Refashion: van eighties look naar fifties rok

Reacties 7

Iedereen heeft dingen in zijn kast die nooit gedragen worden, gewoon omdat ze het net niet zijn. Moeten die dan direct in de kledingbak? Natuurlijk niet, kijk er even kritisch naar en bedenk wat er mee zou kunnen. moet het korter, moeten die rare mouwtjes er af, kan die jurk met die rare bovenkant een rok worden? Zelfs hele walgelijke dingen kunnen met een beetje liefde en aandacht vermaakt worden tot topitems! Vandaag de eerste aflevering:

Een koor outfit uit de jaren 80

upcycle, refashion, before

Nieske, misschien beter bekend als Lady Geek, kwam aan met een indrukwekkend stuk. Een lange nylon rok met een onderrok van tule, nog door haar moeder gedragen in de jaren 80 tijdens het zingen in een koor. Een fantastisch item om te vermaken omdat er al een onderrok in verwerkt zit en hij haar in de taille goed past.  Het enige dat nodig was: afknippen en omzomen. Het resultaat is een volle fifties rok, perfect voor alle kerstborrels!

Refashion Nieske rok 2

Vermaken

Het netjes op de goede lengte afknippen was het meeste werk. De zoom heb ik afgewerkt met de lockmachine. Een bijna onzichtbaar rolzoompje is zo gezet. De tule onderlaag is gewoon op maat afgeknipt, dat rafelt niet. Eventueel kan je daar ook een rolzoompje aan maken. Wil je het extra chique afwerken dan zet je er een bandje op.
Refashion nieske rok 4

Leesvoer refasion1koorrok

Al met al een zeer geslaagd uurtje upcycling. Binnenkort nog meer refashion posts op LeesVoer!

Heb jij ook iets wat weer superleuk zou zijn met een beetje aanpassing?

7 reacties

  1. Pingback: Hoe hack je een rok? | Lady Geek

  2. Pingback: Goede voornemens - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.