Jaloers

Reacties 15

Ik ben niet jaloers ingesteld; ziet mijn echtgenoot een mooie vrouw langslopen en kijkt hij met extra interesse? Ik snap dat, waarschijnlijk kijk ik met gedeelde interesse mee. Meneer LeesVoer is een fantastische man en krijgt ook de nodige aandacht van de dames maar dat vind ik alleen maar leuk. Leuk voor hem omdat het zijn ego streelt, leuk voor mij omdat ik dus zo’n leuke man heb, ik snap niet waarom ik daar jaloers van zou moeten worden. Maar hij heeft mijn zwakke plek gevonden hoor, hij weet eindelijk hoe hij me jaloers moet maken en het slaat nergens op.

Hij ging eten bij een gemeenschappelijke vriendin die een aantal jaar in het buitenland heeft gewoond. Toen ik bij terugkomst informeerde naar de maaltijd zei hij: “Ja was erg lekker.”

Ahhhhhh, dus zo voelt jaloezie. Ik voel me achterlijk hoor, ik weet dat het nergens op slaat maar ik ben dit gewoon niet gewend. Koken is mijn ding, mensen te eten geven is voor mij heel belangrijk. Als ik voor mensen kook en het eten gaat schoon op dan voel ik me rot want er was kennelijk te weinig, dat de eters ik kwestie geen hap meer weg kunnen krijgen maakt niet uit, er had genoeg moeten zijn.

Als er een andere moeder met haar kindjes langskomt om te spelen en ze slaat een lunch af omdat ze te veel ingewikkelde allergiëen denkt te hebben dan eis ik een lijst met verboden middelen en duik ik mijn kastjes in om iets lekkers te maken waar ze geen last van krijgt. Als ik op een verjaardag een tafel vol eten heb gemaakt maar er blijkt iemand alles niet te lusten voel ik me schuldig en ben ik van mening dat ik dat had moeten voorzien.

Als vader uit zijn werk komt dan wil ik hem blij maken met het eten wat op tafel staat, verrassen met een nieuw gerecht, verwennen met een uitgebreide maaltijd.

En dan durft hij bij een andere vrouw te eten en mij te zeggen dat het lekker was… Ik ben raar, ik weet het, maar niemand kookt lekker voor mijn echtgenoot! Dat is mijn afdeling.

Ja hij heeft me hartelijk uitgelachen.

 

Waar word jij jaloers van?

 

 

15 reacties

 1. Lotje

  Mensen die er altijd verzorgd uit zien. Ik heb van die dagen dat ik me buiten durf te vertonen in een meest vreselijke combinatie, zonder make up, ongewassen en half verward. Daar ben ik niet trots op, maar soms maakt me dat niet uit. Maar in mijn betere dagen denk ik: waarom?

 2. Miranda

  De mensen in de trein waar ik nu in zit…die gaan naar Lowlands!

 3. Als mensen zonder moeite iets kunnen waar ik al heel lang mijn best voor doe om het te kunnen.

 4. lisette

  Mensen die bijdehanter zijn dan ik haha. Ik wil het scherpst uit de hoek komen en de lachers op de hand.

 5. Trees

  Ik ben vroeger wel jaloers geweest, maar hoe ouder ( 67 ) je wordt , ( of toch in mijn geval ) weet je wat en wie je bent, met je kennen en kunnen, en dus waarom zou ik jaloers zijn, ik doe die dingen die ik graag doe, en dat geeft mij een goed gevoel. Geluk zit toch vanbinnen en daar draait het toch een beetje om bij wat we doen.
  Jouw blog is inspirerend en wat zelfverzekerd ben je op jouw jonge leeftijd, dat had ik even niet .

 6. Claartje Steenbergen

  Mensen die wél kunnen koken… Haha

 7. Miriam

  Ik word jaloers van mensen die goed kunnen zingen. Dat wil ik ook kunnen!

 8. Inderdaad op mensen die goed kunnen koken en dan helemaal op gevoel allerlei specerijen en ingrediënten doorelkaar ‘gooien’ en dat het dan fantastisch smaakt. Oi dat wil ik ook kunnen… En.. op mensen met zeeën van tijd…

 9. Debbie G.

  Van mama’s die wel een net, schoon en opgeruimd huis hebben. Ik kan (of heeft waarschijnlijk meer met willen te maken…) dat gewoon echt niet. En de laatste tijd zo’n beetje op alle mama’s die wel een lieve en zorgzame echtgenoot hebben, want de mijne is heel vaak heel erg chagrijnig 🙁

 10. Hilde

  Ik word jaloers van mensen die wél zijn gaan studeren in de richting dienik ook gewoon had moeten nemen. Dat zij nu zijn en kunnen wat ik had willen kunnen en zijn.
  Wie weet ooit nog….

 11. Ik ben jaloers op mensen die wel altijd hun huis netjes, schoon en geordend kunnen houden. Mijn grootste frustratie IN LIFE is dat het niet altijd lukt.

 12. lieveheersbeestje

  Ik ben eigenlijk niet jaloers…manlief noemt dat interesseloosheid. Maar ik ben het ook nooit geweest..

 13. Brenda

  Toch wel vooral op slankere vrouwen, maarja dan moet ik maar meer rennen en minder eten!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.