Mijn eerste tattoo ervaring

Reacties 5

Op een grijze novemberochtend bel ik in joggingbroek aan bij het pand van een voormalige slager. “Vleeschhouwerij” staat in grote letters op de gevel, op het raam daaronder staat “Tattoos” vandaag krijg ik mijn eerste tattoo.

Nu is het vier maanden later en ik voel me eindelijk klaar om hem met jullie te delen. Ik wilde al heel lang een tatoeage maar er is iets dat mij heel heel lang tegengehouden: gebrek aan liefde voor mijn lijf. Zo lang vond ik mijn lichaam niet mooi genoeg, vond ik dat ik eerst moest afvallen voor ik het “waard” was. Onzin natuurlijk, maar je kan weten dat het onzin is en nog steeds zo krom denken.

Wat is er veranderd?

Het gevoel dat ik het niet waard zou zijn was een paar jaar geleden genoeg weggesleten om eindelijk weer serieus te gaan denken over een tattoo. Ik heb altijd veel met eikenbomen gehad en ik kon op een nacht niet slapen en opeens kwam mijn biologie profielwerkstuk van de middelbare school terug mijn hoofd in. Dat ging, natuurlijk, over eiken. Dat eiken hele diepe wortels hebben, blikseminslagen overleven, vroeger gezien werden als het centrum van een dorp omdat ze generaties oud worden, en ze zijn heel erg mooi. Toen wist ik het, ik wilde een eikentak op mijn ribben waar ik als ik wat kracht en gronding nodig had tegenaan kon leunen.

Tattoo eik LeesVoer Papanatos

Maar dan heb je een plan… Dan nog een artiest. Ik heb een tijdje gezocht naar de perfecte artiest, de een deed geen ribben, de ander zat aan de andere kant van de wereld, ik had het al bijna weer op de lange baan geschoven tot een lieve vriendin van mij opgenomen moest worden. Zij had een afspraak staan bij Kim Rense, beter bekend als Papanatos. Ze moest haar afspraak afzeggen maar vroeg toen aan mij: “is hij niet een goede artiest voor je? Misschien kan je mijn afspraak overnemen.”

leesVoer Tattooo papanatos

Ik keek naar zijn werk en toen ik een torsogrote kreeft voorbij zag komen dacht ik eerst: “why??” en toen: “WOW!” Zo prachtig gezet met zoveel detail. Als een oude gravure en dat was precies wat ik zocht. Ik mocht haar afspraak overnemen en twee weken later stond ik voor de tattoo shop in het pand van een oude slagerij. Hij legde het ontwerp op de balie en ik voelde een last van mijn schouders vallen. JA! Dit was precies wat ik wilde.

Pijn

Ribben zijn volgens “het internet” de pijnlijkste plek om een tattoo te laten zetten. Dat heeft me er geen moment van weerhouden om die plek te kiezen, en ook meteen iets groots te laten zetten. Kim zei dat dat een verstandige keuze was: “de eerste tattoo valt eigenlijk altijd mee qua pijn dus kan je beter meteen iets groots nemen. De tweede, die valt tegen.”

Het viel me mee, een paar plekjes richting mijn borst, die ik trouwens had afgeplakt met gaffertape, en richting buik deden me even terugdenken aan de ademhalingstechnieken van mijn bevallingen. Verder was het echt prima te doen, Kim heeft een bijzonder zachte hand, het vervelendste voelde het steeds wegvegen van de inkt met een papiertje. Ik heb iets meer dan drie uur gelegen zonder pauze.

Hij is nu genezen en gesettled en ik ben er enorm blij mee. Het heeft me ook geholpen in een verdere acceptatie van en liefde voor mijn lichaam. Veel dingen kan je niet veranderen aan je lichaam, dit is iets dat ik zelf heb gekozen, waar ik enorm blij mee ben en dat nu voor altijd een onderdeel is van mijn mooie lichaam. Trouwens ook een heerlijk excuus om deze zomer nog meer crop tops te dragen!


ps: Zelf foto’s nemen van een rib tattoo is bijna niet te doen. Om nog iets meer een idee te geven van de schaal en locatie: een brakke spiegelselfie.

Heb jij een tattoo?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.