Woops

Reacties 11

Oh sjit, het ging vandaag even mis… Ik brei, haak en naai graag om dezelfde reden dat ik graag kook: ik hou er van om iets te creeëren, iets te laten ontstaan uit mijn creativiteit en mijn handen. Breien is daarbij iets wat me enorm uitdaagt omdat het een heel langdurig proces is. Een mooie maaltijd kan ik in een uur op tafel zetten, haken gaat voor mijn gevoel altijd erg snel en een genaaid kledingstuk kan ik in een avond afhebben. Ik ben in juli begonnen met een enorme uitdaging: een vest, niet voor een van de kleintjes maar voor mezelf! Ik dacht zojuist dat ik hem eindelijk af had. tot ik besefte dat ik een grote fout had gemaakt…

Ik besloot in plaats van braaf te gaan bloggen eindelijk het laatste stukje van dit monnikenwerk af te maken. Ik hoefde alleen nog maar de rij met knoopsgaten. Ik hecht net de draad af en leg hem mooi neer voor de foto en zie opeens waar ik volledig de mist in ben gegaan… Ik heb veel te veel knoopsgaten gemaakt.

Dit is op zich makkelijk aan te passen, ik moet de knoopsgatenrij weer uithalen en opnieuw breien… Maar ik moet me er echt even toe zetten, er zit zo veel werk in dit vest. Ik ben nogal ruim bedeeld in de buste dus ik moest er bustdarts in maken, de gauge die in het patroon stond kwam niet overeen met mijn wol dus ik heb mijn zeer beperkte wiskundige kennis moeten loslaten op het patroon en het volledig moeten omrekenen. En überhaupt tijd vinden om te breien is met twee mini’s zeer uitdagend.

Maar ik ga door, ik moet het echt afmaken. Ik word echt diep ongelukkig als ik dingen niet af maak. dus nu uithalen, ademhalen en opnieuw… Daarna duizend draadjes wegwerken, blocken en dan kan ik hem echt aan jullie laten zien!

Wat moet jij dringend eens af gaan maken?

11 reacties

 1. José

  Of er gewoon een vest met heel veel knoopjes van maken 😉

 2. Eveline

  Oei, mijn onafgemaakte haak, brei, naai en borduurwerkjes….. ik probeer nu zoveel mogelijk dingen af te maken. Lukt aardig. Maar ik vind die uitdaging van iets nieuws of een nieuwe techniek zó leuk!!
  Maar echt hé… wat mooi vest is dit zeg! Heerlijke kleur en mooie details bij de hals.
  En dan nog wat…. super leuk dat je de laatste tijd zoveel berichtjes post!

 3. Hannah

  tja nu je het zegt…ik moet heeel nodig mn (wasbare)luiers afmaken! morgen ben ik 38 week zwanger, dus het word nu wel eens tijd zeg maar.
  maar op de een of andere manier focust mn nesteldrang zich op alles behalve de luiertjes!
  en er hoeft alleen nog maar elastiek in!

 4. Sandra Robben

  Ik heb net de gifgroene sokken voor mijn zoon van 6 met maat 34 afgemaakt. Die lagen er al zo lang, maar met alle kinderdingen tussendoor schoten ze niet op.

 5. Oh wat vervelend zeg! Ik moet nodig de spencer voor onze zoon afmaken….

 6. marijke

  Ben meteen verder gaan knutselen aan de mobile waar ik in augustus aan ben begonnen.
  Het was de bedoeling dat ie af zou zijn voor de bevalling. Project heeft maanden in stilte op een hoek van de tafel liggen wachten. Zoon is inmiddels 7 weken, hoogste tijd om de mobile af te maken!

 7. Jolien

  ’t Was me niet nog eens opgevallen, dacht dat ie misschien te kort was uitgevallen… Wel ’n erg mooie kleur trouwens… 🙂

 8. Barbera Veul

  Ooit ben ik begonnen aan een trui voor mijn vriend, maar het raakte uit vlak voordat ie af was. En ik maakte het nog zelf uit ook. Daarna heeft de bijna-trui minstens 10 jaar achterin de kast gelegen en uiteindelijk heb ik hem aan mijn moeder gegeven die hem helemaal heeft uitgehaald die er een mooie trui voor haarzelf van heeft gebreid

 9. Danielle

  Ik moet al jaren lang eerst maar eens beginnen…. staat al jaaaaaren op mijn to do lijst 🙁

 10. Tyra

  Mooi vest. Ik zou ook voor de variant met heel veel knoopjes gaan.
  Dan kunnen er ook veel knoopjes los gaan zitten die dan weer opnieuw aangezet moeten worden en alles vast en los maken kost wat meer tijd, maar als dat nou het ergste is.

 11. Pingback: Het duurt even maar dan heb je ook wat | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.