Thee

Reacties 23

Op de een of andere manier heb ik de laatste tijd steeds vaker het volgende gesprek:

Ik: Wil je een kopje thee?
Ander: Ja lekker
Ik: Wat voor een thee wil je?
Ander: Maakt niet uit.

Een paar minuten later zet ik een kopje thee neer:
ander: Oh…. Ja maar geen zwarte thee!?!

Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen mensen die geen zwarte thee drinken om welke reden dan ook, echt. Waar ik wel problemen mee heb is dat mensen als je ze thee aanbied er van uit gaan dat je daarmee een kruiden aftreksel bedoelt.

Dit terwijl thee toch een redelijk duidelijke omschrijving is van het drankje. Je weet wel een aftreksel van de theeplant!

Sinds wanneer betekent thee geen thee meer? Waarom is het opeens raar om zwarte thee te drinken of te schenken? Ik drink ook wel eens kruidenthee, ik ben niet tegen of zo.

Er is maar één ding dat er bij mij echt niet in komt: zoethout! En als je eens geen trek hebt in zwarte thee, of je er niet goed tegen kan, en je wil ergens een kopje kruidenaftreksel drinken is er vaak alleen sterrenmunt te krijgen. Echt de geur alleen al geeft me antiperistaltische neigingen.

Maar om weet even terug te komen bij mijn punt: al die andere dingen die we in de volksmond ook wel eens als thee benoemen zijn “op thee gelijkende dranken”. Dus als ik vraag of je een kopje thee wilt en je zegt ja, dan krijg je thee. Als je liever kruidenthee hebt, kan ook, geen enkel probleem, maar geef dat even bijtijds aan.

Drink jij nog zwarte thee of ben ik hopeloos ouderwets?

23 reacties

  1. Pingback: Nog een kopje? | LeesVoer Nog een kopje? | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Wat heet | LeesVoer

  3. Pingback: review | tea bar losse thee & infusions | Green and the Cities

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.