Whaaaaa Juffendag

Reacties 13

Als verse basisschoolmoeder sla je nog wel eens de plank mis. We hadden vandaag een heerlijk rustige ochtend, kleuter had op tijd de schoenen en jas aan. De bakjes zaten vol lekkers en we waren ruim op tijd op school. Geen stress zou je denken. Tot ik opeens de ballonnen zag en alle kindertjes met kado’s. Het is Juffendag!! (bij ons op school, is geen landelijke datum)

De kleuter draaide zich om en vroeg:”Waar is ons kado mama?” Tja ik stond even met mijn mond vol tanden tot ik besefte dat ik natuurlijk niet voor niets een trapkast vol wekpotten heb. Ik sjeesde terug naar huis, greep twee potjes huisgedraaide cranberry-vanille jam en vloog op hoog tempo terug naar school. De kleuter stond nog bij de voordeur, ongeduldig, en nam de potjes met een grote glimlach in ontvangst. Pfjieuw, weer geen megaflater geslagen. Ik zeg weer want het ging vrijdag ook bijna mis.

Dit is niet de eerste keer dat ik bijna door de mand val als verse basisschoolmoeder. Zo stond ik vrijdag op punt van vertrekken toen ik besefte dat ze carnaval hadden op school. Een paniekerig telefoontje met een medemoeder later Was het duidelijk dat de kinderen inderdaad verkleed mochten komen. Dan denk je misschien: ach het mag, moet dus niet. Ja maar als jouw kleuter de enige is die niet verkleed is…

Wij hebben dus geen verkleedkist, mijn kinderen hebben daar nog geen interesse in maar een extreem snelle zoektocht door het huis later had ik een outfit bij elkaar. Een gestreept shirt met een leren vestje, een buikdanssjaal, een rood wit gestreepte sjaal en een stevige portie guyliner verder had ik een echte piraat.een echte piraat leesvoer kleuter

Die moest ik trouwens wel even overtuigen want die had ook zoiets van: WTF moeder, ik heb al kleren aan, wat is deze onzin?! Uiteindelijk vond hij het fantastisch en nu wil hij piraat worden als hij later groot is.

Zo zie je maar weer, ik heb nog veel te leren.

Waar liep jij tegenaan als verse basisschoolouder?

13 reacties

 1. G

  Alle traktaties voor de kinderen mee, kom je op school, niet aan gedacht dat ze op deze school ook langs alle juffen gaan, om die van iets lekker te voorzien….
  Interesseert mij niets, maar om je kind nou met lege handen te laten staan… Ach bewegen is goed, dus maar ff heen en weer gefietst.
  En als je kind niet van verkleden houd, dan toch niet? Die van mij vind er echt geen lol aan, gaat het ook niet leuk vinden… Jammer dan! Van mij hoeft hij niet.( gelukkig gingen de oudste twee wel altijd helemaal los!!!)

 2. Haha, best herkenbaar.
  De mijne gaan al wel 5 jaar naar school, maar ik kan ook maar met moeite alles onthouden, zeker nu ik van 3 verschillende klassen de activiteiten moet bijhouden! Gelukkig hebben de oudsten alles zelf in hun hoofd… en verder is de family-planner-kalender mijn grote redding 🙂
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Natuurlijke make-up

 3. Jolien

  Vorig jaal verraste carnaval me, voornamelijk omdat ik als Brabander vrij goed weet wanneer het is en ze in Hongarije “’n dag in ’t seizoen” pakken, net wanneer ze zin hebben. Dat was vorig jaar ’n dikke maand voor ’t “echte” weekend. Had nog wel gepland iets te maken, kwam er niet van, er zouden reserve pakjes zijn, maar m’n zoon had er géén zin in.

  Dit jaar kreeg ik ‘m na ’n half uur eindelijk in z’n (zelf gekozen!) brandweerpak gepraat… Man o man. Thuis was het nog wel leuk, maar op school wil ie liever niet raar doen…

  Naja. ’t gebak en lekkers meenemen voor ’t carnavalsfeestje heb ik ook aan de anderen over gelaten, had er geen zin in…

 4. Brenda

  Dit gebeurd mij als “ervaren basisschool moeder” ook hoor. Mijn zoon is 8 dus gaat al een jaar of 5 naar school en nog steeds vergeet ik weleens iets. Is helemaal niet erg, valt ook niet mee om al die ballen in de lucht te houden.

 5. Is het vandaag Juffendag? Oeps. Wist ik niet. Laat vandaag nu net haar wendag zijn. Overigens zag ik in alle snelheid en spanning (want ook ik vond het spannend) geen ballonnen en / of traktaties. Hoop ik dan… Goed. Ik ga mij inlezen in wat er komen gaat 🙂

 6. Lana

  Nee nee nee! Juffendag wordt per school en soms zelfs per klas vastgelegd. Is niet iets landelijks

 7. Wat carnaval betreft heb ik geluk: we hebben hier heel veel verkleedkleren liggen, mijn oudste (bijna vier) vind het geweldig. Dus hij kon vanmorgen kiezen: piraat, ridder of dinosaurus. Het werd het laatste. Morgen mag hij één van de andere twee kiezen. Hij zit voor TOS bij een speciale peutergroep en heeft dus geen vakantie in deze week. Dus gaan we vanmiddag door naar een carnaval-kindermiddag.
  De laatste dag van deze maand moet ik ook voor het echie mee gaan doen. Dan gaat hij naar de basisschool. Met halve dagen, tweewekelijks vrije vrijdagen, gymdagen, enzovoorts. Speciale dagen nog niet meegerekend :/
  Eline onlangs geplaatst…Nieuwe Kluitman boeken in februari

 8. Oh dat gebeurt mij nog zo vaak terwijl kindlief inmiddels in groep vier zit. Laatst nog mijn dochter zelf de uitnodigingen voor haar verjaardag zelf uit laten delen. Die al die kinderen dus kwijt raken. Gelukkig kwam één kindje dat melden en kon ik alle ouders nog eventjes zelf op de hoogte brengen. Anders was het een sneu feestje geworden.
  Tineke onlangs geplaatst…De Ogma Valentijnsweek mét winactie en ook nog een Beldragor does Books

 9. Vooral de eerste twee jaar gebruikte ik de schoolkalender als een soort agenda het was mijn leidraad om maar te zorgen dat ik met kind in het juiste ‘ritme’ liep! Inmiddels is het me allemaal wel duidelijk, maar inderdaad heb al wel eens kinderen zonder verkleedkleding naar school gedaan tijdens een feestje… verkeerde kleding (te fout en niet bij elkaar passend) voor de fotograaf en een keer op een verkeerde dag een cadeautje voor de leerkracht (maandje vergist).

  Maar het komt goed, echt!
  Nathalie onlangs geplaatst…Afvallen, op dieet of lijnen – #03/2016

 10. Oh oh, dit roept wel herinneringen bij me op hoor; een sportdag waarbij mijn dochter het mooiste trainingspak aan had maar ze toch moest huilen omdat het een piraten-sportdag was! Ergens word ik er ook opstandig van, omdat ze op school maar allemaal dingen verzinnen en ons ouders daarmee belasten. We moeten steeds maar meedoen wat voor werkende ouders heus niet altijd makkelijk is. Veel van wat er op school gebeurt ontgaat me door de drukte. Gelukkig is mijn jongste nu 10 en heeft ze de meeste van dit soort dingen nu achter zich gelaten. Surprise voor sinterklaas heeft ze samen met mijn oudste dochter gemaakt en traktatie voor haar verjaardag zelf uitgezocht.

 11. Mijke

  Ik ben weleens van straat geplukt door een buurvrouw. Waar ik zo vroeg heenging met de kinderen. Ik wist toch zeker wel dat het een studiedag was vandaag? Euh… Nope!

  En ik vergeet ook regelmatig om een cadeautje mee te nemen voor juffendag (of op de laatste schooldag van het schooljaar, wie heeft dát ooit verzonnen?)

 12. Zo dacht ik dat het leuk was om met Koninginnedag op de praalwagens (versierde karren met verklede kinderen) mee te gaan.
  Ten eerste wilde mijn dochter op de dag zelf het zelfgemaakte prinsessenoutfitje niet aan.
  Ten tweede moet je echt supervroeg op school zijn en dat vond mijn kleuter niks.
  Ten derde was het een hel om úren met jengelende kleuters op een praalwagen te zitten!(wie heeft dat verzonnen!)
  Haha, mijn goede wil getoond, mijn lesje geleerd.

 13. Jep, dit soort dingen gebeuren mij ook. Mijn kleuter had een lampion geknutseld voor Sint Maarten en net toen we (op de onmogelijke tijd van 18.15 uur op een woensdag) de deur uit gingen zei hij dat er nog een lampje in moest. Aangekomen op school bleek hij ook nog eens de enige zonder stok aan zijn lampion.

  Carnaval gaat hier niet mis, aangezien mijn oudste zo enorm van verkleden houdt dat hij al sinds kerst uit kijkt naar carnaval.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.