht… Voorlopig moet ik het met het parkje naast mijn huis doen.

zeilboten rok 4Het was nog best een uitdaging want ik kon geen cirkelrok maken omdat de zeilboten dan niet meer zouden kloppen. Dan heb je als je een volle rok wilt en zo min mogelijk naden twee opties: rimpelen of box pleats. Ik koos voor box pleats om zoveel mogelijk van de zeilboten mooi zichtbaar te houden.

Daar komt nogal wat wiskunde bij kijken en ik denk achteraf dat ik liever kleiner plooien had gebruikt, dan was hij nog iets sierlijker geworden.

De tailleband is net iets breder dan de riem die ik er over draag en bestaat uit twee lagen botenstof, een laag canvas en twee lagen opstrijk versteviging. Zo kan ik hem ook zonder riem dragen met hetzelfde effect. De rok is gemaakt om met een petticoat te dragen en heeft daarom geen voering.

Zeilboten rok

zeilbotenrok 6

close up zilboten rokHelaas is deze rok voor mij niet dagelijks te dragen, niet door het model maar door de kleur. Met twee kleine kindertjes die het elke dag weer voor elkaar krijgen om mij vies te maken met handjes, neuzen, halve bananen, rijstwafels met pindakaas en meer is wit gewoon geen goede look.

Waarschijnlijk zullen jullie hem wel vaak langs zien komen want hij is ideaal om te dragen naar events en persdagen!

Me made may komt steeds dichterbij en ik heb er gelukkig weer een fabulous homemade item bij! Ik heb nu vooral veel rokken en jurkjes, tijd voor wat me made tops.

zeilboten rok 5

Wat trek jij aan als je gaat flaneren in Zuid-Frankrijk?

6 reacties

  1. Pingback: Huisgemaakte haute couture - LeesVoer

  2. Pingback: Me made may: I failed - LeesVoer

  3. Pingback: Salt water sandals - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.