Leesvoer klust: een Duplotafel

Reacties 17

Omdat de miniman een dreumes werd kreeg hij Duplo. Al die losse blokjes zijn natuurlijk fantastisch maar echt lekker duplo je natuurlijk aan een speciaal daarvoor ingerichte tafel met duplosteentjesopbergfaciliteiten. Dus besloten de man en ik dat te maken. Het is supersnel, supersimpel en aan het einde van deze post wil je er ook een maken. Ik garandeer het. 

Als eerste natuurlijk de benodigdheden:

– Tafeltje LACK, IKEA
– Duplo grondplaat
– Dubbelzijdig tapijttape
– Witte zelfklevende etiketten

Als je ook de lade wilt maken heb je nodig:

– Twee balkjes
– 4 schroeven
– Bak Trofast, IKEA

 Hoe moet dat dan?

Teken met potlood af waar de bodemplaat moet komen. Plak het dubbelzijdige tapijttape royaal op de achterkant van de grondplaat, probeer het zo dicht mogelijk bij de rand te krijgen. Haal het beschermfolie er af en plaats de plaat, met behulp van je markeringen, op de tafel. Voorzichtig want als het tape de tafel raakt zit het muurvast. Daarom is het ook zulk ideaal spul.

image

Knip 16 strookjes van de zelfklevende etiketten af. Het liefst een beetje hetzelfde maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Knip ook vier gebogen streepjes uit voor in de hoeken.

Plak aan elke kant van de bodemplaat 4 streepjes op gelijke afstand en de gebogen in de hoeken.

image

 

Zo, Nog geen 20 minuten bezig en je bent eigenlijk al klaar. Wil je nog een lade er onder dan kost het nog ongeveer een half uurtje extra.

 

De Lade

Kijk even in de restjes hout op zolder of in de berging of daar een balk of ronde paal staat met een doorsnede van rond de 2,5 cm. Wij hadden nog ronde stokken liggen en dat werkt prima. Zaag deze af op ongeveer de lengte van de tafel. Boor gaatjes waar de schroeven moeten komen en gebruik de trofast bak om te kijken hoe hoog de balkjes moeten. Schop eventueel je partner om deze werkzaamheden uit te voeren.

Let er op dat je de balken plaatst met wat extra ruimte zodat de lade niet strak tegen de bovenkant van de tafel aan komt en als je een miep bent zoals ik, pak er dan even een waterpasje bij.

image

 

Het resultaat

image

image

Heb je kinderen die meer in de LEGO leeftijd zitten, dan vervang je de Duplo grondplaat natuurlijk gewoon door een LEGO grondplaat. De rest van de handelingen blijft hetzelfde.

 

En? Wie gaat hem maken?

 

 

17 reacties

 1. edmee

  wauw wat issie mooi geworden zeg! zeker die weg eromheen, heel leuk.

 2. Mamaphy

  Super!! Ik wil inderdaad ook! Niks een duur tafeltje kopen!

 3. Geesje

  hier komt ook een legotafel, alleen liggen hier de onderdelen al weken in huis en is die tafel nog altijd niet af…. zucht…
  Overigens was hier de bedoeling (ander tafeltje) om er een gat in te maken voor een trofast bak met lego.

 4. Mamaphy

  Hij komt er! Als Kerstcadeautje met een basisdoos en dieren erbij:):)

 5. Mamaphy

  Ik mpet natuurlijk ook even laten weten dattie staat! En ookal vind zl het nu vooral leuk de blokjes ergens op te rammen(hij is 10maanden) ik vind het echt zo leuk. Geweldig idee. Dus nog bedankt voor de inspiratie!!

 6. Esther

  Goed idee!!! Ik ga aan de slag!Mijn kleine man is ook gek op duplo en op een eigen tafeltje! Hebben ze deze tafelstjes ook groter?

  Bedankt voor alle goede tips!

 7. Lana

  Ze zijn er wel groter maar die zijn meteen een stuk duurder. Dan kan je er beter twee maken. Succes!

 8. Pingback: Duplo-tafel | Gespot voor jou!

 9. Pingback: Meneer LeesVoer | LeesVoer Meneer LeesVoer | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 10. Rosalie

  Wat ontzettend leuk zeg. Ik ga het ook maken, nu al zin in.
  Ik vroeg mij alleen af of u nog een duidelijkere foto heeft van de onderkant, hoe de lade bevestigd zit?
  Bedankt voor het leuke idee

 11. Froukje

  Heel erg leuk.. Welke grote van de bak hebben jullie gebruikt? Of passen alle bakken eronder?

 12. Lana

  Alleen de hele kleintjes passe er niet onder. De halve zeg maar

 13. Wat een onwijs leuk idee! Wij hebben voor mijn zoon zijn 1ste verjaardag ook enorm veel duplo gekregen en het ligt nu maar heel saai in een grote bak. Dit is natuurlijk een fantastisch idee om het voor hem ook leuker en toegankelijker te maken. Bedankt voor de inspiratie!

 14. Marijke

  Mooi hoor! Bij een peuterspeelzaal heb ik eens een grotere versie gezien waar een houtentreinbaan op was vastgeschroefd. Ideaal voor kleintjes die nog geen baan kunnen leggen en meteen lekker kunnen spelen.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.