Mijn favoriete naaibloggers

Reacties 10

Bloggen is een vreselijk narcistische bezigheid, tijd dus om jullie te laten zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Ik ben dol op naaiblogs en ik heb mijn vier favorieten uitgelicht!

Idle Fancy

Idlefancy

Idle Facy is het blog van Mary, een plus size naaiblogger uit Texas met stijl, flair en een heerlijke manier van schrijven. Zij is de reden dat ik nu bezig ben met het maken van een overhemdjurk. Ze omschrijft in één van haar artikelen perfect hoe ik denk over kledingregels voor grote vrouwen:

“Plus-sized fashion rules do nothing but harsh my sewing buzz. The word “flattering” makes my feminist nature go all wild-eyed and stabby. It intimates that women are nothing but a bucket of flaws to be hidden and camouflaged, so that we can achieve that vaunted status as pretty, decorative object. “Oh dear, this woman has a poochy stomach and extravagant breasts!  Best hide those with fabric magic or turn her toward the wall!” Such claptrap!”

Al heeft ze een heel ander figuur, ik kan al haar outfits met wat kleine aanpassingen wel in mijn kast zien hangen en ik kijk altijd uit naar haar geestige artikelen. Mary is ook mede oprichtster van the curvy sewing collective

Lucky Lucille

luckylucille_floraltunic2

Rochelle heeft ongeveer het tegenovergestelde figuur als ik. Gelukkig maakt dat niet uit want ze is vreselijk inspirerend. Op Lucky Lucille vind je haar naaiprojecten en avonturen in het ontwerpen van stoffen en prints. Ook is het elke keer weer een verassing welke kleur haar ze nu weer heeft. Ze schrijft heel eerlijk over fouten en frustraties en ze overtuigde me eindelijk op het gebied van proefmodellen maken met deze post: “I’ve tried making real muslins before but I think because of my lack of patience and lack of knowledge to actually fit them, they never worked and I decided why bother doing that every single time. I used to just give up after one bad muslin and try a different pattern company instead, thinking maybe they’d be drafted to fit my shape. Well, unless a pattern company starts drafting patterns for lady turtles, I’m pretty much guaranteed to make three muslins each time I sew anything.”

Verder is ze ook een breier en dat is voor mij altijd een pre, door een peesontsteking kan ze niet heel erg veel schrijven dus elke blogpost is een klein kado.

Cashmerette

Cashmerette

Jenny is een plus size blogger met een voorliefde voor opvallende printjes en wikkeljurken. We hebben niet helemaal dezelfde smaak maar haar doorzettingsvermogen bij moeilijke patronen en duidelijke uitleg voor patroonaanpassingen maken haar onmisbaar in mijn bloglijstje. Zij is de vrouw die me eindelijk leerde een FBA te doen! Een full bust adjustment zorgt ervoor dat je ruimte voor een relatief grote boezem kunt toevoegen zonder het patroon onwerkbaar te maken.

Ze is een enorm voorvechter van meer diversiteit in naailand en heeft zojuist een schetsboek uitgegeven voor grotere vrouwen, het is namelijk moeilijk kleding ontwerpen op een minifiguurtje als je zelf veel groter bent: “I wanted to address the lack of representation of curvy women in sewing materials. I think it’s increasingly accepted that diversity of representation is essential to help different groups of people feel normal and included, whether that’s in children’s books, movies or advertising. When you’re not shown, it inevitably makes you feel like an outsider, and the exception rather than the rule. But when this changes, the impact can be huge! This dynamic has affected me personally: when I switched from reading fashion magazines with thin models and clothes I couldn’t fit, to reading inspirational curvy fashion and sewing blogs, my self-perception underwent a huge shift. I suddenly felt normal, excited and empowered that I could wear awesome outfits that would make me look fabulous, just like all these women I was seeing every day.”

Jenny is trouwens medeoprichtser van de curvy sewing collective.

By Gum By Golly

bygumbygolly

Ik hou van unieke mensen, Tasha is enorm bijzonder, grappig en jaloersmakend productief. Vooral haar breisnelheid is indrukwekkend. Ik lees altijd met veel plezier haar vrolijke blog. Naast naaien en breien is ze ook kortgeleden begonnen met kunsthars knopen en sieraden maken! Ik hoor vaak van jullie dat ik zoveel maak, ik voel me echt een amateur vergeleken met Tasha.

Ook is ze heel goed in de vinger op de zere plek te leggen als het om zelfbeeld gaat, bijvoorbeeld toen ze schreef over het verven van haar op papier perfect gekleurde rode haar: “In some ways, saying good-bye to red hair was hard in one particular way I wasn’t expecting. There was definitely part of me that felt like, “How could I possibly get rid of such a lovely, gorgeous color?” And then I felt annoyed at myself for thinking that way. I suspect along the lines of when women who waffle about getting a pixie cut get comments about, “How could you possibly cut off your long beautiful hair?” as if having a short haircut was akin to making the decision to be ugly instead of beautiful. Ugh.”

Ze is de blogster met de meest authentieke vintage stijl en dat geeft me altijd veel inspiratie!

Topje van de ijsberg

Natuurlijk zijn er veel veel veel meer maar bij deze naaibloggers krijg ik altijd een WOOHOO gevoel als ik een nieuwe blog langs zie komen.

Wat zijn jouw favoriete creatieve bloggers?

10 reacties

  1. Pingback: Huisgemaakte haute couture - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.