Oorzaak en gevolg

Reacties 7

Vier jaar geleden waren meneer Leesvoer en ik met onze huwelijksreis op Bali, daar stonden overal prachtige bomen in bloei. Een van onze gidsen vertelde dat ze heel makkelijk te stekken waren; je breekt een stukje af en steekt het in de grond, voilá een nieuwe plant. Wij smokkelde dus een takje mee in de koffer en staken hem in de grond. De plant deed het prima, groeide in de afgelopen vier jaar een meter maar bloemen ho maar. Tot dit jaar, eindelijk.  Eindelijk hebben we bloemen.

Naturlijk geloof ik er niet in maar het is ook wel weer heel toevallig dat dit het eerste jaar is dat we onze trouwdag gevierd hebben. Toen we een jaar getrouwd waren was mijn broer namelijk net drie dagen overleden, niet echt het moment om te feesten. Het jaar daarna, tja toen was mijn broer net een jaar overleden. Het jaar daarna, tja toen was het er ingeslopen dat we het niet vierden.

Dit jaar hebben we een fotoshoot gedaan in onze trouwkleding en een weekend in de Belgische ardennen genoten en toen we terugkwamen zag ik dit:LeesVoer

Dat was geen nieuw blad, en ja hoor een paar weken later kwam de eerste bloem. We zitten aan bloem nummer drie en hij lijkt voorlopig nog niet klaar te zijn met bloeien.

De plant viert mee. Eindelijk na vier jaar, en ja ik weet ook wel dat veel planten een paar jaar oud moeten zijn voordat ze gaan bloeien en waarschijnlijk heb ik gewoon eindelijk door wat de water tot zonlicht verhouding is die de plumeria nodig heeft maar ik kies er voor om in het sprookje te geloven. Als wij vieren dat we samen gelukkig zijn viert de plant mee. Nu nog zorgen dat ik hem niet dood laat gaan want ik ben bang dat dat niet goed uitpakt voor mijn huwelijk.

7 reacties

 1. Het zijn prachtige bloemen.
  Wat een leuk aandenken aan jullie huwelijksreis heb je. Echt heel uniek.
  Een huwelijk is net een plant, met liefde en aandacht komt het tot bloei!

 2. Marianne

  Ach wat leuk! Wij zijn in Hawaii geweest en daar werd in hopeloos verliefd op de Plumeria! Dit jaar geprobeerd vanuit zaad een plant op te kweken, dat is helaas niet gelukt, maar we hebben nu een adres gevonden dat 5 jaar oude planten verkoopt, dus dan moet het ook bij ons gaan lukken. Ze ruiken ook zo lekker en wat zien ze er prachtig uit hé? Ik hoop dat jullie plant en jullie huwelijk nog heel lang stand houden!

 3. Marjolein

  Wow, mooi! (bloem en verhaal)
  Maakt niet uit hoe het komt dat ie nu ineens wel bloeit, het gaat erom dat jij er die betekenis in ziet en daar wat aan hebt!
  Hoop dat er nog veel bloemen zullen volgen.

 4. Marjolein

  Overigens precies gepost op de dag dat mijn ouders 40 jaar getrouwd waren (13 aug), en zowel mijn vader als wij als kinderen een replica trouwboeket besteld hadden als verrassing voor mijn moeder, en mijn tante een replica bruidstaart had gemaakt met ook diezelfde bloemen/kleuren in marsepein/fondant erop gepriegeld.
  Ze was er erg blij mee en ontroerd over. Bloemen zijn gewoon heel belangrijk! 🙂

 5. Je redeneert precies zoals ik ook zou doen, grappig om te lezen 🙂

 6. Hihi, nee, als de bloem doodgaat besluit je dat het gewoon een sprookje was waarin de bloem komt te overlijden en jullie wel lang (samen) en gelukkig leven

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.