In blijde verwachting

Reacties 17

Ja je leest het goed. LeesVoer’s Lana heeft weer een volgende stap genomen in de richting van ultieme burgerlijkheid. Na de doorzonwoning, de Honda en de dreumel komt er een tweede mini. Het wurm doet het goed en het is jammergenoeg al bijna tijd om afscheid te nemen van mijn strakke kokerrokken en favoriete jurkjes. Om mezelf wat moed in te praten keek ik even in mijn huisvrouwenhandboeken. Dat had ik beter niet kunnen doen…

Femina, handboek voor de moderne vrouw en haar gezin uit ’67 heeft een heel hoofdstuk over zwangerschap maar ook een prettige alinea met tips:

“De zwangerschap is een normale levensfunctie en laat een normale levenswijze toe, waarbij wij hier een normale, gezonde levensvorm verstaan. Het voedsel moet goed en veelzijdig zijn, met inbegrip van groente en fruit en een liter melk of karnemelk per dag.

Om aan de vitaminebehoefte te voldoen zijn vitaminepreparaten aan te bevelen. Deze bevatten de vitaminen A, B, C en D. Beweging en frisse lucht zijn heel belangrijk, wanneer u tenminste een goede gezondheid geniet. Ook kunt u aan sport doen, al zijn afmattende takken van sport en wedstrijden af te raden.

Geslachtsverkeer is toegestaan, hoewel gedurende de laatste maanden met enige voorzichtigheid en het is in de regel beter dit in de laatste 4-6 weken geheel na te laten. Het gebruik van tabak en alcohol dient met mate te geschieden en laat opblijven is geheel verkeerd. Voor zover mogelijk moet de zwangere vrouw ’s middags minstens een uur gaan rusten. De kleding moet vooral gemakkelijk zitten. Tijdens de laatste maanden is een stevige bustehouder noodzakelijk. Een corset alleen in geval van uitzondering. De hakken mogen niet te hoog zijn.”

Een sigaretje en een drankje kunnen dus geen kwaad maar laat opblijven kan dus echt niet! Een liter melk of karnemelk per dag?! Zoveel drink ik niet eens per week, ik moet er niet aan denken. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig allemaal niet. Ook zal mijn kleding niet “vooral gemakkelijk” zijn bij die uitspraak krijg ik echt visioenen als bovenstaande dame brrrr.

En omdat ik het niet kan laten:
image

 

17 reacties

 1. edmee

  Hoera!
  Femina:’Voor zover mogelijk moet de zwangere vrouw ‘s middags minstens een uur gaan rusten’…. 🙂 🙂
  die kan je waarschijnlijk wel op je ronde buik (gaan) schrijven hihi, tenzij dreumel zo veel blijft slapen natuurlijk!

 2. Mieke

  Van harte! Geweldig wonder, geniet (En ja, klagen mag op zijn tijd ook 🙂 ) en kijk vooral ook uit met die afmattende takken van sport 🙂

 3. Annelies

  Gefeliciteerd met jullie tweede wonder

 4. Gefeliciteerd! Op naar een goede zwangerschap! Dat wens ik je! En een mooi en gezond resultaat, natuurlijk.

 5. Van harte gefeliciteerd. 2 kinderen is nog leuker dan 1 kind. Je bent immers inmiddels een ervaren moeder.

 6. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een hele goede tijd gewenst. Zo te lezen mag je de komende maanden in huispak gaan doorbrengen 😉
  groetjes, Famke

 7. Van harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!

  “Geslachtsverkeer is toegestaan, hoewel gedurende de laatste maanden met enige voorzichtigheid en het is in de regel beter dit in de laatste 4-6 weken geheel na te laten. Het gebruik van tabak en alcohol dient met mate te geschieden ”

  Eh?? Andersom dus he!! Lekker veel seks en tabak en alcohol absoluut laten staan. Rare mensen, die voorouders….

 8. Lotte

  Gefeliciteerd!! Geniet van je zwangerschap

 9. Marriella

  heerlijk ultiem burgerlijk! gefeliciteerd!

 10. mariska

  Ik dronk tijdens mijn zwangerschapna 3 maanden ineens 2 liter melk per dag !! Kon er geen genoeg van krijgen en is volgens mij supergezond. (normaal gesproken 1 glas per dag haha !

  Gefeliciteerd en veel geluk gewenst !

 11. Sijtske

  Okay, ik kan je alsnog feliciteren, maar das een beetje achterhaald. 😉 Waarom ik reageer is de opmerking uit het boek:
  Het gebruik van tabak en alcohol dient met mate te geschieden en laat opblijven is geheel verkeerd.
  Dus roken en drinken is ‘okay’. Maar O WEE als je te laat naar bed gaat….! Zo grappig die boeken uit die tijd.

 12. Pingback: Onder de luifel | LeesVoer Onder de luifel | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.