Even aanhaken

Reacties 3

Ik ga een dekentje haken voor op de bank.

Natuurlijk ga ik ook mee in de: “het is crisis laten we allemaal doen alsof handwerken geld bespaart en we het mooi vinden ” hype. Ik ben ook maar een mens. Trouwens, volgens FEMINA, handboek voor de moderne vrouw en haar gezin, moet ik een hobby hebben.

Nu moet je weten dat ik eigenlijk helemaal niet kan haken. Ik heb het geleerd toen ik 38 weken zwanger was en heb een mutsje en een paar slofjes gehaakt. Klinkt heel spannend maar de sloffen waren bijvoorbeeld al niet dezelfde maat. Toch vind ik dat ik zo’n groot project mag beginnen. o werkt het bij mij nou eenmaal: ik wil iets kunnen, ik kan het stiekem niet, dus doe ik het maar gewoon en meestal komt het wel goed.

Ik ben, om een beetje te oefenen, begonnen met het haken van een verjaardagsslinger. Ja echt een gehaakte verjaardagsslinger, je hoeft 112 niet te bellen, ik heb ze allemaal nog op een rijtje. Ik besef dat je moet uitkijken met gehaakte accessoires in je huis, voor je het weet woon je in een mislukte persiflage op de jaren ’70. Toch leek het me leuk en een stuk robuuster dan de crepe papier monsters die ik elk jaar probeer te redden. Ook kan ik lekker aanklooien voor ik aan d, stiekem best prijzige, wol begin.

Maar die deken dus. Ik heb mijn stijlgevoel echt niet verloren. Ik wil gewoon een superfluffie dekentje voor op de bank dat kan blijven liggen als er bezoek komt. Ik wil hem zo maken dat hij echt goed in het interieur past en ik kan het, echt, zonder bejaardentehuissfeer. Ik moet toch iets, anders ben ik bang dat ik mijn stijlgevoel helemaal los laat en een slanket koop.

Pinterest is je vriend en ik geloof dat ik op dit board wel bewezen heb dat een gehaakte sprei/deken best tof kan zijn. Echt. Ik ben mezelf niet aan het overtuigen. Ik meen het.

Ik denk dat het zoiets wordt, in donkere blauwen en aubergine kleuren.

Maar stiekem he, wil ik deze nog wel een keer maken voor de miniman.

Heb jij iets handgehaakts in huis?

 

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.