Een betere speeltuin begint bij jezelf

Reacties 4

Je wereld wordt als je kinderen krijgt in een klap een stuk kleiner. of groter, het is maar hoe je er naar kijkt. De voortuin uitkomen kan eeuwen duren als je twee kinderen naar de winkel probeert te krijgen. Elk blaadje is super interessant en moet uitgebreid geïnspecteerd worden. Daarom ben ik ook heel erg blij met het speeltuintje in het parkje naast ons huis. Speeltuinen verder weg zorgen voor nogal wat logistieke voorbereiding; als we naar het speeltuintje voor de deur gaan hoef ik geen schone kleren mee te nemen, geen tas met eten en de kiddies kunnen er zelf heen lopen dus ik hoef niemand in fietsgordeltjes te klikken.

Jammergenoeg is het speeltuintje bij mij voor wel een beetje troosteloos; het ligt in een mooi parkje en in de zomer is er een leuk badje maar verder is er bar weinig te doen. Ik bedoel, twee glijbanen, twee schommels, een zandbak en een eenzame wiptoekan… Geeft me altijd weer heimwee naar Berlijn.

De peuter, toen nog dreumes, op de eenzame wiptoekan

De peuter, toen nog dreumes, op de eenzame wiptoekan. In zwembroek vanwege het toffe badje.

Een vriendin wees na het luisteren naar mijn geweeklaag op het leefbaarheidsbudget, zo’n gemeentepotje om de wijk leuker te maken. Dus ik trok op een zonnige dag de wijk rond met een handtekeningenformulier en muhahahaha gisteren viel er een wijkbericht in de bus. Er komen vier speeltoestellen bij, alleen maar omdat ik te lui ben om een speeltuintje verder te lopen.

Een paar uur werk heeft er voor gezorgd dat ik over twee weken een veel leukere speeltuin voor de deur heb. Om mijn mini’s blij te maken hoef ik straks enkel mijn voordeur uit te rollen! Het was echt veel makkelijker dan ik dacht en de gemeente was alleen maar blij met mijn betrokkenheid bij de wijk.

Zit jij nou ook met een  saai speeltuintje in de buurt, kijk dan even of jouw gemeente ook zoiets als een leefbaarheidsbudget heeft. Voor je het weet heb je een toffe speelplek op dreumeswandelafstand!

Wat kan er bij jou in de buurt wel opgeknapt worden?

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.