Ik mis je

Reacties 8

I

k bak nu al meer dan een half jaar mijn eigen brood. Nooit meer is er in mijn huis een boerenvolkoren met sesam te vinden. Het bevalt erg goed. Er is alleen een ding dat ik mis: de tosti. Met mijn hoogwaardige zuurdesembrood valt gewoon geen goede tosti te maken. Het ouderwetse ijzer stond dan ook te verstoffen.

Totdat ik door een onhandige planning en kerstdagen opeens zonder meel zat. Ik kon geen brood bakken. Voor het eerst in maanden weer brood gekocht en na een paar boterhammen was ik het al weer zat; zompige meuk die niet vult. Maar opeens had ik een aha moment, trok het ijzer uit de berging en propte een dubbele boterham met kaas in de voorgevormde tostiplaat. Je weet wel, dat er officiëel twee tosti’s in horen maar er nergens een brood met die afmetingen te krijgen is waardoor je een soort frankensteintosti krijgt met te veel vlakken.

Wat veel mensen verkeerd doen bij het maken van tosti’s is hem er te snel uithalen. Een tosti is pas echt lekker als hij overal knapperig en mooi bruin is. Dan eet je die zo heet mogelijk op, het liefst met surinaamse piccalilly en bij gebrek daaraan met mosterd en of ketsjup.

Ik geniet er nog even van. Tot ik weer zelf ga bakken en het ijzer de berging weer in gaat, ik ga het missen.

8 reacties

  1. Pingback: Ketsjup | LeesVoer Ketsjup | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.