Vintage zebraprint

Reacties 12

Er zijn maar weinig mensen die wegkomen met kleding in oranjebruine zebraprint, ik geloof dat ik er een van ben. Ik hoop het in ieder geval want deze outfit was best veel werk! Ik naaide een rok met bijpassende bloes in 50’s stijl. De rok is zelfs van een origineel patroon uit 1957.
ginger zebra 6Helaas had ik hem al de hele dag aan toen ik eindelijk in de gelegenheid was om foto’s te nemen en aangezien de stof gewoon 100% katoen is zitten er wat kreukels is. Ik vond de Ginger Zebra stof op de lapjesmarkt in Utrecht waar hij me 1 euro per meter kostte. Aangezien er in 50’s designs vaak heel veel stof gaat zitten is 5 euro voor de benodigde 5 meter dus echt een koopje. Het is geen topkwaliteit stof helaas, hij bleekt snel bij het wassen, maar ik ben er erg blij mee.

ginger zebra 4

vogue V2903De bloes is gebaseerd op de bovenkant van McCalls 6696, die jurk maakte ik eerder met stof die ik in Londen gekocht had en die was erg geslaagd. Ik ben iets mninder tevreden over hoe hij hier is uitgevallen, vooral omdat ik hem niet genoeg verlengd heb en hij dus maar nèt in de rok blijft zitten.

ginger Zebra 5De rok is de onderste helft van Vintage Vogue V2903, echt een geniaal patroon. Hoge taille, heel wijd aan de onderkant maar door de gedekte plooien toch een bijzonder silhouet. Er zaten origineel geen zakken in maar dat vind ik noodzakelijk bij elke jurk/rok dus die heb ik er bij geïmproviseerd.

De rok is ook heel gaaf met een zwarte top en zwarte schoenen. Ik ben zeker van plan hem nog eens te maken, en natuurlijk ook een keer als jurk al zie ik op tegen de boob reshaping die ik er aan zal moeten doen; vogue patronen hebben meestal niet zoveel boobruimte…

Al met al een hele leuke end of summer set, ik voel me er een rijke dame op safari in!

ginger zebra 3ginger zebra 2

 

De knopen van de bloes komen uit mijn geredde knopen collectie: als een kledingstuk te brak is om naar de tweedehands te brengen dan knip ik altijd de knopen er af. Deze komen van een wit 80’s herencolbert waar gele vlekken op zaten.

Draag jij wel eens dierenprint?

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.