Woonkamer makeover

Reacties 14

Mijn grootmoeder heeft iets eigenaardigs. Het is ongeneeslijk en we hebben er allemaal mee leren leven: de schuiffies. Elke keer dat ik daar ben staat het hele huis weer anders. Ik vraag bij alles waar het staat want een theedoek kan zo maar weer in de antieke kinderstoel liggen. Het vervelende er van is dat het erfelijk is. Het liefst zou ik ook elke paar weken mijn huis omgooien maar mijn bescheiden doorzonwoning is daar helaas niet op gemaakt. Ik onderdruk die neiging dus maar soms, dan hou ik het niet meer.

Maar omdat mijn huis nog steeds te klein is om anders in te delen uit zich dat in iets anders. Ik ga verven. In december kreeg ik het op mijn heupen en moest de keuken er aan geloven. Nu was ik de muur achter de eettafel extreem zat!

Meneer LeesVoer zou pas laat thuiskomen dus ik besloot dat ik die muur gewoon ging verven. De lichte havermoutkleur die er al zes jaar op zat verveelde me enorm!
verf makeover voor foto

Ik hoor je denken: lekker dan, zij besluit gewoon even hoe het moet worden en dan heeft hij het maar te slikken. Ja en nee. Wij zijn heel anders, waar ik een idee krijg, beslissing neem en het meteen doorvoer is hij meer iemand die ergens weken over nadenkt en dan nog precies weet uit te leggen waarom het allemaal geen goed idee zou kunnen zijn. Dat heeft beide zijn voor en nadelen maar bij zoiets als het verven van een muur kan je pas weten hoe het is als het er op zit. Door het gewoon helemaal af te maken hoeft hij niet te piekeren over welke kleur dan, en wanneer gaan we dat doen, en hoe moet dat met de kinderen en hij weet dat als hij het echt niet mooi vindt ik het ook zelf weer overschilder.

kindertjes helpen met vervenDus ik hijs de mini’s in de bakfiets. Probeer ze weg te houden bij de powertools in de bouwmarkt terwijl ik gek word van de duizenden verschillende nuances van de kleur die ik denk misschien wel mooi te vinden, en dan die namen: “hmmm, neem ik persoonlijkst of is donderdag meer mijn kleur, bouquet is misschien te vrolijk.” Met 5 liter bouquet in de bakfiets reden we terug naar huis. Hoofddoekjes om de blonde krullen en hoppa, aan de slag!

Toen de mannen sliepen heb ik de muur twee lagen gegeven en iets voor twaalven had ik alles alweer op zijn plek. Ik stond net de tafel terug te schuiven toen meneer LeesVoer binnenkwam: “Ik ben één dag weg!!!” riep hij uit maar na een half uurtje met open mond staren besloot hij dat het mooi was en schonk hij een groot glas whisky voor me in. de schat.

voor en na

De kleur is blauwgroen in daglicht en groenblauw in kunstlicht. Ik denk dat interieurdesigners het duckegg blue noemen. Het is bijna onmogelijk op de foto te krijgen. Deze blurry telefoonfoto met rommelige tafel vol verfspullen is denk ik het meest kleurecht:verf makeover telefoonfoto

De eettafelstoelen moeten binnenkort ook vervangen. Misschien moeten dat maar leuke gele buisstoeltjes worden. En aan de andere kant van de woonkamer is een donker-petrol muur die nu eigenlijk niet meer zo leuk past… hmmmm

Wat vind jij van de makeover?

14 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.