Verantwoorde teringzooi

Reacties 15

Pinterest is een dagelijkse bron van gevoelens van minderwaardigheid. Dat komt omdat 90% van de site bevolkt wordt door Amerikaanse homeschooling supermoms die elk moment van de dag vullen met een educatief verantwoorde activiteit voor hun nageslacht.

Omdat ik me steeds slechter ging voelen over het feit dat ik qua activiteiten niet verder kom dan de miniman bij zijn duplotafel te zetten besloot ik hun voorbeeld te volgen. Ik maakte mijn allereerste sensory tray.

Een sensory tray is een bak met verschillende dingen om aan te voelen en bakjes om dingen in te scheppen. Het kan van alles zijn; zand, blaadjes, droge etenswaren, deeg. Alles om de zintuigen van het minimensje aan het werk te zetten. Ik dook totaal onvoorbereid de keuken in en maakte een mengsel van droge rijst, elleboogjes macaroni (ik wist niet eens dat ik dat in huis had) en droge kikkererwten. Een vlaaivorm op een bakplaat en een assortiment aan kleine bakjes en theelepeltjes. Toen liet ik de kleine man er op los.

image

Ik moet zeggen dat het echt een activiteit is om te doen als je eigenlijk toch al heel nodig moest stofzuigen. Het vliegt alle kanten op maar de kleine vindt het prachtig. Ik heb geen enkele foto met een glimlach omdat meneer heel serieus bezig was met de spulletjes.

image

Echt superleuk. Voor zover mogelijk heb ik de droogwaren weer in een pot gedaan, ik ga er nog wat meer verschillende maten bonen bij doen voor de volgende keer. Ook denk ik dat ik wat herftblaadjes en dergelijke ga zoeken voor een herfst tray.

image

 

 

 

 

15 reacties

  1. Pingback: Beter goed gejat | LeesVoer Beter goed gejat | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.