Gratis vintage breipatronen #1

Reacties 15

Ik heb een enorme collectie vintage damestijdschriften, een van de prachtige dingen daarin zijn de breipatronen. Ze zijn zelden in mijn maat en ik ben nog niet zo goed in patronen omrekenen dus ik blader meestal weer verder. Tot ik besefte dat ik er mensen heel blij mee kan maken. Daarom de nieuwe rubriek “Gratis vintage breipatronen”. Deze editie heb ik voor jullie  een vestje een jurk en een truitje uit 1949.

Hou er rekening mee dat maten in 1949 een stuk kleiner vallen dan de moderne maten. Minstens 1 misschien wel 2 maten groter nemen dan je normale maat is niet onverstandig. Sommige patronen hebben een maattabel, bekijk die altijd voor je een project begint.

Klik op de scan van het patroon voor een grotere foto. Veel breiplezier!

Voor Moeders Vacantie
1949-vest-foto

1949, maat 44-46-48 (zie de maattabel voor exacte afmetingen)

Erg leuk en simpel vestje dat je eventueel ook korter kan maken om op een hoge rok te dragen.

libelle-1949-vest-tekst

Gebreide Japon Voor Slanke Figuren1949-jurk-foto

1949, maat 38-40-42 (zie de maattabel voor exacte afmetingen)

een enorme uitdaging op zulke kleine pennen maar wel heel gaaf. Ik zou trouwens in plaats van de v pennen zonder kop gaan voor een lange rondbreinaald en markers gebruiken om de verschillende “pennen”te markeren.

libelle-1949-jurk-tekst

Jumper in Jaquard Breiwerk

1949, maat 44-46 , er zit geen maattabel bij maar ik neem aan dat de maten vergelijkbaar zijn met die van die hierboven. Het is wel een ander tijdschrift.

gratis vintage breipatronen

Ben je al geïnspireerd? Ik zal volgende week weer 3 andere patronen delen. Zijn er ook liefhebbers van haakpatronen? Ik kan kijken of ik die ook kan vinden. Er staan ook vaak naaipatronen in die je zelf moet overtekenen. Als daar interesse voor is zal ik die ook eens onder de scanner doorhalen.

(ik noem de bladen niet want het is rechtentechnisch een beetje een grijs gebied. Copyright vergaat pas 70 jaar na het overlijden van de auteur…)

Mocht je zelf een oud tijdschrift hebben liggen met een gaaf patroon dat je in deze rubriek zou willen delen mail me dan op Lana@LeesVoer.net

Zit er iets voor jou bij?

15 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.