Wie heeft hier de broek aan

Reacties 16

Ik draag nooit een broek, dat is niet zozeer uit overtuiging maar meer door mijn figuur. Ik heb een smalle taille, ronde heupen en korte benen, verder ben ik vriendelijk gezegd nogal voluptieus. Als ik mezelf een broek in worstel geeft dat over het algemeen een onprettig effect. Twee jaar geleden besloot ik dan ook om gewoon over te stappen op rokken en jurkjes.

Dat heeft natuurlijk zijn eigen uitdagingen met panty’s en helpend ondergoed maar het bevalt me over het algemeen heel goed. Al heb ik natuurlijk van die dagen dat ik de joggingbroek uit het vet trek en lekker op de bank blijf hangen, toch ga ik zelden tot nooit in een broek de deur uit. Ik wordt hier in ondersteund door het gedachtengoed van Madame Dariaux, in haar boek elegance doet zij even uit de doeken wat zij vindt van broeken:

“De mannen moeten in de loop der eeuwen wel radicaal veranderd zijn, om zover te komen, dat ze nu het feit accepteren, dat vrouwen evenveel recht hebben een lange broek te dragen als zij. Het is altijd een van hun heilige privileges geweest, dat ze zelfs niet met Jeanne d’Arc wilden delen.

Terwijl het 50 jaar geleden gewoonte was kleine jongetjes als kleine meisjes te kleden, is het nu mode kleine meisjes als kleine jongetjes uit te dossen. Het is dus helemaal niet verwonderlijk, dat meisjes, die de helft van hun kinderjaren in een lange broek hebben rondgelopen, ze ook verder de rest van haar leven willen blijven dragen, zelfs nadat ze vormen hebben gekregen, die veel te vrouwelijk zijn om in mannelijke pantalons te passen.

Als men eenmaal aan het gemak van een lange broek is gewend, is het moeilijk om in bepaalde omstandigheden, bij voorbeeld voor de wintersport of voor zeilen, iets anders te dragen. Het is echter volkomen smakeloos en ordinair om een lange broek in de stad te dragen, zelfs in een sneeuwstorm.”

Natuurlijk is het fijn dat vrouwen die er het figuur voor hebben een broek kunnen dragen. Daar ben ik helemaal voor. Toch vind ik het jammer dat een rokje of jurkje vaak als bijzonder gezien wordt.En dan nog, op bruiloften en andere feestelijkheden zie ik regelmatig vrouwen in een spijkerbroek, dat zijn toch gelegenheden waar je juist mooi uit kunt pakken met een kledingstuk waar (de meeste) mannen niet in kunnen lopen.

Ook twitterde een vriendin van mij deze week over het fenomeen zwangerschapstregging, dan denk ik: Waar moet het heen met deze wereld?

En jullie lieve lezers, broek of rok, of beide? Heeft er hier iemand trouwens een tregging?

16 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.