Hottentottententententoonstelling

Reacties 16

Nu ik twee kinderen heb en ik me heb overgegeven aan het virus dat burgerlijkheid heet is het tijd voor de volgende stap: kamperen. Dit is een hele grote stap voor mij. Het zit mij niet in het bloed, wij gingen met vakanties vaak bij mensen logeren. De tentjes die we hadden waren voor onderweg en zo klein mogelijk. Ik weet helemaal niet hoe dat moet, kamperen en stiekem ben ik niet zo’n buitenmens. Maar ja, twee kleine jongens en een beperkt vakantiebudget, dan is kamperen opeens een goede optie, al vind ik het doodeng.

De beste manier om van een fobie af te komen schijnt volledige onderdompeling te zijn. Vandaar dat we met het hele gezin anderhalf uur naar Winterswijk zijn gereden om daar in de grootste kampeerikea van het land een tent uit te zoeken. In een weiland bij de Duitse grens moest ik er toch echt aan geloven.

LeesVoer Wat voor een tent je hebt zegt geloof ik iets over wat voor een mens je bent. Ik wist nog niet helemaal wat voor een tentmens ik ben. De tent die ik stijltechnisch heel graag wilde willen bleek toch niet ideaal te zijn.

Ik heb me namelijk over mijn eerste kampeerangst heen gezet door het fenomeen glamping. Dat je dus wel gaat kamperen maar ook best een beetje luxe mag hebben. Ik ben natuurlijk meteen losgegaan op pinterest, daar werd ik volledig verliefd op het fenomeen bell-tent. Mijn al langer kamperende vriendinnen verklaarden me voor gek. Jammergenoeg moest ik ze in de megakampeerwinkel gelijk geven, hoe leuk en stijlvol ze ook zijn, ik zag het niet gebeuren met een peuter en een baby. Wij kwamen dus thuis met een verstandige familievriendelijke tunneltent. Ik moet trouwens zeggen dat een peuter hottentottententententoonstelling leren zeggen extreem hilarisch is en er is niets schattiger dan hem tussen de koepeltenten door zien sjeezen op zijn loopfiets.

Maar die tent dus… Natuurlijk ga ik er wel gekleurde lampionnetjes in hangen. krijgt de opvouwbare picknictafel een vrolijk kleedje en heb ik mezelf een opblaasbare leunstoel kado gedaan om de baby comfortabel te kunnen voeden.  Verder hebben we een geniale chuckbox gemaakt. Nu moeten we het allemaal nog in onze auto zien te persen. Als dat niet lukt moeten we, de horror, aan een dakkoffer gaan denken.

Maar ik kan er niet meer onderuit; we gaan de natuur in; ik ga het leuk vinden…

Heb jij nog een goede kampeertip voor me?

16 reacties

 1. Maal

  Van die ophangzakken met verdiepingen die officieel voor schoenen zijn. IDEAAL. Verder: alles in klapkratten, handig stapelbaar en stabiel achterin de auto. Lakenzakken voor in de slaapzakken. Extra luchtbedden voor de zekerheid (en een bandenplaksetje). Ik zal eens aan mijn moeder vragen of ze nog specifieke tips heeft voor kamperen met mini’s (wij gingen naar Vlieland toen ik twee was en mijn zusje een baby).
  O ja: en de Waddeneilanden zijn perfecte kampeerlocaties. Leren je mini’s meteen Duits.

 2. Carien

  Legio tips, maar één van de belangrijkste is om je eigen pannen mee te nemen. Geen gefrutsel met minipannetjes van aluminium (ongezond). En als het kan, een kofferbenzinebrander: overal te vullen en snel koken. Coleman 2 pits stove is een geweldig ding.

 3. Chantalle

  Gezellig!
  Maar noem me hardleers, maar ik snap nog even niet waarom je geliefde bell-tent niet toch zou kunnen? Is deze niet zo snel op te zetten oid? Of kunnen de kinderen “ontsnappen”? 😉

 4. Jenny Rodenburgh

  Neem een curverbak mee. Daar kun je de baby en peuter in badderen. Je zet de bak gewoon in het douchehokje neer.

 5. Yvon

  Geen klapkrat maar dichtje kistjes, van die transparante kunststoffen met klemsluiting. Dat geeft de mooiste compressierate in het inpakken. Geen tas of klapkrat kan daartegenop. Bovendien geen last van water of ongedierte want zo’n kistje kan dicht. En je hebt meteen een soort kastje en het bovengenoemde badje heb je ook meteen mee.
  Als je voor luchtbedden gaat dan bij Xenos zilverkleurige isolatiematjes voor eronder. En voor mini’s (en jezelf) een schapenvacht voor er op (en in je stoel, en op de grond enz). Een fijn tenttapijtje, wat ledverlichting voor in en aan je tent. En ohja, met mini’s een fornuis met minstens 2 pitjes, anders duurt dat eten maken zo lang. Wij zijn fan van Coleman wb vuur.

 6. Ik weet niet of jullie een vast onderzeil hebben of een losse, maar neem een goede rol ducttape of iets dergelijks mee zodat je gaatjes meteen kan plakken 😉

 7. Wij gebruiken ook van die kratjes van de Xenos. Ieder een kratje kleding, kratje met kookspullen, kratje met speelgoed enz.
  Mijn ideale tip: de wasemmer van Tupperware. De echte kampeerder kan niet zonder 🙂
  Gelukkig hebben ze op elke camping wasmachines.
  Wij kiezen altijd kleine campings uit, ideaal voor kinderen.

 8. Iris

  Dat gaat je vast mee vallen, net als ons! We zijn inmiddels verslaafd, maar hadden dat nooit kunnen bedenken. Dichte kratten van de xenos staan bij ons opgeslagen met alles er in, de eerste x wat werk, en nu al jaren het recept voor inladen en wegwezen. Ook kleding en etenswaren in zo’n krat, om de overenthousiaste natuur niet direct te voorzien van een dikke buik en een warm nestje gemaakt van mijn warme wollen vest. (Dat gebeurt je dus ook maar een keer). Verder zijn wij altijd heel gelukkig met onze caffe presse ( of percolator) voor een echt lekker bakkie koffie. Belangrijk met kleintjes vind ik dat ze niet van hun matje of luchtbed af kunnen rollen, want dan worden ze koud. Op marktplaats is een handig bedje van tatteljee te krijgen, voor baby’s is er ook van alles, mijn rollebol van zes vouwt zich nog steeds in een kampeerbedje wat net in onze tent past… Of dat dit jaar nog steeds kan is afwachten….. Het idee van het tatteljee bedje wil ik voor haar gaan uitvoeren in een groter formaat van een oud hoeslaken met een goed selfinlating matje. Veel plezier!!!!

 9. Eline

  In 1 weekend tijd je hele site doorgelezen. echt blogje voor blogje, ziek thuis zitten heeft dus toch wel nut! Ik vind dat je erg leuk schrijft, een lekkere vent hebt, adorabele kinderen, geweldige jurken draagt en heerlijk nuchter bent!

  Je hebt er een volger bij!

 10. Lana

  Alleen als ik niet gedronken heb 😉 beterschap!

 11. MiekeM

  Ik heb een spuughekel aan luchtbedden, wij zijn diepgelukkig met (goeie!) self-inflatable matjes. Hoef je ook geen isolatielaag meer onder te doen, want trekken uit zichzelf al niet koud op. En verder ook vooral investeren in goede slaapzakken.
  Sinds we met kinderen kamperen is een aansluiting op electriciteit voor ons wel een eis. Koelkastje en een waterkokertje vond ik met mini’s redelijk onmisbaar. Verder zoveel mogelijk multifunctioneel denken: een draagdoek is óók een zonnescherm in de auto, en een dekentje voor de middagdut van mini in de kinderwagen enz enz. Zelfde geldt voor keukeninventaris: Tupperwares ‘serveerwonder’ bijv. kun je in koken, is vergiet, is fruitschaal of broodbewaarplek.
  Succes!

 12. MiekeM

  O ja, bedenk me nu ook nog dt we ook het campingbedje multifunctioneel gebruikten, want dat was ook meteen een box. Kwam mams ook eens aan het lezen van een boek toe, erg plezierig 🙂 Ook tijdens het koken was dat fijn: dan kon de kleine man of vrouw echt niet in d buurt van de kookpitjes komen.
  Campingburen hadden een weglooppeuter, die hadden ze gewoon aan een tuigje en een loopkoord van een meter of 10. Jongetje had daardoor voldoende speelruimte, en de ouders hoefden niet iedere 10 seconden te kijken waar het menneke uithing.

 13. Pingback: Chuckbox | LeesVoer Chuckbox | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

 14. Annemarie

  Als de kleine man al aan het kruipen is (of beginnende pogingen onderneemt) zou ik een regenbroek voor hem meenemen. Vooral ’s morgens met de dauw op het gras erg handig!

 15. Helena

  Hey! Leuke filmpjes voor kamperen bij Flair had je ook! Hoe ga je dat doen met je kleine? wij gaan het binnenkort ervaren, ook zo’n soort tent en een kleine man van nu 9 mnd… Ik ben erg benieuwd! Een fijne zomer!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.