Mijn favoriete pin-curl tutorials

Reacties 7

Dde allerbeste manier om een vintage kapsel te creëren is door je haar te krullen met pin-curls en het daarna uit te borstelen. Er is niet echt een goede vertaling voor pin-curls maar het effect wat je er mee bereikt is in Nederland bekend als watergolven. Je weet wel, dat wat oudere dames laten doen bij de kapper. Ik heb jullie al een keer laten zien hoe ik mijn pin-curl set uitborstel maar nog niet hoe je je haar in de krullen zet. Ik heb nog geen video van hoe ik het doe maar vandaag wil ik jullie laten zien hoe ik het geleerd heb.

Youtube is fantastisch als het gaat om make-up en haar video’s maar soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Deze pin-curl tutorials hebben mij enorm geholpen:

De theorie

Vivid makeup heeft twee hele goede video’s over de theorie achter pin-curls, hoe zit het met setting patterns, wat is het verschil tussen een flat en een stand-up pincurl en wat heb je er allemaal voor nodig. Kijk vooral ook deel twee

Wet set, natte krullen

Voor een kapsel dat lang goed blijft en zo authentiek mogelijk is rol je je haar nat in. Dat hoeft niet vanuit de douche maar kan ook met een pompflesje. Kijk vooral ook deel twee van deze video over de Brush-out

Hot set, met krultang of stijltang

Dit is sneller maar de krullen zijn minder weerbarstig.
Met een krultang kan je preciezer werken zoals je in deze video kunt zien, nog een dame met fel gekleurd haar!

Deze dame heeft geniaal blauw haar en ze doet het met een stijltang

wachten

Of je nu warm of nat krult, je zult mieten wachten. Met natte in kan je prima slapen maar doe je ze ’s ochtends en moet je nog over straat dan is deze video ideaal.

Kijk vooral ook bij de andere video’s van deze dame’s maar blijf niet te lang hangen, ga het gewoon proberen!

Heb jij al eens pin-curls geprobeerd?

7 reacties

 1. Marijke

  Leuk! Ik heb eens victory rolls geprobeerd met mijn krultang maar dat was geen succes, ik heb heel dun haar. Wil zeker pin curls proberen als mijn haar weer wat langer is!

 2. Eveline

  opnieuw en opnieuw en opnieuw…. en het lukt nog steeds niet… ik krijg de krul niet mooi naar mijn hoofd gedraaid. Ik baal daar zo van omdat ik de techniek graag onder de knie heb, ook voor het maken van victorie-rolls…
  Mijn haar is tot iets over mijn schouders, wat het wel moeilijker maakt maar niet onmogelijk, veel dames in de tuts op youtube hebben lang haar.
  Wat ik nu doe als alternatief; krulspelden. Van die schuimdingen. Ik kán het wel zelf (maar ben wel héél lang bezig) en daarom zet mijn vriend ze voor mij in. (en ik ben daar heel blij mee!) Het geeft ook een super resultaat en is behoorlijk houdbaar. Laats heb ik ’s avond de krullen met papillotten weer ingedraaid (met grote plukken) en een klein beetje nat gesproeid. De dag erna weer geweldige krul!

 3. Lana

  Wat super dat je vent dat wil doen, die van mij verft mijn haar!

 4. Wat een super leuk artikel! Ik heb zelf wel eens geprobeerd een 50’s look te creeeren maar het is echt onwijs lastig! Vooral met mijn dunne haren.

 5. Tessa

  Ik ben nu Call The Midwive aan het kijken op Netflix. Die kapsels! Geweldig! Ik moet het echt eens zelf gaan proberen.

 6. ik wil ook! Ik wil ook! Maar ik begrijp wel dat het oefening vergt. Kostbare tijd. Als het een x lukt stuur ik je de pic. Wel heeeeele fijne video’s

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.