Het HEMA ontbijt

Reacties 16

Niet om goed te praten dat ik vanochtend voor het eerst in mijn leven het 1 euro ontbijt van de HEMA heb genuttigd, maar zie het als een gunst dat ik dingen doe die jij dan niet meer hoeft te doen. Ik bracht de dreumel naar de gastouder op een lege maag en kwam op de terugweg langs een vestiging van de hollandse eenheids prijzen maatschappij, zag het bord met de ontbijtaanbieding en dacht: Why not? I’ll tell you why.


Het lijkt een prima aanbieding: een roombotercroissant met aardbeienjam, een pistoletje met ei en bacon en een kopje koffie of thee. Dat alles voor maar 1 euro. Optioneel is het glas jus voor een extra  vijftig cent. Daarvoor moet je wel tussen 9 en 10 aanschuiven in de rij maar hee, tis bijna voor niets.

Terwijl je nog aan het twijfelen bent tussen een wit pistoletje zompige omelet met slappe bacon en een wit pistoletje zompige omelet zonder slappe bacon word je in je rug geport door een bejaarde die doodsbang is dat hij de deadline voor het goedkope ontbijt niet meer haalt.

Terwijl je om je heen kijkt besef je dat dit een prachtig onderwerp is voor een antropologisch proefschrift over de ontbijtgewoontes van de HEMA ganger in een grootstedelijke achterstandswijk. De tafeltjes zijn bijna allemaal vol. Er zitten veel bejaarden maar ook jonge moeders die hun dreumes uitlaten. Busschauffeurs die gezellig samen ontbijten en gek genoeg meerdere groepjes vriendinnen die een dagje winkelen in winkelcentrum overvecht kennelijk als een uitje zien en dat feestelijk willen openen met een gezamelijk ontbijt.

Maar het ontbijt zelf dus. De thee is goed heet en er is keuze uit verschillende smaakjes, ik nam earl grey. De roombotercroissant is eigenlijk gewoon heel lekker en het kuipje aardbeienjam valt ook best mee. Maar dan het broodje… Ik heb “for science” een hap genomen maar ben bang dat ik daar de rest van de dag spijt van zal hebben. De omelet is net zo zompig als hij er uit ziet en als daar een vers ei bij in de buurt is geweest ben ik een kip. De bacon is een belediging voor het varken waar het vanaf gesneden is. Ja de pistolet is nog knapperig maar dat is dan ook het enige positieve dat ik er over kan zeggen.

Kortom: heb je tussen negen en tien een onbedwingbare behoefte aan een croissant met een kopje koffie of thee en vind je het leuk om een half uurtje door te brengen tussen mensen die vooral genieten van het feit dat ze uit eten zijn  voor een euro? Ga vooral ontbijten bij de HEMA. Maar laat dat broodje lekker liggen.

16 reacties

  1. Pingback: Succes! | LeesVoer Succes! | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.