Fruittaart

Reacties 5

Deze week werden de heren 1 en 3 jaar oud en moest er dus uitgedeeld worden. Ik gaf jullie eerder al een inkijkje in mijn creatieve proces, en dan nu het resultaat!
Er moest twee keer worden uitgedeeld dus twee versies van een gezonde maar ook spectaculaire fruittaart

Leesvoer fruit

Als eerste de klassieke tweelaagse taart. Een laag meloen, het midden ontdaan van zaden en gevuld met kleine blokjes meloen. Gedecoreerd met plakjes kiwi. Een tweede laag van ananas is er met behulp van tandenstokers aan vastgezet, op de meloen ligt een krans van halve rode druiven. De kern van de ananas is er uit gehaald met behulp van een appelboor en de bovenkant nog wat verder uitgehold met een meloenbolletjesmaaklepel (3x woordwaarde) die holte is gevuld met granaatappelpitjes.

Jammergenoeg ging er bij taart twee iets mis: de meloen die als basis moest dienen was niet helemaal stevig meer. Paniek! Maar hee: als het niet gaat zoals het moet, moet het zoals het gaat.

Leesvoer fruitMet behulp van de resten van de eerder geslachtte meloen zijn ringen gemaakt. Tussen de ringen een vulling van plakjes kiwi. Ook hier is het midden gevuld met blokjes meloen. De ringen zijn vastgezet met tandenstokers en die hebben ook de ananas gezekert. Hier staan de druiven tegen de ananas aan en naast het vullen van de ananas liggen de granaatappelpitjes ook aan de voet van de taart.

De kindertjes vonden het fantastisch, de peuterspeelzaaljuf was er verbaasd over dat zelfs notoire fruithatertjes er ruim van hadden meegesnoept.

Het is relatief weinig werk met enorm grote impact. Met zomerfruit is het nog makkelijker, watermeloen als basis en allerlei kleinfruit als versiering.

5 reacties

  1. Pingback: Bentopeuter | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.