waarom ik absoluut geen derde kind wil!

Reacties 51

Nu de jongste babbelt, rondloopt en meer eet dan zijn grote broer beginnen de vragen te komen: wil je niet nog een meisje? Wanneer komt de derde? Ben je al weer zwanger?

NEE!

Ik wil geen derde, echt niet. Ik snap dat 3 het nieuwe 2 is als het om kinderen gaat maar ik ben klaar, en ik zal je vertellen waarom. Het is niet eens omdat ik nu al bijna vijf jaar doodmoe ben, niet omdat een groot deel van mijn dag nu bestaat uit het legen van potjes en verschonen van luiers, dat hoort gewoon bij de “parenting experience”. Er spelen een paar dingen:

depressief en kotsen

“Je moet er wel van genieten hè” Wat had ik een vreselijke hekel aan mensen die dat zeiden. Ik haat zwanger zijn! Echt, intens. Niet alleen ben ik negen maanden lang kotsmisselijk en is het een gevecht om iets binnen te houden. Ik ben ook gewoon depressief, postnatale depressie kennen de meeste mensen wel maar over prenatale depressies wordt veel te weinig geschreven. Tijdens mijn eerste zwangerschap overleed mijn broer, ik dacht dus dat mijn gemoedstoestand daar aan lag, jammergenoeg kwam het tijdens mijn tweede zwangerschap weer net zo hard terug. Gelukkig was ik toen al redelijk gewend aan de misselijkheid en kon ik de spuugmomenten bijna inplannen in mijn dag. Oh joy.

Ik kan het ze niet aandoen

Tijdens mijn tweede zwangerschap had ik een kleine dreumes rondlopen, die snapte niet waarom zijn vrolijke actieve mama nu hele dagen doodongelukkig op de bank lag. met wat onderbrekingen als ze rare geluiden ging maken boven de gootsteen. Dat wil ik mijn oudste niet nog een keer aandoen en de jongste heeft het gelukkig niet mee hoeven maken.

Opluchting

Toen ik nog geen kinderen had en tussen mijn twee zwangerschappen in kreeg ik een enorme steek van jaloezie als ik een zwangere vrouw zag of hoorde dat iemand nog een kindje kreeg. Nu ben ik enkel opgelucht dat ik het niet ben, dankbaar zelfs! Ik ben geen babymama, ik ben niet dol op minibaby’s. Ik ben zielsgelukkig als ze een beetje mensjes worden met humor en meningen. Dat larvestadium nog een keer door moeten, nee hoor, liever niet. Ook ben ik straks pas 34 als ze beide naar de basisschool gaan, heerlijk!

We zijn af

Als ik mijn ogen dicht doe, even vergeet dat ik nooit meer zwanger wil zijn en gewoon met een open blik naar de toekomst kijk dan zie ik alleen mijn twee mannen in die kano in de Belgische ardennen, ik zie twee jongens onder de kerstboom, ik zie mezelf over straat lopen met twee boomlange jongens met krullen. verder is het ook gewoon handig, het past nu nog ruim in het huis, in de auto en, let’s be fair, in het budget.

Ja maar ga je dan niets missen?

Mja misschien, ik heb me al neergelegd bij het feit dat ik een jongensmama ben en alle jurkjes die ik naai voor mezelf zullen moeten zijn, als ik een derde zou krijgen zal je zien dat het weer een jongen is. Sterker nog, de dag voor mijn broer overleed zei hij nog dat ik drie zoons zou krijgen.

Gek genoeg is het enige dat ik zo nog een keer zou doen bevallen. Nee echt, de eerste keer in het ziekenhuis was niet heel prettig, vooral door het ziekenhuis, de mislukte ruggenprik en de nare manier waarop ze met me omgingen maar ook toen al dacht ik: doe ik zo nog een keer. De tweede keer in een opblaasbad in de woonkamer was gewoon fantastisch. Zonder helemaal geitenwollensokoermoeder te doen: ik voelde me helemaal thuis en ik wist dat mijn lijf het kon. Dat zou ik nog wel een keer willen meemaken. Ook omdat ik zodra ik bevallen ben weer vrolijk ben en niet meer misselijk, je weet niet half hoe goed dat dan voelt.

De goden verzoeken

En er is nog een reden, het is een beetje de goden verzoeken. Ik heb twee gezonde jongens, ik ben twee keer ongeschonden uit de bevalling gekomen, je moet ook niet te veel willen. Een goede vriendin van me heeft net een miskraam gehad van een tweeling, een andere verloor een bijna voldragen kindje. Ik knuffel mijn twee gezonde sterke jongens en wil niet meer.

Mijn gezin is af, mijn gezin is perfect zo, ik wil geen derde, we zijn gelukkig.

Hoeveel kinderen wil/heb jij?

51 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.