Refashion: van eighties look naar fifties rok

Reacties 7

Iedereen heeft dingen in zijn kast die nooit gedragen worden, gewoon omdat ze het net niet zijn. Moeten die dan direct in de kledingbak? Natuurlijk niet, kijk er even kritisch naar en bedenk wat er mee zou kunnen. moet het korter, moeten die rare mouwtjes er af, kan die jurk met die rare bovenkant een rok worden? Zelfs hele walgelijke dingen kunnen met een beetje liefde en aandacht vermaakt worden tot topitems! Vandaag de eerste aflevering:

Een koor outfit uit de jaren 80

upcycle, refashion, before

Nieske, misschien beter bekend als Lady Geek, kwam aan met een indrukwekkend stuk. Een lange nylon rok met een onderrok van tule, nog door haar moeder gedragen in de jaren 80 tijdens het zingen in een koor. Een fantastisch item om te vermaken omdat er al een onderrok in verwerkt zit en hij haar in de taille goed past.  Het enige dat nodig was: afknippen en omzomen. Het resultaat is een volle fifties rok, perfect voor alle kerstborrels!

Refashion Nieske rok 2

Vermaken

Het netjes op de goede lengte afknippen was het meeste werk. De zoom heb ik afgewerkt met de lockmachine. Een bijna onzichtbaar rolzoompje is zo gezet. De tule onderlaag is gewoon op maat afgeknipt, dat rafelt niet. Eventueel kan je daar ook een rolzoompje aan maken. Wil je het extra chique afwerken dan zet je er een bandje op.
Refashion nieske rok 4

Leesvoer refasion1koorrok

Al met al een zeer geslaagd uurtje upcycling. Binnenkort nog meer refashion posts op LeesVoer!

Heb jij ook iets wat weer superleuk zou zijn met een beetje aanpassing?

7 reacties

 1. Pingback: Hoe hack je een rok? | Lady Geek

 2. Supertof zeg! Ik heb laatst een heel mooi wollen vest jack meegenomen uit de kringloopwinkel, voor m’n moeder. Maar ook haar is het te groot.
  Dus een vormloos vest maat 46 omtoveren tot een maat 40? Ik durf het niet aan. Of… ik weet niet of dat goed gaat komen….

 3. Lana

  Gewoon proberen. Anders doe je hem toch weg!

 4. Hanneke

  Ja heb een overhemd van mijn vader vermaakt. Vond het altijd al een leuk hemd bij hem met een mooi printje. Even op Pinterst inspiratie opgedaan en nu een superleuk blouse/tuniek van gemaakt.

 5. Pingback: Goede voornemens - LeesVoer

 6. Annemarie

  Zeker geslaagd!
  Ik lach me wel slap om dat eerste gezicht, het lijkt TelSell wel 😉
  Afgelopen vakantie oa twee dagen naar Valencia geweest (heerlijke vintage winkels) en daar een jurk gescoord die een nieuwe halslijn nodig heeft om echt mooi te zijn.
  In november trouwt mijn broertje dus ik heb nog even om moed te verzamelen……tot die tijd laat ik me door jou inspireren!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.