De perfecte vintage koffiepot!

Reacties 17

Ik ben niet echt een koffiedrinker; als ik drie kopjes koffie per week drink is het veel. Als ik koffie drink wil ik lekkere koffie! Een paar maanden geleden viel mijn cafetiรจre kapot en mijn mokkapotje vind ik altijd te lang duren voor iets waar ik prima zonder kan. Eigenlijk wilde ik al heel erg lang een Melitta koffiepot met filter, de filter van hetzelfde materiaal als de pot. Ik zoek er al jaren naar en opeens vond ik er twee!
melitta koffiepot met filter 2
Niet alleen vond ik bij dezelfde marktplaatsverkoper twee koffiepotjes met aardewerken filter, ze zijn ook nog eens GEEL!! Daarnaast is de kleine echt perfect voor het zetten van een of twee kopjes. Dat ik om hem te kunnen gebruiken de allerschattigste minifiltertjes ooit nodig heb is ook niet erg.melitta koffiepot met filter filters

De grotere is geen echte Melita maar dat maakt hem niet minder leuk. Hij heeft een ronde koffiefilter, daar gaat een rond plat filtervelletje onderin. Het duurt wat langer voor het water er doorheen zakt maar het voordeel bij deze is dat de deksel ook op de filterhouder past dus het koelt allemaal niet te snel af.melitta koffiepot met filter 3

Mijn koffie maal ik zelf in mijn vintage koffiemolen. Een fantastisch apparaat dat waarschijnlijk al 60 jaar oud is! Er staat een adres op waar ik hem heen kan sturen als hij niet meer functioneert hahahainventum koffiemolen

Stiekem ben ik natuurlijk heel erg hip; de slow coffee movement is het helemaal. Filterkoffie is weer helemaal je van het. Mij kan het weinig schelen, ik kan makkelijk een kopje koffie zetten voor mijn bezoek en als ik er een keer trek in heb. En mijn potjes passen perfect bij mijn keuken!

Hoe zet jij je koffie?

17 reacties

 1. Ik zit op zeker 3 koffie per dag.
  Heb iets modernere koffiemolen en heb ook zo’n setje met ronde filter, bruin in mijn geval. Maar de meeste koffie zet ik met een oude, niet meer helemaal gave witte aardewerken filter op m’n koffiebeker. Voor meerdere koppen koffie tegelijk gaat mijn grote rode of gele aardewerken filter op een thermoskan. Zoek nog naar een koffiepot, liefst met filter.
  Henka onlangs geplaatst…prioriteiten

 2. Cat

  ik doe nergens aan behalve heet water, koffie, een beker en een lepeltje. Koffie toebroek. Mik
  de koffie in een kopje kokend water erop…roeren…ff laten staan . Klaar.

 3. Hoe ik mijn koffie zet? Met mijn Senseo zet ik ’s ochtends een grote kop extra dark roast koffie met een dikke schuimlaag die ik maak van halfvolle houdbare melk in mijn melkopschuimer (heet dat zo?) plus een klontje suiker.
  Het lekkerste kopje koffie van de dag.
  Marion onlangs geplaatst…Lamp van lege flessen

 4. Wat mooi!! En stiekem besef ik me dat filterkoffie toch echt wel het lekkerste is ๐Ÿ™‚

  Hier senseo en een melkopschuimer voor die twee kopjes koffie per dag.
  Nathalie onlangs geplaatst…Herfst 2015

 5. Lineke Hulzinga

  Met de mokka/espresso-pot! Ook ik drink niet veel koffie, en als ik het dan drink wil ik iets wat het waard is en dat is dit zeker! Het malen van de bonen, het opwarmen en opschuimen van melk tijdens het wachten, t is bijna een ritueel. Heel fijn momentje. Mijn man drinkt wel veel meer koffie, maar ook hij wil niks anders dan het potje. We hebben ze dan ook in alle maten. En dat wachten valt ook echt reuze mee hoor, wij doen ondertussen gewoon van allerlei kleine dingen in de buurt van de keuken. Je hoort wel wanneer het klaar is.

 6. Debora

  Wij zetten koffie met een cafetiaire. We hebben een grote voor 4 koppen en een kleintje voor een kop.
  Ik drink altijd een kop koffie als ik de kinderen naar school gebracht heb, het liefste koffie van maison blanche deal uit Maastricht. Bij andere mensen vind ik de koffie niet lekker…

 7. Eveline

  Ik gebruik sinds ik “op mezelf” ben gaan wonen (13 jr geleden) een filterkoffiezetapparaat. Een Philips Cucina van het eerste uur. Licht geel met licht blauw zijn die. (ik vond die lijn geweldig en heb er ook de broodrooster, mixer, waterkoker, sinaasappelpers en keukenmachine van… de friteuse had ik ook, maar die is niet meer…)
  Mijn ex had een Senseo gekocht, maar toen de nieuwigheid eraf was had ik zelf toch liever “gewone” koffie. Dus toen hadden we twee apparaten naast elkaar staan. Ex vriend werd ook exit Senseo.
  En nu ben ik dus al tijden de kringloop aan het afstruinen voor een setje van Melita. Om thuis “campingkoffie” te maken. Maar dan niet met een plastic filter en een thermoskan.
  Ondertussen pruttelt de Cucina nog lekker door, meestal zo’n drie keer per dag, ik ben wel een koffie grootgebruiker ja…

 8. irene

  Wij hebben een Nespresso apparaat waarin ik nespresso cups gebruik of die van Coop (DE is niet lekker , Lidl wel, maar die per stuk verpakte dingen zijn zo vervelend en Coop heeft ze per 10 verpakt, nog beter ook voor milieu denk ik). Goed, ik drink max 10 op een dag, niet schrikken, toen ik in Horeca zat was het zo’n 20-25 per dag, dus dit is al heel netjes voor mijn doen, ik rook en drink niet dus hands off of my coffee. Nespresso is wat mij betreft het best en meest gebruiksvriendelijk. Ik ga maar es een kopje tappen :-).

 9. Ilse

  Wij drinken thuis niet veel koffie, bijna alleen in het weekend. Electrische bonenmaler en filterapparaat. En soms ook met zo’n italiaans potje die je op het fornuis moet zetten (naam kwijt). Die is alleen voor 1 mooie kop koffie, dus meestal zetten we toch maar het filterapparaat aan als we samen een bakkie willen.

  Mijn keuken puilt al uit, dus een ander apparaat/systeem komt er niet. Senseo komt er iig nooit meer in, blegh. Misschien toch op het werk eens koffie zetten a la melita, daar hebben we alleen senseo (en drink ik dus maar thee)

 10. Persoonlijk vind ik koffie niet zo lekker maar de geur die je tegemoet komt als je een nieuw pak koffie open maakt vind ik heerlijk. Vroeger maalde mijn moeder ook altijd zelf de koffie met exact het zelfde apparaat als op de foto. De geur van versgemalen koffie vond ik toe al lekker. Daarna deed ze er ook nog een schepje buisman bij.
  Chris onlangs geplaatst…Spinnen

 11. Marjolein

  Leuk en mooi :). Las inderdaad onlangs over de voordelen van het op deze manier zetten voor een zachte volle smaak en bepaalde (on)gewenste stofjes die dan beter in verhouding zouden zijn. Ook dat de temperatuur onder het kookpunt beter is dan echt kokend water, net als bijv. bij groene thee.

  Wij gebruiken al heel lang een percolator. Bevalt goed en smaakt goed, maar wel “kokend” water-effect gezien dat het als stoom zijn werk doet richting de uiteindelijke kop koffie.
  Ik heb een hele schattige groen-met-witte-stippen oude koffiemolen hangen, ouderwetsch met de hand draaien dus…. Mijn vriend kan dat heel goed en snel rrrrrrrrrrrrrr alsof we opstijgen klinkt het dan door het huis, hihi. Dus die zet ik meestal aan het werk voor mijn bakje koffie ;).
  Nee hoor, alleen in het weekend. Door de weeks doe ik het gewoon braaf zelf.
  Ik drink max 1 kopje per dag voor het lekkere met wat vers geklopte melk, dus dat is ook prima te doen op deze manier. Echt een soort ritueel! Jouw blog erbij en een heerlijk momentje-voor mezelf ;).

  Als er visite komt hebben we gewoon een pakje voorgemalen achter de hand en een filter op een thermoskan :D. (maar die versgemalen variant uit de molen is echt wel veel lekkerder moet ik toegeven sinds we het zo doen).
  We zagen onlangs een soort familieformaat percolator, ook heel handig! Nu moeten we in het weekend altijd vechten, uhm…. delen, uiteraard….

 12. Marjolein

  Leuk om te lezen ook dat meer mensen het bonen malen, koffie zetten, melk kloppen en wachten op het eindresultaat zien als een soort ritueel trouwens!
  Mijne ene kopje per dag zal ook in principe nooit een snelle plastic beker uit de automaat zijn ergens. Dan sla ik liever over die dag, of het moet zijn dat m’n oogleden op m’n voeten hangen en ik nog een hele dag iets “moet”. Maar het gaat me meer om het hele riedeltje en echt even genieten van iets lekkers.

 13. Dat potje met die koffiefilter die herken ik, want mijn moeder had er precies zo een. Alleen die van ons was roze ๐Ÿ˜‰ Sssst, niks meer over roze zeggen ๐Ÿ˜›
  Jij haalt onbewust vaak jeugdherinneringen bij me naar boven met je leuke nostalgische onderwerpen! Dat vind ik zo leuk ๐Ÿ™‚
  Godelieve onlangs geplaatst…Herfst, tijd om je voor te bereiden

 14. Hildr

  Wooooow!!! Zo mooi! Ik ben jaloers en ook gek op geel. Hoe heet zo’n ding precies? Ik ga op zoek!
  Wij hebben nespresso en de fair trade cups van Marqt zijn echt het lekkerst.
  Maar er gaat wat mij betreft niks boven filterkoffie en de geur die vrijkomt bij het zetten van een ‘pot’. Heerlijk!!!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.