LeesVoer geeft weg! Een borstvoedingsketting (gesloten)

Reacties 40

Gesloten, de winnaar is Fieke!

Ik ben de laatste persoon die je negatief zult horen over borstvoeding, toch is er iets dat daar uit voortkomt en vreselijk irritant is: kleine grijphandjes. Als je een baby van ouder dan een paar maanden hebt gevoed weet je precies wat ik bedoel; kleine vingertjes met vlijmscherpe nageltjes pulken aan je huid, trekken aan je haar en vergeet oorbellen maar, behalve dan als je het geen probleem vindt dat je oorlellen uitscheuren.

Datzelfde probleem is er bij het dragen in de doek: heb je een baby op je rug dan wordt er aan nekhaartjes gepulkt en ophanglusjes van kleding getrokken. Zit de mini op je buik dan wordt je boezem bepulkt en bekrast. Een oplossing hiervoor is natuurlijk om iets ter beschikking van de mini te stellen waar wel aan gepulkt en op geknaagd kan worden. Daar zijn verschillende opties voor, jammergenoeg zijn ze ook vaak niet heel charmant; ik mag dan een moeder zijn, dat wil niet zeggen dat ik geen gevoel voor stijl meer heb.

Gelukkig vond ik de dames van Hugs and Things, Marit en Tessa hebben gister hun nieuwe lijn met borstvoedingskettingen gepresenteerd en ik wordt er weer vreselijk hebberig van.

Marit en Tessa zijn beide draagconsulentenkwamen bij de kettingen toen ze iets kleins zochten om kado te kunnen geven na een consult. “We zagen dit soort kettingen van buitenlandse producenten en dachten hee dat kunnen wij ook.” Aldus Marit. Ze begonnen met een klein etsy winkeltje maar het groeide al snel uit zijn voegen.

Ondanks de groei en de succesvolle webshop wordt nog steeds elke gehaakte kraal door Marit gemaakt: “Tessa heeft andere kwaliteiten, zij doet de administratie en het verpakken en verzenden. Ook zet ze alle kettingen in elkaar.” De dames zijn beide moeder en doen alles voor Hugs and Things tussen de bedrijven door.

Voor mij is Hugs and Things echt weer een voorbeeld dat stoppen met je dagelijkse baan om thuis te kunnen zijn voor je kinderen niet hoeft te betekenen dat je je opleiding vergooid of uit de maatschappij stapt. Marit is van huis uit socioloog en Tessa was werkzaam als secretaresse en fotograaf. Nu hebben ze samen een goedlopend bedrijf en kunnen nog steeds bij hun kinderen zijn.

De gehaakte kralenkettingen zijn een hit maar er is natuurlijk een beperkte aanvoer, ik bedoel Marit haakt elke kraal zelf, dit terwijl er kinderen rondrennen, naar peuterspeelzalen moeten en baby’s gevoed worden. Ze hebben sinds gisteren ook  siliconenkettingen aan de collectie toegevoegd, ook is de keuze in gehaakte kralen van 30 naar 40 kleuren gegaan.

Leesvoer Hugs and Things

Ik mag van de dames een borstvoedingsketting met gehaakte kralen weggeven, je mag kiezen uit de vaste modellen of er een zelf samenstellen!

Leesvoer Hugs and ThingsOm mee te doen vul je de Rafflecopter in.

a Rafflecopter giveaway

Ter info: Ik wordt, naast de ketting die ik heb gekregen, niet betaald voor deze post. Ik steun graag andere thuiswerkende moeders in hun bedrijf en ben enthousiast over deze producten. En de mini ook: Leesvoer Hugs

40 reacties

 1. Manja

  Mijn meisje (inmiddels drukke peuter) was vaak veel te afgeleid om netjes te kunnen drinken. Misschien had zo’n mooie ketting haar aandacht bij mij kunnen houden.
  Over vier weken ben ik uitgerekend van ons tweede kindje. Hem laat ik graag spelen met de mooie kralen.

 2. leyla

  altijd krijgt hij het voorelkaar om een klein stukje vel te pakken en er dan heel hard in te knijpen.. AU!

 3. Ellen

  Oooh, die kleine haartjes in m’n nek!! En de sluitinkjes van de voedingsbh

 4. Janneke

  Mijn zoon plukt inmiddels aan alles wat hij kan vinden tijdens het drinken en trok pas zelfs een flinke haal in mijn trui. De ketting lijkt mij super!

 5. Mante

  Ik ben over 3 weken uitgerekend van mijn eerste kindje.
  Ik heb al meerdere vriendinnen erg positief gehoord over borstvoedingskettingen en zou het erg graag zelf willen proberen, maar heb geen idee waar ik hier in Zweden een veilige ketting zou kunnen bemachtigen…

 6. Valerie

  Ik draag m’n haar altijd in een knot ald ik rugdraag, en ik overweeg om het kort te laten knippen, maar die korte nekhaartjes idd…

 7. Valerie

  Mijn oudste ging tijdens het drinken trouwens altijd keihard in mijn andere tepel knijpen… :-s

 8. Martine

  Nog geen last van plukkende en pierende nageltjes, maar dat gaat vast nog komen met mijn lieve, maar ook zo eigenwijze zoontje van 8 weken

 9. Suzanne

  Ze wil t liefste aan mijn oorbel plukken:)

 10. Nina

  Wat zijn deze kettingen mooi! Ik denk dat zowel mijn 2,5-jarige als pasgeboren meisjes daar heel blij mee zullen zijn, en ik sowieso! (Wist je trouwens dat een beetje handige peuter je bh los kan maken terwijl ze op je rug in een doek of drager zit??)

 11. Baukje

  Ons kleine ukkepuk van zes weken, knijpt zich nu al met haar vingers met vlijmscherpe nageltjes vast in mijn borst!

 12. Fleur

  Aan mijn andere borst/tepel frunniken en krabben is favoriet hier en dan dat lachje erbij grrrr

 13. Jennifer Verstraten Nonkes

  Oh ik ben blij dit gevonden hebben want kleine dame krast me helemaal kapot tijdens voeden en dragen.. au…

 14. Mirjam

  Het allerliefst knijpt ze in mn andere tepel, maar trekken en loslaten schieten van bh bandjes is ook een leuke bezigheid 😉 Floor is bijna 7maanden

 15. Joyce

  Ze is met haar week nog te jong om me pijn te doen, maar voor over een paar maanden worden ze hier hopelijk voor zowel voeden als dragen gebruikt

 16. Corlien

  Blauwe plekken van het knijpen en ook een favoriet is het bh bandje vastpakken, trekken en dan zo lekker laten knallen.. auch.. Zeker nu mevrouw bijna 8 maanden is worden die handjes steeds sterker! En dan ook nog een fles-weigeraar dus we moeten wel (maar ach ik kan ergere dingen verzinnen 😛 )

 17. ninke

  Oooh lijkt me heel handig met mijn peuter
  Die graag die Mn andere tepel als volume knop gebruikt!

 18. Maite

  Mijn zoontje is 13 maand en dol op borstvoeding. Hij zit wel altijd te graaien naar m’n ogen! En wil ook vaak z’n vingers in m’n mond steken om te krabben aan m’n tandvlees.. Pijnlijk! Tegenwoordig wil hij ook gaan staan tijdens het voeden, kont in de lucht en wiebelen.. Gelukkig frunnikt hij soms ook gewoon aan het strikje van m’n beha. We willen wel graag zo’n ketting proberen, benieuwd of het hem zou kunnen bezighouden..

 19. Imke

  Bh-bandjes check. Touwtjes aan truitjes check. Krasjes in mijn decolleté check.

 20. Marijke

  Onze kleine wordt binnenkort verwacht en als ik alle andere reacties lees, lijkt het me goed om deze situatie te gaan voorkomen 🙂 Met deze ontzettend leuke ketting natuurlijk!

 21. Maaike

  Ik word vooral geaaid op mijn arm en verder wil mijn zoontje vooral mijn haarklem of elastiek om mee te spelen 🙂 Heel handig als hij op mijn rug zit in de draagdoek!

 22. Laura

  Ze plukt en krast nog nergens aan. Ik pluk wel graag tijdens het voeden aan haar nageltjes, om ze preventief kort te houden. Ze is pas 3 maanden, dus ik verwacht nog een hele tijd gepluk.

 23. Debbie G.

  Als ik mijn oksels niet goed heb geschoren, gaat C dus aan die haartjes trekken. Au!!

 24. Janse

  Bib moet nog bub worden, maar inderdaad, de grote zussen konden er ook wat van; plukken en krassen waar mogelijk!! Arghhhh!

 25. Claartje

  Hij kriebelt, knijpt en krabt in de huid onder de borst waar hij dan mee bezig is, trekt aan mijn haar of grijpt zich stevig vast aan mijn ándere borst. Ik denk soms aan ducttape voor ik ga voeden of om mijn haar er af te halen. Maar aangezien dat laatste nog een paar cm nodig heeft voor stichtingen haarwens is dat ook nog geen optie… Het lijkt me verschrikkelijk handig, zo’n ketting!

 26. Fiek

  Ow de krassen. Soms denk je dat ze deels kat zijn.

 27. Renate de Wit

  Mijn kersverse baby ligt gelukkig nog aardig stil aan de borst. Zijn zus daarentegen zou erg blij zijn met een ketting om mee te spelen als ze op mijn rug zit… en mijn nekharen ook 😉

 28. Sarah

  Mijn 2 jarige plukt aan alles wat hij te pakken kan krijgen, maar vooral klein stukje vel pakken en dan flink knijpen. Nog een paar maandjes en dan mogen wij onze tweede zoon verwelkomen dus de ketting gaat nog heel lang van pas komen.

 29. Marjan

  Haar, neus, bril, de moedervlek in mijn nek, scherpe nageltjes… check 😉

 30. Ingeborg

  Mijn kids hebben altijd gefriemeld tijdens het drinken, mijn oor, mijn lip, mijn neus. De jongste heeft het echter voorzien op mijn ketting en die is daar niet voor gemaakt. Te kort en te kwetsbaar. Een borstvoedingsketting zou hier echt een uitkomst zijn :-).

 31. Sigrid

  Mijn haren! Al vanaf dat hij 2,5 maand was. Hele plukken trekt hij eruit! Inmiddels is hij 11 maanden en een lekker bol mannetje, en ben ik mijn volle bos kwijt 😉

 32. Marjolijn

  Faye knijpt het liefst net naast haar mond, tijdens het drinken, in mijn tepelhof. AUUUWWWW. Met die scherpe nagels ja.

 33. hartrocker

  Ik heb een klein friemelig wiebelig actief mannetje, dat wel een houvastje mag hebben tijdens het drinken 😉

 34. Christien

  Mijn meisje is een ster in velletjes knijpen… op mn borst of liever nog de onderkant van je bovenarm ^AU^

 35. Marieke

  Overdag valt het plukken wel mee, maar ’s nachts MOET mijn zoon tijdens het drinken de andere tepel vasthouden en na het drinken bij voorkeur mijn hele borst terwijl hij slaapt :X
  Daar gaat een ketting niet bij helpen denk ik? 😉

 36. Handig zeg! Oorbellen zijn tijdens de eerste jaren inderdaad beperkt tot kleine knopjes, want anders au! En haar vast en omhoog. Over twee weken ben ik uitgerekend van m’n derde, dus de ketting zou goed van pas komen!

 37. Bettine

  Mijn zoontje (nu 3) krabde altijd graag aan mijn vel… Minder fijn. Ik was vorige week maandag uitgerekend van de derde, maar die blijft voorlopig nog stevig zitten. Geen idee dus nog waar hij aan zal gaan trekken, uiterlijk maandag ga ik erachter komen!

 38. irma zee

  de kleine van mij is onderweg, maar gaat straks zekerweten plukken aan vanalles en nog wat, dat heeft de oudste immers ook gedaan 🙂
  kannie wachten- nog 2 a 3 maandjes tot onze kleine meid ter wereld zal komen ^^

 39. Bente

  Die kleine nageltjes die zich vol overgave in je vel zetten…

 40. Ellen Haring-Peltenburg

  Wat pakt die kleine dreumes van 10 maanden eigenlijk niet?
  Van neusvleugeltjes tot diep in de neus, de onderlip van binnen en van buiten, de tanden één voor één, het shirt compleet over zijn hoofd trekkend… Jemig en dan natuurlijk ook tig keer de tepel loslaten omdat de wereld ontdekken, naast het drinken, ook zo mooi is. Ik hoop dat hij binnenkort een ketting aan het ontdekken is!!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.