Een handgemaakte quilt!

Reacties 7

Volgens mij heb ik iets goed gedaan in een vorig leven. Hoe verklaar je anders dat iemand vrijwillig een enorme quilt voor me maakt, iemand die me amper kent! Honderden uren handwerk, als het er geen duizenden zijn. Ik ben zo ontzettend blij met mijn quilt. Ik heb mijn slaapkamer gepoetst en opgeruimd speciaal om er extra mooie foto’s van te kunnen nemen!

overzicht Quilt

Nu moet je hierbij bedenken dat dit een bed is van 2 bij 2.10, en daar valt hij nog een heel stuk overheen!

quilt

Het patroon is een klassieke stervorm opgebouwd uit allemaal hele kleine strookjes. Vijf verschillende rode stoffen en vijf verschillende beige stoffen, allemaal in kleine strookjes gesneden en aan elkaar gezet, het moet natuurlijk allemaal perfect op elkaar aansluiten. Had ik al gezegd dat quilten echt niets voor mij is.

close up stiksel quilt

De strookjes zijn met de machine aan elkaar gezet en daarna is er een tussenvoering en een achterkant aan vast gemaakt waarna het echte handwerk begint. Al die cirkels die je er ingestikt ziet zijn 100% handwerk.

ster quilt

Oh en alsof dat nog niet genoeg was deed ze er ook nog een miniquilt bij in “cathedral” stijl.bonus miniquilt

Ik ben natuurlijk een enorme handwerker maar quilten waag ik me niet aan. Diep diep respect voor Geertje die deze enorme quilt zo prachtig heeft gemaakt. Dat allemaal omdat ik een vriendin van haar dochter ben die mooi handwerk kan waarderen. Ik ben een lucky bastard! Mijn handgemaakte quilt wordt een erfstuk, hopelijk ligt hij later bij mijn klein- en achterkleinkinderen, zwijmel.

Benieuwd naar het andere werk van Geertje? Ze heeft sinds gisteren haar eigen website!

Heb jij iets unieks in je huis?

7 reacties

  1. Pingback: Het coƶperatie kook- en huishoudboek uit 1938 - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.