Ode aan mijn pumps

Reacties 2

Ik mis mijn pumps! Jarenlang liep ik bijna exclusief op dit vrouwelijk schoeisel. Zelfs in de verraderlijke binnenstad van Utrecht waar menig hakkendraagster haar schoeisel heeft verpest door het blijven steken tussen de kinderkopjes. Nu staan ze ongebruikt in de schoenenkast te wachten op de dag dat ik weer in staat ben om ze dagelijks te gebruiken. Mijn voeten hullen zich op dit moment vooral in ballerina’s en daar ben ik niet blij mee.

De reden van mijn verraad is een kleine babyman. Tot ver in mijn zwangerschap liep ik nog op de hoogste hakken uit mijn collectie maar op een gegeven moment moest ik toegeven: Het ging niet meer.

Ik poetste mijn tig paar pumps op en sloot ze in de schoenenkast, overtuigt dat zodra mijn telg er was ik weer de elegantie zelve zou zijn…

Tja. De kleine man is nu bijna 4 maanden en de pumps staan nog in de kast. Ik stond er niet bij stil dat met je hak  blijven haken tussen de kinderkopjes met een kind in je armen heel gevaarlijk kan zijn. Dat als je een minimensje in een draagdoek hebt je evenwicht anders ligt. Dat je misschien, durf ik het te zeggen, iets minder waarde hecht aan de perfecte schoenen bij de outfit? Dat je bij de keuze tussen ietwat oncomfortabel doch super stijlvol versus saai maar heerlijk kiest voor de ballerina’s die als sloffen zitten….

Moet ik dan misschien maar toegeven aan het gevaar dat moederschap heet. Moet ik voor comfort gaan en mijn collectie weg doen? Nee! Mijn pumps blijven. Ik kan ze misschien niet meer elke dag aan. Ik moet realistisch zijn. Toch zal ik ze dragen. Er gaat altijd een paar ballerina’s in de tas en als de babyman in de doek zit gaat het niet maar ik weiger afscheid te nemen van dit ubervrouwelijke schoeisel. Ik hou van mijn pumps.

 

2 reacties

  1. Pingback: Nat | LeesVoer Nat | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Tasflatjes | LeesVoer Tasflatjes | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.