Kijkbare kindertelevisie: Pingu

Reacties 2

Omdat ouders  ook wat willen, omdat we gek worden van opgefokte Belgische dames in te korte jurkjes, omdat het tijd is voor kijkbare kindertelevisie die je als ouder niet naar de wodkafles doet grijpen.

Eerder liet ik jullie al kennismaken met Mio Mao en om maar even door te gaan op mijn favoriete medium voor kindertelevisie: klei, ga ik vandaag verder in op Pingu.

Pingu is een pinguin die met zijn ouders en zijn zusje Pinga in een iglo woont. Pingu gaat naar school, helpt zijn vader die postbode is en speelt met zijn vriend de zeehond. Tot zo ver redelijk gezapig. Maar wat ik zo mooi vind aan pingu is dat hij een kleine driftkikker is. Hij gedraagt zich zoals veel kindertjes tussen de 2 en 5 af en toe vreselijk. Hij is jaloers op zijn zusje, steelt alle koekjes en maakt ruzie met zijn vriendjes.

Ik keek pingu al met plezier lang voordat ik een kind had. Dat zegt genoeg over Pingu, of over mij hmmmm?

In deze aflevering terroriseren Pingu en Pinga hun moeder omdat ze niet naar bed willen. Gelukkig komt het aan het eind allemaal goed.

Een vriendin van mij vind Pingu niet zo leuk omdat ze allemaal zo boos doen, ik vind dat juist bijdragen aan de charme. Ik ben ook niet altijd even gezellig.

Pingu is goed te vinden op youtube en via torrents. Ook wordt hij uitgezonden op JimJam

BELANGRIJK: Er is één aflevering van Pingu die je bij jonge kindjes, en gevoelige oudere kindjes,  beter vermijdt. Dat is aflevering nummer 22 genaamd Pingu’s dream. Mijn kleine man ging er acuut van huilen en dat is niet gek aangezien Pingu droomt van een monsterlijk grote zeehond die zijn bed op eet. Wees gewaarschuwd

Volgende keer: Irritante lieveheerstbeestjes en mieren met mobieltjes in miniuscule

2 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.