Sportbh review

Reacties 20

Goedzittende bh’s zijn belangrijk, mijn standpunt daarover kennen jullie. Dat geldt dubbel als het om sportbh’s gaat. De impact die je boezem krijgt tijdens het sporten als je geen goede sportbh draagt is heftiger dan je denkt. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties voor de grootgeboezemde actievere dame. Misschien wel te veel keuze! Toen Annadiva mij vroeg of ik een sportbh wilde uitzoeken besloot ik dat dan ook grondig aan te pakken. Ik review vier verschillende sportbh’s
Freya active 1

Freya Active 2

Freya Active

Maat: EU75K/UK34H Ik hou zelf meestal de Engelse maten aan voor de duidelijkheid. Op het moment zijn er wat veranderingen bezig in de Europese maatvoering waardoor bh’s met dezelfde maat anders benoemd worden. Ik zet overal ook de Engelse maat bij voor de duidelijkheid.

Beugel: ja

Pasvorm: Freya valt meestal wat ruim in de omvang en de 75 past inderdaad goed. Ietwat strak maar dat loopt snel genoeg uit. De cup past goed en de beugels sluiten overal goed aan. Als je genoeg zelfvertrouwen hebt kan je deze bh als een top dragen, hij bedekt genoeg, ook aan de zijkant.

Steun: Op en neer springen is met deze bh geen enkel probleem. Je kan hier prima mee hardlopen. Het is een harnas zonder oncomfortabel te zijn.

Racerback optie: Ja deze bh heeft een haakje om een racerback te creeëren.

Nadelen: Weinig behalve dat het mijn borsten ietwat naar buiten laat wijzen, dat maakt ze voor mijn gevoel onnodig groot.

Panache sport 1 panache sport 2

Panache sport

Maat: EU80G/UK36G

Beugel: ja

Pasvorm: De omvang is perfect, de cup is bijna perfect, een cup groter zou te groot zijn en het is verwaarloosbaar. Ook deze is geschikt om als top te dragen en ik vind de vorm die hij aan mijn borsten geeft heel mooi.

Steun: Iets minder dan de Freya maar nog steeds stevig genoeg om in te hardlopen. Zeer comfortabel en zacht materiaal.

Racerback optie: Ja! Ik zag hem niet meteen maar hij zit heel slim verwerkt in de ringetjes aan de achterkant.

Nadelen: Hij bedekt iets minder aan de zijkant en het design met twee kleuren geeft veel aandacht aan de dames.

Shock absorber 1 shock absorber 2

 

Shock absorber

Maat: EU80I/UK36G

Beugel: nee

Pasvorm: Mijn allereerste echte sportbh was een shockabsorber die heeft het altijd goed gedaan, hij past goed maar ik weet sindsdien dat ik een voorkeur heb voor sportbh’s met beugels. Ook deze kan goed als top gedragen worden. Hij sluit op een bijzondere manier.

Steun: Prima steun en heel geschikt als je je in bochten moet wringen waarbij je het gevoel hebt dat een beugel in de weg zou zitten. Als hij goed afgesteld is kan je er ook zeker in hardlopen

Racerback optie: Ja en nee. Het model is zo gemaakt dat hij er half tussenin hangt.

Nadelen: Ok, niet lachen. Maar ik kreeg hem amper aan… Ik sluit mijn Bh’s altijd netjes achter mijn rug maar met dit model kwam ik echt in de knoop.

Marie jo 1

marie jo 2

Marie Jo intence

Maat:EU75H/UK34H

Beugel: ja

Pasvorm: Deze bh is een maatje te klein. Ik krijg hem dicht maar zowel de cup als de omvang zijn wat te krap. Als ik daar omheen kijk sluit hij erg mooi aan. Het materiaal is superfijn, dun, zacht. Veel sportbh’s zijn erg dik maar deze is heerlijk comfortabel.

Steun: Ik zou deze bh niet snel gebruiken voor high impact sporten maar wel voor alle andere activiteiten. Wat zit deze lekker!

Racerback optie: Nee

Nadelen: Deze bh zou ik niet dragen als topje door de duidelijk boob definiering aan de onderkant

Mijn favoriet:

Toch de panache, de vorm die ik er van krijg vind ik heel mooi. Hij zit lekker, kan als top gedragen worden (als ik dat ooit durf) en ik voel me er het prettigst in. Wel denk ik dat ik de zwarte neem, ik vind die boobhighlights minder mooi.

Tweede plaats: Marie Jo in een beter passende maat. Voor dingen als pilates en yoga lijkt dit me de perfecte bh!

Bekijk hier alle sportBH’s in de collectie van Annadiva

(Deze post bevat artikelen die ter beschikking zijn gesteld door een bedrijf. Lees ook mijn disclaimer)

 

Heb jij een goede sportbh? Welke zou jij kiezen?

20 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.