LeesVoer’s bruiloft

Reacties 24

Jullie verwachten natuurlijk een blogje over Denemarken maar vandaag is een bijzondere dag. Meneer LeesVoer en ik zijn 5 jaar getrouwd. We vieren dat vandaag door legoland onveilig te maken maar ik laat jullie graag zien hoe die prachtige dag er uit zag. Ik was helemaal verbaasd toen ik besefte dat ik dat nog nooit met jullie gedeeld had.

bruiloft LeesVoerDe maanden voorafgaand aan de bruiloft waren chaotisch en zwaar. Mijn broer was letterlijk doodziek, we hadden net een huis gekocht en ik wilde zonder schulden te maken een fantastische bruiloft dus deed heel veel zelf. Toch was ik op de dag zelf enorm kalm, zo kalm zelfs dat een van mijn bruidsmeisjes zich afvroeg of ik misschien valium had geslikt hahaha.

LeesVoer Bruiloft uitnodigingDat kwam ook omdat voor mijn gevoel al het werk al achter de rug was, alle voorbereidingen waren klaar en nu alleen nog even trouwen. De uitnodigingen bijvoorbeeld: ik ben er nog steeds heel erg trots op. Luciferdoosjes met daarin halfdoorzichtig papier aan een lintje dat vast zat met een mini lakzegel. Hij zat op een kaart die je als RSVP terug kon sturen. Alle illustraties zijn gebaseerd op covers van boeken uit de jaren 20.

LeesVoer Bruiloft favorietWe zijn ’s middags getrouwd in de tuin van Huize Molenaar, Dit is mijn favoriete foto van de bruiloft, vlak voor de ceremonie, stiekem toch doodzenuwachtig. Ik draag een jurk van pronovias die ik van mijn lieve grootmoeder kreeg. De sluier heb ik zelf gemaakt door de bolero die bij de jurk hoorde uit elkaar te punken en met de hand het kant op voile te zetten. Het was origineel een strapless jurk maar dat hebben ze voor me aangepast. Meneer LeesVoer draagt Hugo Boss.

LeesVoer Bruiloft chuppahWe zijn getrouwd onder een chuppah die we zelf gemaakt hebben. De trouwambtenaar was een vriendin van de familie van meneer LeesVoer, dat geeft altijd net wat vertrouwds. Mijn grootvader Heeft voorafgaand heel mooi gesproken.

Ik had de hoop dat iedereen full out zou gaan qua kleding. Ik erger me persoonlijk altijd aan de vrijetijdskleding die mensen op bruiloften dragen; als je je voor een bruiloft al niet meer bijzonder aankleed?! Gelukkig kende de gasten ons en zaten de stoelen vol met hoeden, handschoenen, pakken en jurken. Prachtig!

LeesVoer Bruiloft gastenDe Dame met de donkerblauwe hoed en handschoenen is mij moeder, nee echt! De lichtgroene corsage’s zijn trouwens ook handgemaakt. De bloemetjes maakte ik van lit en daarbij zit laurier en wat rode pepers. Corsage’s zijn zo duur en op deze manier waren ze mooi en op een grappige manier paste ze helemaal bij ons!

We hadden ook een superleuke klesjmer band die speelde tijdens en na de ceremonie. Die kwamen we maanden daarvoor op straat tegen en mijn moeder was zo bijdehand om ze te vragen of ze ook op bruiloften speelden. Ze gaven zo’n leuke sfeer aan de dag die trouwens superwarm was na weken regen.

LeesVoer bruiloft groepsfoto

 

LeesVoer Bruiloft broerEen van de mooiste dingen aan mijn bruiloft is tevens een van de pijnlijkste. Mijn doodzieke broer kon er bij zijn. Hij is door het Rode Kruis met een busje van Den Haag naar Utrecht gereden om het mee te maken. Vlak hierna leek het beter te gaan maar hij is uiteindelijk drie dagen voor mijn eerste huwelijksdag overleden. Hij was zo dapper, het kostte hem heel veel energie, maar mijn grote broer was er bij! Helaas is hij geen officiële getuige omdat we niet zeker wisten of hij het zou redden… Als we hem hadden aangemeld als getuige en hij had het niet gered waren we niet getrouwd.

LeesVoer bruiloft taartWe besloten in plaats van een diner onze gasten een lunch aan te bieden. Dat scheelde een heleboel geld en zo konden we na de ceremonie aanschuiven. Ik maakte de taart voor het dessert zelf. Ik zie nog steeds wat er allemaal fout aan is maar hij beviel de mensen prima.

Na de lunch hadden we een rondvaart door de grachten geregeld op een privéboot. Meneer LeesVoer en ik gingen foto’s maken en daarna even bijkomen in onze hotelkamer. Even de voeten in een koud bad, het was echt bloedheet! “s avonds hadden we een low budget feest in een van de vele werfkelders van Utrecht. We versierde hem met honderden rozen, Dit waren dezelfde rozen als mijn boeket, dat was niet de bedoeling, ik had prachtige pioenen besteld voor mijn boeket maar die bleken uiteindelijk bij mijn jurk te vloeken. Die gingen naar mijn schattige bruidsmeisje die dezelfde jurk droeg als ik toen ik ooit bruidsmeisje voor mijn tante was. Ik stond dus vlak voor de ceremonie nog een boeket in elkaar te draaien, nog steeds trots op! Voor het feest heb ik honderden cupcakes gemaakt versierd met dingen die bij mij en meneer Leesvoer passen.LeesVoer bruiloft collage 1Vijf jaar geleden alweer, sindsdien hebben we twee prachtige zoons gekregen en ben ik nog steeds dagelijks gelukkig met mijn fantastische man.

Ik zat naar de foto’s te kijken en besefte me dat heel veel mensen willen afvallen voor ze gaan trouwen om mooi op de foto’s te staan. Ik was toen zwaarder dan ik nu ben maar eerlijk gezegd kijk ik daar totaal niet naar. Ik heb wel spijt dat ik geen bril op heb, dat hoort zo bij me. Ook heb ik vlak na mijn bruiloft mijn haarkleur veranderd en had ik het leuk gevonden als ik daarmee op de foto stond. Verder, ik zie alleen een hele gelukkige vrouw en een fantastisch mooie man!

LeesVoer Bruiloft bankje

Ben jij getrouwd? Ben je blij met hoe je er uit ziet op de foto’s?

24 reacties

 1. Wat leuk om jullie trouwdag zo te zien en wat is het ontzettend goed op jullie afgestemd! En ik zie trouwens ook een hele gelukkige man en een fantastisch mooie vrouw.
  Loes onlangs geplaatst…Mijn allereerste plog!

 2. Tes

  Gefeliciteerd!!!
  Fijn he, om zo terug te kunnen kijken naar je trouwdag 🙂

 3. Wat leuk om te zien, wat zag je er prachtig uit en wat mooi dat je broer erbij was. Ik ben ook getrouwd en wij hadden ook een huwelijk met joodse elementen. Heel hip tegenwoordig als zelfs Cameron Diaz het doet ;).
  Karen onlangs geplaatst…Recept: Gezonde Muffins

 4. Annemarie

  Gefeliciteerd! Nog heel veel gelukkige jaren gewenst. Mooie foto’s en leuk om te lezen.
  Wij zijn deze zomer 20 jaar getrouwd.
  Bij mij had de jurk wat voeten in de aarde omdat het een model was dat mij goed stond maar dat niet ‘in’ was. Gelukkig allemaal goed gekomen 🙂

 5. Lana

  Hahahaha, echt joh? Ik ben (niet practiserend) joods, dan mag het 😛

 6. Isa

  Wat leuk dat je ons mee laat genieten! Wij zijn ook getrouwd, ruim 11, 5 jaar geleden. Mijn jurk was van blauwe zijde en door mijn tante gemaakt en wij hadden een heerlijke dag, helemaal toen na de huwelijksreis van een week (naar de waddeneilanden) bleek dat ik zwanger was. Volgende week wordt ze al weer11

 7. june

  Wat zagen jullie er schitterend uit! Heerlijk om nog zo te kunnen nagenieten en wat fijn dat je broer er nog bij heeft kunnen zijn.
  Wij zijn van de zomer ook al weer vijf jaar getrouwd *blijblij*

 8. Marjolein

  Prachtige jurk, heel mooi model, staat je heel goed.
  Knap dat je zoveel zelf gedaan hebt, tot aan de cupcakes aan toe…… daarna was je vast toe aan vakantie :D.

 9. Marjolein

  En gefeliciteerd natuurlijk met deze eerste soort van mijlpaal! (of is dat pas bij 12,5?)

 10. Hoe geweldig! Gefeliciteerd. Dit brengt ook de mooie herinneringen terug van onze trouwdag. Een liefdevol feest waar iedereen welkom was. Ik heb geen idee hoeveel mensen er uiteindelijk zijn geweest maar het zal rond de 250 hebben gezeten. We hadden een aantal binnenruimtes en de binnentuin van mijn man zijn werk (theater) tot onze beschikking. Oké, dat scheelt in de kosten. Als cadeau hebben we iets voor op het buffet gevraagd. Dit buffet werd feestelijk gehouden door de door ons ingehuurde buffetdame. Heerlijk & genoeg te eten. Verder was alle decoratie zelf gemaakt, geleend of voor een prikkie (bijvoorbeeld koektrommels en bloemen van de markt). Ik had zelf 80m vlaggenlijn gemaakt en een reuze roze feestvarken pinata. Zelfs de ringen hebben we zelf (met hulp van een edelsmid) gesmeden van mijn oude armband. Ons haar: Madame de Pompadour natuurlijk, dat dan weer wel… 😉 https://www.facebook.com/MadameDeP/photos/t.659823658/646210958730555/?type=3&theater Frisse theateracts en geweldige vinyldraaiers maakte de dag compleet. In totaal zijn we onder de 5000,- gebleven, daar ben ik trots op, idd zonder schulden het huwelijk in. We krijgen nog heel vaak spontaan te horen dat men geïnspireerd terug denkt aan die dag. Hele fijne dag & voor wie gaat trouwen, let love grow <3

 11. Eveline

  Gefeliciteerd met je 5 jarig jubileum! Voor mij is het iéts korter…. Vandaag een week geleden om precies te zijn!
  Jullie zien er beide prachtig en stalend uit! En van wat ik hoor (veel foto’s zijn er nog niet) was dat bij ons ook het geval.
  Fijne dag nog vandaag!

 12. hilda

  wat prachtig al die foto’s je ziet er zo mooi uit !

 13. Maartje

  Wat een prachtige jurk en geweldige foto’s. Lijkt me een heerlijke bruiloft te zijn geweest! Gefeli met jullie 5 jarig jubileum. Dat er nog heeeeel veel jaren bij mogen komen!

 14. maartje

  Wat leuk!!
  Prachtige foto’s en wat een gelukkige dag voor jullie!! Gefeliciteerd

 15. wat een mooie foto’s! ik zie ook een stralend paar! Wat jammer dat je broer door de regeltjes geen getuige kon zijn. Wij zijn snel getrouwd, binnen een jaar verkering. De dag na onze bruiloft begon m’n schoonzus aan haar chemo kuur en een half jaar na de bruiloft is ze overleden. (Bij verloving wisten we niet dat ze ziek was!) de foto van haar die heel de familie op de vensterbank heeft staan is door m’n vader gemaakt op onze bruiloft. Gelukkig dat we zo gek waren binnen een jaar te trouwen zodat ze erbij was en wist dat we snel daarna een kindje verwachtten!

 16. En nu dan zeven jaar, gefeliciteerd hoor! Geen last van een seven year itch?
  De sfeer van die dag straalt er van af, prachtig!
  Jacqueline onlangs geplaatst…Gastblog Manja

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.