Eerlijk bloggen

Reacties 23

Een vriendin gaf mij een artikel over de schijnbare perfecte wereld van bloggende vrouwen. Ik besefte dat ik me daar ook schuldig aan maak. Daarom vandaag een iets te eerlijk blog over een doorsnee dag in huize leesvoer.

Er zijn van die dagen, die dagen die geen einde lijken te hebben, die dagen dat je begint te twijfelen aan je geschiktheid als moeder. De peuter begint al vroeg door het huis te stuiteren en de baby heeft een grafhumeur en vier doorkomende tanden. Tegelijkertijd besluit de ene kat te kotsen op de pers en de andere kat brengt zijn nieuwste aanwinst binnen, een verse dikke dode muis.

De koffie is op en de peuter weigert zijn vieze luier te laten verschonen. De baby kruipt tegen een stoelpoot aan en terwijl ik hem troost brandt de havermout aan. en het is nog niet eens acht uur. Een uur later sta ik in de motregen met een baby op de buik aan het spoor te verkleumen terwijl de peuter eist dat er meer treinen langskomen.

Als ik hem dan uiteindelijk naar huis krijgt vindt meneer dat de klok al vijf is en dat hij daarom recht heeft op de tablet, de klok is jammergenoeg pas tien dus ik legt heel mijn ziel en zaligheid in een mooie treinbaan zodat hij even zoet is.

“Whaaaaaaaaaaaaaaa” Het ging heel even goed maar peuter is boos op de baby die zijn treinbaan kapot maakt en zet dat even kracht bij door met een treintje op het kleine hoofd te timmeren. Na een stevige blauwhelmsessie en een rijstewafel met pindakaas lijkt er even rust in de tent.

“Neeeeeh isseh niet slaaptijd” Schreeuwt meneer in mijn oor. “Isseh nog eveh treine pele.” Maar helaas, het is toch echt slaaptijd en meneer gaat met een relatief weinig gepiep toch even slapen. Nu de baby ook in bed krijgen en misschien. Heel misschien heb ik dan even de tijd om onder te tafel de opgedroogde havermout weg te bikken en ik wilde ook nog bloggen vandaag.

Aaaaaah rust, ze slapen beide en ik kan even wat eten, dan ga ik zo wel onder de tafel aan de slag….. “Whèèèèèèèèèèèè” Ah shit.

Ok met een baby in de doek kan ik in ieder geval alvast het eten voorbereiden en zo slaapt hij in ieder geval even lekker. Even de vieze afwas opzij schuiven, dan past mijn snijplank er misschien net naast. Ah man alle pannen zijn vies, wanneer hadden we hutspot?!

“Ben efeh wakkur” De peuter stormt de kamer in en geeft me een dikke knuffel, hij loopt naar zijn speelgoedkast en kiept al zijn puzzels op de grond waarna hij de ton met duplo ondersteboven gooit. Fijn.

Terwijl de baby aan het drinken is ben ik opeens de peuter kwijt, het is ook verdacht stil. Ja hoor, hij staat in de keuken met een mes de pindakaaspot leeg te eten.

Na nog een rondje “de klok isseh vijf” vs “nee hoor de klok is pas vier” wil meneer wel helpen met de was. Terwijl ik een natte was ophang besluit de peuter dat de was uit de droger in de wasmachine moet. Hij is niet te overtuigen van het tegendeel. Een peuter uitleggen dat de droge was al schoon is blijkt  moeilijk als er een baby op je rug aan het krijsen is.

Ik wil nu eigenlijk ook wel dat de klok vijf is. Gelukkig wil peuter wel samen met mij opruimen zodat er ruimte is om tablet te kijken. Ik moet alleen wel helpen, terwijl wij de puzzels uitzoeken gooit baby de ton met duplo weer om.

De troetelbeertjes schallen door de kamer en ik vlucht naar de keuken. De baby wil niet op mijn rug maar hij heeft even pech. Terwijl ik op de voorste pit risotto maak staat op de achterste pit een pan wol te pruttelen want hè mama wil ook wat leuks en die wol verft zichzelf niet. Misschien krijg ik vanavond nog wel even de tijd om te breien.

Vader komt thuis en na stevig gesputter gaat de tablet weg en komt de peuter aan tafel. De baby smeert rijst in zijn ogen en duwt iets te enthausiast wortels in zijn mond. Dit in tegenstelling tot de peuter die zijn bordje resoluut wegduwt en alleen yoghurt eet.

We slaan het bad maar even over na deze dag, vader legt peuter in bed en ik de baby. Straks even lekker samen op de bank Game of Thrones kijken.

Maar nee. Ik val naast de baby in slaap. En word wakker met een springende peuter op mijn bed.

 

23 reacties

  1. Pingback: Nog lang en gelukkig | LeesVoer Nog lang en gelukkig | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: De kindloze vriendin | LeesVoer De kindloze vriendin | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  3. Pingback: Eerlijk bloggen: met twee kinderen naar buiten - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.