New toy!

Reacties 20

Ik heb nieuw speelgoed! Ik had graag een unboxing video gemaakt maar dan hadden jullie op de achtergrond naar pingu moeten luisteren en had ik staan wiebelen om de baby op mijn rug in slaap te houden.  Dus krijgen jullie unboxing foto’s van mijn nieuwste keukenspeelgoed: een spiraalsnijder.

Ja natuurlijk heb ik al een keukenrobot en een staande mixer, nee ik heb hem niet extreem nodig maar hee, je kan maar een hobby hebben. Ook kan dit apparaat iets wat die andere niet kunnen: spaghetti maken van groente. Met een spiraalsnijder kan je van allerlei groente en fruit lange slierten maken. Dat is om meerdere redenen leuk; je kan er mooie salades mee maken, je peuter op een andere manier groentes voorzetten en het als pastavervanger gebruiken.

Dat moet ik misschien even uitleggen. Ik ben niet tegen koolhydraten, ik weet dat paleo heel hip is en veel mensen ze volledig afzweren, dat doe ik niet maar een bord pasta zie ik nou eenmaal meteen terug op mijn heupen. Mijn mannen doen het er echter heel goed op en het is zo makkelijk om eens in de zoveel tijd een trog saus te maken en in porties in te vriezen. Op drukke dagen hoef ik dan alleen de pasta te koken. Nu komt daar dan een stuk groente spiraliseren bij voor mij en iedereen is happy. Anyhoe terug naar mijn nieuwe speelgoed.

LeesVoer SpiraloDit zit er in de doos van mijn Lurch spiralo. Als je hem in elkaar zet ziet dat er zo uit:

LeesVoer SpiraloDe twee achterste poten hebben zuignappen die goed grijpen en onder de voorste zet je een bord. Terwijl je de groente snijdt draai je het bord mee zodat er genoeg ruimte is.

LeesVoer SpiraloEr zitten drie messen bij die je er makkelijk inklikt. Een plat mes dat spiralen maakt, een spaghettisnijder van 3 mm en een spaghettisnijder van 5 mm. Ik probeerde eerst het platte mes met een komkommer:

LeesVoer Spiralo

De komkommer vloog er gemakkelijk doorheen en was inderdaad een lange ononderbroken spiraal. Het plakje is wat er overblijft als je zo ver mogelijk doordraait. Dit was voor mij de reden om voor dit model te kiezen; de beperkte hoeveeheid resten. Er zijn meerdere types spiraalsnijder op de markt, je hebt bijvoorbeeld ook puntenslijper modellen maar daar passen alleen fallische groentes in. Ook zijn er horizontale modellen maar daarbij blijft het midden van de groente over als afval.ˋ

Maar nu waar het om gaat: maakt hij spaghetti van bijvoorbeeld een knolselderij of een wortel??

LeesVoer SpiraloLeesVoer SpiraloLeesVoer Spiralo

Jup, supermakkelijk en heel mooi. De knolselderij had wat hulp nodig omdat de stekels in de duwstang niet zo lang zijn en een knolselderij snel zacht wordt als je hem prikt maar ging prima. De wortel vloog er doorheen. Deze twee zijn ’s avonds mijn bord pasta geworden en dat beviel erg goed. Maar we hebben nog een mes. De 5 mm.

LeesVoer Spiralo

Deze is wat dik voor Pasta maar als roerbak lijken ze me ideaal. Je kan hier ook geniale frieten mee maken, curly fries uit eigen keuken. Ga ik denk ik eens proberen als ik weer een zoete aardappel heb gevangen. De 5 mm doet het ook heel goed met verse mango. Ik snap nog steeds niet waarom mijn peuter mango weigert maar ik had erg veel plezier met het oppeuzelen van een drie meter lange mangosliert

LeesVoer Spiralo

Hij ruimt nog relatief compact op. Het is natuurlijk wel weer een ding in je keuken, een ding dat je misschien zelden gebruikt maar ik ben er enorm blij mee! De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van een nepschedel gevuld met mangoslierten voor een halloweenfeest? Of een superprofi sliertensalade voor naast je huisgemaakte sushi. Een rettich doet het hier geniaal op denk ik.

LeesVoer Spiralo

Even ter info: dit is geen gesponsorde post, ik heb de spiralo zelf uitgezocht en betaald en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

 

En? wil jij er nu ook een?

20 reacties

 1. catharina

  yes Please and a bigger kitchen.

 2. Ik heb zo’n draaiding voor op komkommers en dat vind ik prima werken, alleen komt er wel veel vocht vrij. Deze had ik nog nooit gezien, maar dit ziet er wel heel lollig uit. Wat kost dat nou?

 3. Lana

  24 euro. Met zo’n draaiding kan je alleen komkommers en geen spaghetti. Ik heb er ook een en altijd ruzie mee

 4. San

  Goh…. JA!!!
  Ik had geen idee dat het bestond maar ik heb er ineens een ontzettend hard nodig! 😀

 5. Pingback: Vrolijk paashaas | LeesVoer Vrolijk paashaas | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 6. Marloes

  Ik heb een Spirelli, dat gaat best aardig. Ik gebruik courgette voor de slierten en de resten gaan in de saus.

  Maar dit ding ziet er geweldig uit! En die prijs is ook niet gek! Waar heb je hem gekocht?

 7. Ja, ik had dus zo’n puntenslijperversie gekocht. Onding. De sliertjes zijn wel leuk, maar draait voor geen meter en veel overschot.
  Nu moet ik ook deze natuurlijk. En een grotere keuken, inderdaad.

 8. Lotje

  Ik hoef hem niet hoor. Ik vind het categorie Meuk. Ik vind het wel een beetje leuk (vooral de spaghetti van knolselderij), maar ik heb geen grote keuken, helaas en ik gooi liever dingen weg soms dan dat ik iets nieuws koop (helaas mag dat niet altijd van mijn husband). En ik houd niet van gadgets. Doe mij maar wat creativiteit met een keukenmesje. Call me oldfashioned. Ik vind het een ambacht!

 9. Pingback: Pasta van groente met spirelli - Ecomama

 10. Wat een leuk ding! Ik was deze week net aan het bedenken welke apparaten nutteloos/niet gebruikt worden en weg kunnen/marktplaats.
  Maar dit is wel leuk. Ik ben net begonnen met grotendeels Paleo, dus dit is een leuke aanvulling dan.
  Waar heb je hem gekocht?

 11. Thérèse Joosen

  ik heb er een waar wel een stu,je afval uit het midden komt. Maar dat is geen probleem, invriezen en bij de zelfgemaakte groentenbouillon. Daarvoor gebruik ik trouwens ook afsnijdsel van mijn gewone groenten.

 12. marije

  Ben je er nog steeds blij mee…? Of zijn er een jaar later nog nieuwere/betere versies ontworpen?
  Ik sta op het punt een te kopen, vandaar…

  En wat is nu dit merk en type?

  Dank!

 13. Lana

  Hee Marije, ik heb nog steeds alleen deze en gebruik hem elke week wel 😀

 14. Marije van der Meij

  Mooi! Dan koop ik deze. Fijn dat jij alle vergelijking en ervaring hebt…Scheelt mij weer een keuzeproces!

  Ik zie dat ze nu €29,- kosten, grappig dat ie in waarde is gestegen!

  Marije

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.