Nieuwe dienstregeling

Reacties 5

Een van de mooiste dingen die je bij jong ouderschap krijgt is de mogelijkheid om met fantastisch speelgoed te spelen. Toen ik via via een Duplo treinset aangeboden kreeg hoefde ik daar dus ook niet over na te denken, het is super speelgoed en ook wel leuk voor de dreumes. 

Er was maar één klein minpuntje, de locomotief deed het niet. Wat is een treinbaan zonder locomotief. Ik besloot dus dat ik dat ging fixen. Gewapend met kwasten, schroevendraaier en een botermes ging ik het apparaat te lijf. Hoe moeilijk kon dat nou zijn. Ik had toch al eerder een Duplo onderdeel geoptimaliseerd.IMG_6005

Twee uur, een heleboel viezigheid en een pak verse batterijen later was het toch heel erg duidelijk dat zelfs de vergevorderde kluskennis van de echtgenoot dit speelgoed niet aan de praat ging krijgen.

Nu is het op het moment zo dat er alleen pakketten te krijgen zijn voor de Duplo trein, een losse lokomotief is gewoonweg niet te krijgen. Het ging mij wat ver om een mini set te kopen voor 60 euro alleen voor de lokomotief.

Nou heb ik een hele vervelende eigenschap: als ik eenmaal besloten heb dat ik iets wil dan wil ik het ook nu en meteen en dan doe ik er alles aan om dat ook gedaan te krijgen. Op dit soort momenten is marktplaats niet veilig voor mij.

Binnen anderhalf uur was ik dan ook in the middle of nowhere om een grote tas Duplo trein onderdelen op te halen. Nu hadden we niet alleen een werkende locomotief maar ook een brug, twee wissels, een omkeerwissel en heel veel rails. We kregen van de verkoper ook nog een gratis grote plastic traptractor mee.

De volgende ochtend werd de dreumel wakker en kon zijn ochtendsessie op het potje doorbrengen met uitzicht op een megaspoorbaan die zijn vader de avond ervoor met veel plezier geoptimaliseerd had. Hij had twee stukjes over, in mijn ogen was de baan dus niet perfect.

Ik mag de volgende baan neerleggen, challenge accepted.

IMG_6033

Met welk speelgoed speel jij stiekem meer dan je kinderen?

5 reacties

  1. Pingback: Meuk | LeesVoer Meuk | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.