Matchy matchy

Reacties 16

Het is erg, ik weet het. Het zijn mensen, geen aankleedpoppen maar toch, toch kan ik er niets aan doen; ik hou er van. Regelmatig heb ik peutermonster en babyman in een matching outfit. Dit kan niet heel lang meer duren, als peuter straks naar school gaat mag ik hem het niet meer aan doen maar ik word er gewoon zo vrolijk van! Ik heb al geen meisje dat ik in huisgenaaide jurkjes kan steken, ik ben dus zo’n moeder, en weet je wat? Het kan me niet schelen! Ik bedoel, ik moet er de hele dag naar kijken.

Het komt ook een beetje door het enorm gebrekkige aanbod aan jongenskleding. Natuurlijk zijn er hele leuke dingen te krijgen: on-line, superprijzig en meestal uit scandinavië maar in de gangbare winkels heeft jongenskleding meestal stomme teksten en/of tekenfilmfiguren er op. Mijn oplossing daarvoor is zelf maken met de geniale kinderstoffen van Bora en dan is het gewoon heel makkelijk om uit datzelfde stofje ook een shirtje of jumpsuit voor de baby te maken.

Dat bloedt dan stiekem ook door in de aankopen. Als ik dan in de sale van een scandinavische geniale kleertjesuitbater zit te kijken en ik zie een shirt in peutermaat en even later een jumpsuit met dezelfde print, tja dan is er toch iets sterker dan mijzelf en zit dat setje heel snel in mijn winkelmandje. Maar met de regenkleding ben ik misschien toch iets te ver gegaan. Ik vond in de sale twee met fleece gevoerde regenpakken van mijn favoriete merk, ik heb echt een halve dag getwijfeld of dit wel kon, toch gedaan…

LeesVoerLeesVoer

En nu is het dan zover, officieel zerfst, je weet wel: zomer herfst, en dus gingen de pakken aan naar de speeltuin. Toen moest ik me toch wel even achter de oren krabben en toegeven: ik ben heel erg.

 

Wat vind jij? Matching outfits: cute of zum kotzen?

 

Disclaimer: deze post is niet gespomsord

16 reacties

 1. edmee

  ehh, zolang je er geen gewoonte van maakt om ze dagelijks in matching outfitst te stoppen kan het geen kwaad. matching ANWB regenpakken bij mensen van middelbare leeftijd en ouder zijn trouwens een stuk ernstiger!

 2. cat

  Ik vind t handig en slim; in een oogopslag zie je welke van jouw zijn.

 3. Manja

  Te leuk! Ik ga me pas zorgen maken als jij en je man matching fietsen en trainingspakken gaan kopen….Op je kids mag je los gaan (tot een bepaalde leeftijd) 🙂

 4. Voor echtparen (vooral als ze al wat middelbaar of beyond zijn) vind ik het werkelijk erger dan zum kotzen, maar voor zo’n stell prachtige knaapjes : geweldig.

 5. suus

  haha helemaal eens met Manja… ik koop ook soms dezelfde shirts omdat ik het gewoon een erg leuk shirt vind maar geef ze ze niet altijd op de zelfde dag persee aan en soms hebben ze dat weer wel als ik het leuk vind staan maar tot een bepaalde leeftijd ja. Bij oudere vind ik het ook geen gezicht haha

 6. Sandra Robben

  Waarschijnlijk ben ik ook heel erg. Ik Match vaak de kleren van de jongste, die ik veel in een doek draag, met die van mij en dan kies ik er de doek ook nog op uit. Mijn man(!) heb ik er laatst op betrapt dat hij met de zoon die hij vaak draagt, matchte en dat was expres bekende hij. Ach, als je er gelukkig van wordt….

 7. Hihi grappig. Gewoon lekker zelf weten toch. Ik heb een meid, lijkt me wel grappig om papa een keer hetzelfde jurkje aan te trekken 😉

 8. Totally cute! Ik doe het ook, soms, met onze dochter en zoon. Een jurk en een jumpsuit in groen met blauwe strepen, dan ben ik helemaal gelukkig hoor! En inderdaad, met de vijf jaar van onze dochter wil ze ‘overleggen’ ( ofwel een half uur voor de kledingkast dralen en elk kledingstuk bespreken)…..

 9. Tessa

  Ik twijfel op dit moment of ik voor mijn oudste meisje (6,5) dezelfde jas zal kopen als voor mijn jongste meisje (9 maanden). Dusssss…..

 10. onemonkey

  Je weet het; ik zeg Nee. Niet doen. Het zijn twee unieke persoontjes, en zij moeten die foto’s later ook terug zien.

  Oftewel, zum kotzen. Volwassenen kiezen er iig nog zelf voor, dus als je nou met je man gaat matchen, dan heb ik daar geen moeite mee 🙂

 11. Normaal ben ik ook niet te vinden voor matching outfits, ik denk altijd “t zijn toch eigen individuutjes”, maar dit is gewoon wel écht heel erg schattig :-).

 12. Susanne

  Mijn ZL en DL hebben hetzelfde regenpak, alleen voor DL in het roze en ZL in het blauw. Als het blauwe pak er nou in haar maat was geweest, of beiden groen, had het goede kans gemaakt!

 13. Tyr

  Gewoon doen vind ik. Het liefst trek ik mijn kinderen ook iets aan waar ik iedere keer blij van wordt als ik ze zie, is een goede compensatie voor alle rommel die ik achter en aan hun kont op ruim. Mama is de baas, en over kleding overleggen gaat nog even een paar jaar duren. Haha

 14. Pingback: Prettig weekend! | LeesVoer

 15. Nien

  ’t is niet omdat ze hetzelfde shirt aanhebben dat ze opeens als 1 persoontje gezien worden toch?! Ik vind het leuk, en de kinderen ook, om hetzelfde shirt/kleedje te hebben als zus!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.