Spielplatz

Reactie 1

Er zijn veel dingen die Berlijn fantastisch maken. Ik ga je hier niet overtuigen van het leuke uitgaansleven, de levende geschiedenis en het goede en goedkope eten. Wat je in geen enkel toeristenboekje zult lezen is de enorme hoeveelheid toffe speeltuinen.

In de ruim opgezette stad vind je elke paar straten wel een speeltuin. Dat hebben wij hier natuurlijk ook maar hier blijft zo’n buurtspeeltuintje beperkt tot een glijbaan, een wipkip en als je geluk hebt een paar schommels. Zeer inspirerend.

Nu was het nog nooit in me opgekomen om daarover te gaan piepen totdat ik in Berlijn dus op elke hoek een super gave speeltuin tegenkwam. Bovenstaande draak stond gewoon in een saaie straat. Naast de draak was ook nog een bos aan schommels en slingerdingen.

image

Eerder die dag had de mini zich moe gespeeld in een speeltuin met een metershoge klimbare stier er in en een grote mozaïeken slang waar je overheen kon rennen en bij de kop van de tong af kon glijden.Naast de creativiteit die deze mooie speelplaatsen uitstralen zijn ze ook nog eens super praktisch: elk speeltuintje heeft een hek. Niet metershoog maar hoog genoeg om dreumels binnen te houden.

Waarom hebben we hier zo weinig fantasie en lijkt elke gemeente dezelfde catalogus te hebben waar de wiptoekans en olifantslurfglijbanen uit besteld worden. Zou een vinexbuurt er niet een stuk mooier van worden als er mega klimdraken tussen de prefab woningen zouden komen. Het maakt het voor de kiddies toch een stuk interessanter als je in een park in een levensgroot houten kasteel kan klimmen in plaats van die eeuwige rode touwpiramide!

En dan kijk ik hier naar buiten, waar ik uitkijk op de glijbaan, de wipkip en, ik heb het hier goed, de twee schommels, en dan heb ik toch heimwee. Het kan zoveel leuker.

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.