Je doet het fout! BH maat checker

Reacties 246

We kennen elkaar nu een tijdje, ik vind het moeilijk om er over te beginnen want ik wil je geen rotgevoel geven. Het is gewoon dat ik denk dat je met heel weinig moeite er nog veel beter uit zou kunnen zien. Je draagt namelijk de verkeerde maat bh. Nu hoor ik je denken: “Nee hoor want ik ben laatst nog opgemeten en ik heb echt 85D hoor, ik bedoel die is groot genoeg en strakker zit niet lekker.” Ehm ja sorry, echt verkeerde maat. Zeker als ze je hebben opgemeten, dat heeft namelijk niets te maken met de goede maat vinden. Je hebt gegarandeerd een paar cups groter en je omvang moet veel kleiner. Trust me. Ik zal uitleggen waarom.

Bijna elke vrouw draagt de verkeerde bh, echt, je bent dus niet alleen. Misschien denk je nu: “mwuah zit wel prima” maar ik beloof je dat ik je comfortlevel, je uitstraling en je hele garderobe kan optimaliseren. Als je aan het einde van dit stuk nog steeds overtuigd bent van je bh maat, gefeliciteerd! Je bent een van de weinigen, maar wel eerlijk zijn tegen jezelf.

Waar gaan de mensen dan fout? De meest verkochte BH maat in NL is 75B, dit in tegenstelling tot de meest voorkomende maat 70C/D. Vrouwen kopen massaal een te kleine cup met een te grote omvang. Hoe komt dat? We denken dat een letter dieper in het alfabet ook meteen veel grotere borsten betekent. Het is vaak een eye opener voor mensen als ik ze uitleg dat een dame met 90D grotere borsten heeft dan een dame met 65G. Het gaat allemaal om de verhoudingen en breedte van de inplant.

Hoe moet het dan wel?

Laat je nooit opmeten en kijk niet naar een meetlint. Het zegt helemaal NIETS! Kijk naar hoe een bh zit en pas daar de maat op aan. Deze video is een goed startpunt:


De dame in dit filmpje gaat dus van een 80C naar een 65FF. Winkels als de Hunkemuller mag je voor maatadvies echt overslaan. Ga naar een speciaalzaak die ook grote maten verkoopt, zelfs al heb je kleinere borsten, zij weten vaak meer van maatvoering. Onthou alleen wel dat het allemaal mensen zijn en je niet kan uitgaan van hun expertise, kijk naar onderstaande regels, onthou ze en pas ze toe.

De belangrijkste regels:

– Bij twijfel: Grotere cup, kleinere omvang. Andersom komt echt heeeeeel zelden voor.

– Een bh koop je altijd op het wijdste haakje, elastiek slijt, en snel dus je wilt graag wat ruimte hebben om hem later strakker te doen. Zit hij superlekker op het strakste haakje? Dan heb je een kleinere bandmaat nodig en daarmee een grotere cup.

– De steun moet voor 90% vanuit de band komen, als je de schouderbandjes nodig hebt om de dames hoog te houden zit hij niet goed, de omvang zal te wijd zijn en de cup te klein. Dus heb je na een paar uur dragen rode striemen op je schouders? Dan vertrouw je teveel op de schouderbandjes en krijg je van mij het standaard adviers. Ditzelfde geldt trouwens voor dames bij wie de schouderbandjes de hele tijd afzakken.

– De beugels moeten voorbij de inplant van de borst zitten, ZEKER als je nog borstvoeding geeft, Dat betekent bij de meeste borsten al snel dat de beugel onder je arm zit, richting de oksel. Dit zorgt er ook voor dat je zo goed als geen zijblobjes krijgt. De band begint namelijk voorbij je borst dus ligt mooi plat tegen je lijf aan. De reden voor bh vetblobs is meestal juist een te grote band, hoe raar dat ook klinkt.

– de beugels middenvoor horen plat tegen je lijf aan te zitten en je hoort de bh aan de voorkant niet van je lijf af te kunnen trekken. Doe maar even: leg twee vingers middenvoor onder de beugels en trek, ja, dat hoort dus niet te kunnen.

– Als je de juiste maat bh aan hebt maakt de onderkant van je borsten vanaf de zijkant gezien een hoek van 90 graden met je ribben, ook als daar wat meer vet op zit.

– Als je over een goede bh een strak shirt aan hebt krijg je NOOIT een 4 borstensyndroom, je weet wel, die blobjes die bovenuit de cup piepen. Dan heb je gegarandeerd een te kleine cup aan, en daarmee dus een te wijde omvang.

– De rugband moet in een rechte lijn rond je lijf lopen, zit hij aan de achterkant hoger? Te grote omvang en te kleine cup.

– Kan je de rugband meer dan een paar cm naar achter trekken als hij op het wijdste haakje zit? Omvang te groot en dus… Je weet het, cup te klein.

– Het maakt niet uit hoe oud je bent, hoe laag je borsten hangen, hoe groot ze zijn, als de juiste maat bh aanhebt zit het midden van je borst midden tussen je schouder en je elleboog.

– Doe bij het passen je BH op de goede manier aan. Gebruik de scoop and swoop, hij wordt in dit blog heel goed uitgelegd.

Ik garandeer dat IEDEREEN die deze tips ter harte neemt en een of meer van bovenstaande situaties herkent heel erg gelukkig gaat zijn met een beter passende bh. In een grotere cup met een kleinere omvang.

Ik moet hier bij zeggen dat dit niet geldt voor ouderwetse bullet bh’s en corseletten. Die hebben veel minder rekbaar materiaal en zullen wel dichter bij je gemeten maat komen.

Voor meer BH kennis:

Het HEMA BH Meetlint en hoe moet je dan wel meten

Sportbh review

Sinds November 2016 werk ik voor SuperBra in Rotterdam, mocht je in de gelegenheid zijn, kom dan vooral een keer langs. Ik train het personeel en we gaan altijd voor de ‘Perfect fit’

246 reacties

  1. Pingback: In positie | LeesVoer In positie | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Ouwe zooi, nieuwe zooi en opknappen | minimalisme… met kinderen!

  3. Pingback: Progress | LeesVoer Progress | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  4. Pingback: Doe het niet! Verder prettig weekend - LeesVoer

  5. Pingback: London Baby! - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.