Een tour door mijn inmaakkast

Reacties 19

In de kast onder de trap staat het bewijs van al mijn harde werk. Daar staan alle volle weckpotten die ik deze zomer geproduceerd heb. Wat daar allemaal staat laat ik jullie vandaag zien!

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal, dan mis je niets!

Ik ga binnenkort nog wat potten kidneybonen maken, zo kan ik helemaal snel een maaltijd op tafel zetten. Daar gebruik ik dus mijn Amerikaanse hoge druk inmaakketel voor want dingen die niet zuur zijn kan je niet in een waterbad inmaken!

Ik voel me enorm rijk met mijn kas vol lekkers maar zolang er nog lege potten in mijn schuur staan ben ik altijd aan het denken wat ik nog meer wil maken.

Wat staat er in jouw voorraadkast?

19 reacties

 1. Terwijl ik dit lees eet ik mijn yoghurt-met-fruit ontbijt, met daarin behalve vers fruit een paar gluhpeertjes (van jouw recept) in stukjes. Op zondag mag je gluhpeertjes als ontbijt eten. Er staat nog één potje van op de plank. Verder staan daar nog wat flesjes vlierbloesemsiroop, een potje rabarbercompote en wat zuur ingemaakte groente. De dingen die en hogedruk inmaak nodig hebben doe ik in de vriezer: botten bouillon, pompoenpuree (is eindelijk op, de voorraad van vorig jaar) en jonge capucijners. In de vriezer ligger ook een paar emmertjes/dozen met wild geplukte bramen, wilde appeltjes, vlierbessen, lijsterbessen en rozenbottels te wachten op verwerking tot jam en/of siroop.
  Gonneke van Veldhuizen onlangs geplaatst…Morgenstond

 2. Anne

  Nu ben ik wel erg benieuwd naar de ervaringen met de hogedrukketel. Of heb ik een blog gemist?

 3. Lana

  IK heb het op mijn to-do lijst staan maar omdat ze zo moeilijk te krijgen zijn in Nederland, ik heb de mijne uit Amerika laten komen, ben ik er wat huiverig voor.

 4. Jolien

  Vorig jaar heb ik wel paprika ingemaakt in ’t zuur, maar vond dat was niet zo’n succes. Ben daarom wel ooit huiverig voor inmaken. Van bovengenoemde paprika heb ik nog een stuk of 8 potten in de kast staan…

  Afgelopen week wel perziken ingemaakt, een deel in suikerwater en ’n deel als chutney verwerkt. Laatstgenoemde was wel lekker. Ook de laatst gekochte appels uit de winkel maar appelmoes van gemaakt, heb nog 25kg appels nieuwe oogst liggen, maar die zijn zo zo lekker, dus ga ze voorlopig nog even proberen zo goed mogelijk vers te bewaren. 🙂 De laatste perziken moet wel nodig iets mee, dus denk dat ik morgen nog maar ’n pan chutney maak…

  Voor die appel-pectine, hoe erg is het als er slechte stukken van de appel bij zitten? Of moet je je schillen wel een beetje uitzoeken?

 5. helga

  ik wil in de toekomst graag gaan inmaken. Ik heb al een verzameling oude weckpotten en klemmen. Nu viel mij op in de video dat ik bij jou potjes geen klemmen zien. Hoe zorg jij dat de potjes goed dicht blijven?

 6. Lana

  Dat is de bedoeling. De klemmen gebruik je tijdens het inmaken. Als ze afgekoeld zijn haal je de klemmen er af en als de pot dicht blijft heb je het goed gedaan.

 7. sophie

  lekker bekend, dit uitzicht. Ben ook een wecker en heb weer heel erg veel voorraad. Maar vind het echt zo een heel mooi uitzicht als je dan je kelder binnenkomt: tomatenpuree, stukken pompoen, bloemkool, wortelen, prinssesseboontjes, snijbonen, selder, appelmoes, rabarber, peren, het staat allemaal mooi te wezen op de rekken. Soms met spijt in het hart dat ik er eentje vantussen moet nemen.

 8. Wat kan je daar blij van worden hè zo´n voorraadkast. Hier voornamelijk jam, appelmoes en ingemaakte pompoen. Daarnaast nog een paar glazen honing. Heb jij toevallig nog een goed recept voor groen tomaten? Ik ben op zoek naar een lekker chutney of zo.
  huldra onlangs geplaatst…Alstahaug

 9. Sandra

  Ik heb nog niets ingemaakt, maar wel veel tomaten uit eigen tuin en appels. Hoe maak je de tomatenpuree en de pectine? Graag het recept!
  Ik vind dat de kast er heel mooi uit ziet!

 10. Lana

  Wat raar! Bij mij doet hij het gewoon. Je kan ook even kijken op youtube zelf. Misschien dat hij het daar beter doet?

 11. Susan

  Toch nog even over de hogedrukketel: hetzelfde effect bereik je met een hogedrukpan, denk ik..? Afgezien van dat daar waarschijnlijk niet zoveel potten in passen?

 12. Susan

  .. en deel 2: ik zag van de week bij een supermarkt hier in de buurt appels in de aanbieding. Mijn ouders weten ieder jaar weer gratis karrevrachten appels te rapen maar hier in de stad valt me dat wat tegen 😉 Dus zou jij aanraden om dan flink in te slaan met zo’n aanbieding, of loont het hoe dan ook niet om er werk van te maken? (Of juist wel, omdat hoe dan ook de smaak/ingredienten/plezier van de klus de moeite en het geld meer dan waard is?)

 13. Lana

  Toevallig is het artikel van vandaag over appelcompote!

  Helaas is een hogedrukpan niet hetzelfde. Je kan met een inmaakketel heel precies de druk regelen. Het wordt echt tijd voor een artikel!

 14. Irene

  Wauw, serieus, wauw!! Wat gaaf, zo’n voorraadkast met ingemaakte dingen. Ik heb een paar keer geprobeerd gepekelde citroen te maken (voor marokkaanse recepten, erg lekker in stoofpot/tahine) maar dat is grandioos mislukt en sindsdien durf ik het inmaken niet meer. Misschien toch weer gaan beginnen, dit is wel inspiratie in ieder geval!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.