I’ve got the power

Reacties 3

Schuin voor mijn huis is een speeltuintje. In dat speeltuintje is een poedelbadje dat bij hoge temperaturen regelmatig opeens aan staat. Via via kwam ik er achter dat een aantal moeders in mijn straat de sleutel hebben om het water aan te zetten. Die besluiten dus wanneer het waterfestijn er is en wanneer de kinderen het zonder poedelbadje moeten doen.

Op een druilerige lentedag stond een van hen voor de deur. Of ik ook sleutelhoudster wilde worden? Tegen een positie met absolute macht over het een of ander heb ik nog nooit nee gezegd dus toen was ik opeens mede sleutelhoudster.

Het water mag aan als het boven de 25 graden is en dat was het gisteren eindelijk, de andere sleutelhoudsters waren op vakantie dus de taak was aan mij. Ik had op die druilerige lentedag een korte uitleg gekregen over hoe het poedelbadje aan gaat: Bij luik één draai je met een haak de watertoevoer open en bij luik twee zet je een stop in de afvoer zodat het water langzamer weg stroomt. Klinkt makkelijk toch?

Daar stond ik dan, met een baby op mijn rug bij luik één. Ik moest op mijn knieën om het slot open te maken, dat ging nog, maar toen ik het luik open deed bleek dat ik de waterleiding aan moet zetten met een roestige paal op 1.5 meter diepte… met een baby op mijn rug. Dit lukte gelukkig zonder al te veel gevloek. Luik weer op slot en hop naar luik twee.
image

 

Luik twee ligt verscholen achter een dikke haag brandnetels. Dus ik, op slippers met een baby op mijn rug, baan me een weg en vind onder luik twee enorme spinnenwebben met bijpassende enorme spinnen en een grote zware metalen stop waarvoor ik een armlengte in het gat moet hangen, op mijn slippers met een baby op mijn rug.

Een paar uur later liep ik langs het speeltuintje en zag ik tientallen vrolijke drijfnatte gezichtjes, dat maakte het weer een beetje goed.

Morgen moet ik weer… Leuk man, absolute macht.

 

3 reacties

  1. Pingback: Een betere speeltuin begint bij jezelf | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.