Traktatie? Dit is niet leuk meer

Reacties 43

Ik snap het niet, echt niet. Natuurlijk ligt het ook aan de peuterspeelzaal zelf, dat ze hun eigen beleid niet strenger uitvoeren, maar ik snap de ouders ook niet. Begrijp me niet verkeerd, mijn peuter eet heus ook wel eens een koekje of een ijsje of beide tegelijk. Natuurlijk is snoep niet de duivel al probeer ik het nog zoveel mogelijk te vermijden. Maar een groep 2,5 tot 4 jarigen een zak met daarin een zakje chips, een zakje koekjes, een rolletje snoepjes, een zakje snoepjes en een lolly geven gaat gewoon te ver!

Gelukkig is mijn zoon nog niet zo opmerkzaam op dit soort dingen en kon ik alles behalve de chips en de koekjes laten verdwijnen maar toch! Weer stond ik achter mijn rug de ergste dingen er uit te halen, voor de zoveelste keer want met vijftien kinderen en een stevige doorloop is er altijd wel eentje jarig…

Die moeder

Ik wilde nooit die moeder worden, die moeder die van alles een punt maakt en haar kinderen dingen wil ontzeggen, dat was ik echt niet van plan, een traktatie moet kunnen, dan kijk ik bij wat koekjes of chips of zelfs zo’n minizakje snoepjes echt wel even de andere kant op maar dit? Als het nou de eerste keer was…

De peuterspeelzaal heeft een duidelijke regel: Op de peuterspeelzaal eten we gezond, ook traktaties zijn gezond. Ze hebben zelfs een map met ideeën liggen maar ik ben echt de enige ouder die geen snoep heeft meegegeven.

fruittaart, gezond trakterenOnze traktatie werd door de peuters trouwens even goed ontvangen! Op die leeftijd vinden ze het namelijk allang leuk om een feestje te vieren, of dat nou is met leuk fruit of ongezonde troep. Ook zijn er met tools als pinterest genoeg leuke ideeën te vinden voor alternatieven.

Ik voel me echt een zeur maar het gaat om de gezondheid van die kleintjes, dat je geen feestje kunt vieren zonder snoep te krijgen moeten we er niet al zo jong in stampen. Doe je die kinderen daar werkelijk een plezier mee?

Hoe sta jij tegenover traktaties?

43 reacties

  1. Pingback: Weblog 040 | Buurvrouw Anita

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.